Meditasyon nasıl yapılır?

2K 29 9
                                    

Merhaba, az önce fark ettim ki "meditasyon nasıl yapılır?" Anlatmamışım.
Bu yüzden madde, madde anlamanız için anlatıcam.
Hadi Başlıyalım!

1)DÜZEN:hergün meditasyonununz için aynı saat ve saatleri ayırın.tavsiye edelebilecek saatler şafak vakti(ya da uyandıktan hemen sonra),öğle vakitleri ve alacakaranlıktır(ya da uyumadan hemen öncesi).en iyisi aç karnına yada iyi bir yemekten 2-3 saat sonra meditasyon yapmaktır.

2)EGZERSİZ:zamanınız varsa,meditasyondan önce enerjinizi açığa çokartmak veya herhangi bir gerginliği gidermek için bir miktar egzersiz yapın.yoga duruşları bunun için harikadır.Pramhansa Yogananda 'enerji veren egzersizler'adını verdiği,vücuda enerji yayan mükemmel bir dizi egzersiz geliştirmiştir.

3)MEKAN:bir odayı yada odanın küçük bir kısmını meditasyona ayırın.mümkün olduğunca sessiz noktayı bulmaya çalışın.yada kulak tıkayıcısı deneyin.
odanın havasız olmadığından ve iyi bir hava sayesinde serinlemiş olduğundan emin olun.oturacak bir yer bulun.kimileri bir resim,çiçek ve mumla donattıkları küçük bir sunak oluşturmakyan hoşanır.
eğer mümkünse doğuya doğru oturun.

4)DURUŞik oturun! sandalyede yada yerde rahat bir biçimde bağdaş kurarak yada minder üzerinde oturmak oldukça uygundur.sandalyedeyseniz arkanıza yaslanmayınız.konumunuz ne olursa olsun sırtınız dik,başınız dik,göğüsünüz şişikolsın.gözlerinizi kapalı tutun,ellerinizi de tercihen bedeninizin birliştiği karın bölgenizde,kucağınıza koyun.

5)SÜRE:sizin için gerçek dışı olan hedefler denemeyin.5 yada 10 dakika meditasyon yapıp bu konuda istikrarlı olmak,kendinizi aşmaktan,zihinsel dağınıklılık göstermekten ve düzensiz bir şekilde meditasyon yapmaktan iyidir.kendinizi rahat hissettikçe süreyi uztabilirsiniz.

6)BAŞLARKEN:bir takım nefes alma egzersizleri ile başlayın.nefes alın tüm vücunuzu gerin daha sonra nefesinizi verin ve gevşeyin.bunu
iki yada üçkez yapın.

7)KIPIRDAMADAN DURUN:şimdi gevşemiş hissetmeli ve huzursuzluk yaratacak herhangi bir kıpırtıdanuzak durmaya çalışın.vücudunuzun herhangi bir kısmınınisteğiniz dışında gerginleşip gerginleşmediğini
anlamak için arasıra zihinsel
bir denetimde bulunun.bedeninizi tanımış olmanın yarattığı yer ve farkındalıkhissini duyun.

Ve bitti. :) İyi denemeler..

Medyumluk hakkında herşeyTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang