ESPRESSO

318 15 1
                                    



Çoğumuz Türk kahvesi dışında diğer kahvelerin örneğin Americano ya da Latte arasındaki farkı bilmeyiz. Ay çokta önemliydi diyebilirsiniz fakat yarın bir kafeye gittiğimizde ne içeceğimizi adına göre değil de içeriğine göre menüden seçmek önemli. Öğrenelim arkadaşlar yarın bir arkadaş ortamında yada yurt dışında karşılaştığınız da ışık görmüş tavşan gibi kalmayalım. Uzun zaman oldu izleyeli ama sizle paylaşayım bir televizyon programında bir adabı muaşeret hocası gibi birisi bir anısını anlatıyordu. Bu kişi ve bir grup öğrencisi yurtdışında bir yerde yemeğe gidiyorlar restoranda oturmuşlar. Tabakların içinde peçeteler varmış. Garson imalı bir şekilde tabağın içinde ki peçeteyi almalarını beklemiş. Tabi bizimkilerde ne var lan bakışları ile garsonla bakışmışlar kendi dilinde servise başlamak için peçetelerini almaları gerektiğini söyleyerek uyarmış ve yine elleri ayakları birbirine dolaşarak bir kaç hata yapmışlar. İşte bu olayı anlatan kişi de bundan yakınıyordu yani ben bile utandım. Evet bizim kültürümüz olmasada bazı şeyleri bilelim. Uygulamasakta bilmiş olalım hem bize ne zararı olabilir ki aksine böyle zamanlarda yararı olur :) Kahve ile ne alakası var len dediğiniz duyar gibiyim bilgi diyorum kardeş genel kültür diyorum fark etmez diyorum.

Kahveyi özenle hazırlayan kişilere Barista deniyor.

Milim milim basınç ve ısısının ayarlanan suyla süzülerek hazırlanan Espresso'yu anlatacağım kahvelerin ana malzemesi benzetmesi yapmak yanlış olmaz zannımca. Birim olarak shot kullanılıyor. Ve tabi ki Made in İtaly. Kapiş?

Espresso makinelerini fiyatlarına biraz bakayım dedim; iki bin liradan makinelerin fiyatları artı süt köpürtücüler beş yüz liradan satılıyor bir de bunların temizleyicileri falan baya pahalı geldi bana.


Her bölümde bir kahve tanıtacağım sizinle öğrenip öğrendiklerimi sizle paylaşacağım bir kahve uzmanı değilim yani yalnızca üniversiteye hazırlanan bir öğrenciyim. Sevgiler :)

KAHVE DERSİ   by geronimoKde žijí příběhy. Začni objevovat