1. Alt oraș, alte probleme.

7.1K 330 11
                                    

Nu e niciodată ușor să o iei de la capăt. Spun asta din propria mea experiență. În ultimele luni viața mea s-a schimbat radical. Eu încerc să mă schimb sau cel puțin așa mi-aș dori să se întâmple.

În urma cu câteva săptămâni eram doar o simplă fata de șaptesprezece ani care, să zicem că prefera să stea în casă să învețe decât să faca lucruri tipice adolescenților de vârsta ei. Da, asta eram eu, Aylin Hevers.

Locuiam în Seattle alături de părinții și fratele meu mai mic, Craig. Când spun mai mic de fapt exagerez, diferența dintre noi e doar de un an și în plus el e mult mai deschis ca și mine. De fapt e exact opusul meu, dar până la urmă e băiat, nu?!

Toată viața mea de până acum am fost genul de persoană fantomă. Nu eram băgată în seamă de colegii de la școală și la rândul meu nici eu nu-i observam pe ei.

Mama este o persoana minunata. Bună, iubitoare, amabila, frumoasă... E cea mai bună mamă din toate.

Tata este... sau era un avocat de succes. Asta până în ultimele luni când și-a pierdut slujba din cauza unei prostii și drept consolare a început să bea și să fumeze. Deseori îl auzeam certându-se cu mama din cauza banilor care nu-i mai ajungeau pentru a-și cumpăra de băut.

În ultima vreme începuse să devină și violent așa că, deși suferă enorm acum, mama a decis să se despartă de el și să ne mutăm aici, în Miami, la sora ei Liv, care din câte știu nu este căsătorită.

Mi-am propus ca anul acesta, fiind si ultimul de liceu, să mă schimb. Vreau să gust viața din plin și să fiu fericită pentru că m-am săturat de bula mea imaginară. E timpul să ies în lume.

M-am strâmbat când din camera lui Craig a început să urle muzica mai rău ca la club. Mătușa și mama erau la cumpărături și eu și Craig eram singuri, caci altfel nu-și permitea să o supere pe mama. Am sărit din pat și am bătut la ușa lui. A deschis-o și m-a privit încruntat cu ochii lui de un albastru senin. Părul era usor ciufulit, dar lui îi stătea foarte bine. Și-a încrucișat brațele la piept privindu-mă plictisit.

-Te ajut cu ceva soro? a spus tare.

-Dă muzica mai incet, te rog! am strigat și eu.

El a clătinat din cap ranjind amuzat apoi mi-a trântit ușa în nas. Fir-ar! M-am întors în camera mea încercând să ignor decibelii în plus.

Când a ajuns mama acasă deja nu mai puteam de cap. Bineînțeles că de cum a intrat pe ușă muzica a încetat imediat, iar dragul meu frate s-a dus și s-a milogit de mama să-l lase la nu știu ce petrecere de pe plajă. Cum era ultima zi din vacanța de vară, el dorea să o petreacă la nu stiu ce petrecere de adolescenți. Mama m-a nenorocit la propriu când a spus:

-Bine, dar vine și Aylin cu tine!

Și așa s-a dus toata seara mea liniștită. De voie, de nevoie, mi-am pus un costum de baie, peste care mi-am luat un tricou și niște blugi scurți. Mi-am încălțat șlapii și am pornit alături de Craig către plajă. Am uitat să menționez ca noi stăm foarte aproape de acea plajă, așa că am mers pe jos.

Bine, petrecerea asta nu e deloc cum m-am așteptat eu. Adică eu credeam ca vor fi doar adolescenți de vârstă noastră, dar unii păreau chiar de facultate. Nu-mi imaginez cum a aflat Craig de ea, dar bănuiesc că de la noii lui prieteni.

Nu știu cum am făcut, dar m-am pierdut de Craig în aceea grămadă de oameni. L-am căutat, dar nu era pe nicăieri așa că m-am așezat pe nisip sperad că mă va găsi el.

-Singurică, scumpete? aud o voce groasă lângă mine.

Mă sucesc puțin și dau de un tip blond cu ochii caprui care pare foarte beat și amețit. Îl văd cum se apropie de mine și instinctiv mă dau mai in spate însă el continua să se apropie până ce cade psste mine. Mâinile lui încep să-mi pipăie corpul și speriată încerc să-l lovesc, dar greutatea lui o depășește cu mult pe a mea. Observ un tip șaten cu ochii de culoarea cerului cum trece pe lângă mine încercând să-și aprindă o țigară. Mă panichez și strig:

Smart and FastUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum