Minulost

0 0 0
                                    

Minulost

Napsal: TheBestGamer

Přeložil: Dinopony

Blueblood pomalu otevřel oči a rozhlédl se kolem. Byla už taková tma, že nebylo vidět ani na krok, takže rozsvítil svůj roh.

Musel jsem spát dlouho. Pomyslel si Kolik je? Najednou se něco ozvalo z krbu. „Kdo je tam?" řekl a popošel k němu. „Jako váš princ vám přikazuji ukázat se!"

A pak nějaký poník vypadl z komína, úplně špinavý od sazí. Skrz oblak prachu vypadal jako Cadence. „Myslím, že by neuškodilo ho občas vyčistit."

„Cadence?", zeptal se zmateně „Jsi to ty?"

„Jsi blízko, ale stejně vedle." Řekla a začala se oprašovat. „Já jsem poník minulých vánoc.„

„Ale co tu děláš?"

Začala ho také oprašovat, i když na sobě žádný prach neměl. „No, protože jsi ztratil Ducha Vánoc, přišla jsem ti pomoct."

Blueblood se od ní odtáhnul. „Nemyslím si, že to chci."

„Ale no tak, bude to zábava", řekla a položila mu kopyto na rameno. „Takže, jsi připraven?"

„Připraven na co?" otázal se zmateně Blueblood.

Pocítil silný příval magie. „Na tvou cestu přece." Blueblood se na ni vrhnul zmatený pohled. „Beru tě na cestu zpátky časem." Náhle spustila kouzlo naplno a kolem obou dvou se objevilo zářící světlo.

Najednou ale vyhaslo a vše vypadalo úplně stejně jako předtím. „Gratuluju!" řekl uštěpačným hlasem. „Nic se nestalo." Najednou se někdo ozval z Bluebloodovy postele. „Co to?"

Ohlédli se a uviděli Bluebloodovo minulé já v posteli. Ten se protáhl a začal mluvit sám se sebou. „Další povinnostmi naplněné ráno." Najednou se začal usmívat. „Což bych řekl, kdyby zítra nebylo vánoční ráno." Vylezl z postele a vykouknul z okna. „Je čas na přípravy." Dokončil větu a začal se oblékat na ven.

„Tohle jsi ty během loňských oslav."

Blueblood byl naprosto šokován. „A já si říkal, proč je mi to povědomý."

Opět se ho dotkla kopytem. „I když bych tu ráda zůstala na celé ráno, musíme pokračovat." Tentokrát se přemístili do noci, ale ještě toho samého dne.

Blueblood se rozhlédl a začal poznávat okolí. „Tohle je vánoční oslava."

„Správně. A támhle stojíš ty s Celestií." Oba se ohlédli na místo, o kterém klisna mluvila.

„CO? TO SI ZE MĚ DĚLÁŠ SRANDU!" Minulý Blueblood ječel na minulou Celestii.

„Bluebloode, prosím, snaž se mě pochopit. Možná to netušíš, ale tohle je pro oslavu taky důležité", snažila se ho uklidnit Celestie.

Blueblood ale vypadal jen víc naštvaný. „Spuštění dekorací a světýlek na stromu a celém náměstí je důležitější než umisťování hvězdy na vrchol stromku?"

„Vím, že to zní jako nic moc, ale věř mi." Celestie se ho stále pokoušela přemluvit. „Tuhle věc jsem vždycky dělala já, ale letos potřebuju tvou pomoc."

„Tak proč to nenecháš udělat někoho z hradního služebnictva jako vždy?"

„Dneska to zkoušeli a obávám se, že někteří z nich už bohužel nejsou tak dobří, jako byli dřív. Je mi líto, synovče, ale teď potřebuju, abys mi s tím pomohl ty."

Blueblood se zamyslel. „Dobře, ale pokud tu hvězdu nebudu umisťovat já, tak kdo?"

„Letos chci tuto poctu věnovat Twilight Sparkle."

Blueblood tomu nemohl uvěřit. „Tvojí nové studentce?"

„Je z toho nadšená, a já vím, že takhle bude vše perfektní."

Blueblood se už téměř vzdal. „Oukej, ale budu moct umisťovat hvězdu příští rok?

Celestie ho objala kopytem. „Uvidíme, jak se to vyvine."

Současný Blueblood a duch pozorovali celou scénu. „Vždycky jsem jenom chtěl udržet tradice a zařídit, abych každý rok dával hvězdu na vrchol já." Blueblood najednou zněl dost depresivně. „Každý rok jsem jí o to prosil, ale nechala mě?"

Duch opět použil svou magii. „Tak se podívejme." Prošli několik roků, vždy tu samou událost. „Každý rok, pořád to samé. Celestia se snaží najít pomoc, ale nemůže najít nikoho, kdo by se na to hodil a prosí tě o pomoc." Na chvilku se duch odmlčel, než pokračoval. „A pak je tu loňský rok."

Minulý Blueblood tušil, že pokud by si pospíšil a aktivoval všechno na oslavu, mohl by stihnout dát hvězdu na vrchol. Udělal to a běžel pro ni, jenže Twilight byla tentokrát rychlejší on a nevěděla, co má v plánu. Blueblood se díky tomu totálně naštval a opustil slavnost.

„Nemůžu tomu uvěřit. Hvězdu jsem vždy nasazoval já. Teď si začínám myslet, že se mě teta snaží nahradit." Minulý Blueblood pokračoval ve svém monologu. „Mám na mysli to, jak je těžké, dostat to, co chci."

Princezna Celestie a Twilight to celé pozorovaly. Twilight se cítila špatně a vinila se za to, co se stalo. Celestie se ji snažila uklidnit a utěšovala ji, že to není její vina a že vše bude brzy v pořádku.

„A tohle je důvod, proč nesnášíš Vánoce?" zeptal se duch.

„Ty tomu nerozumíš, umisťování hvězdy je velká čest. Prostě jsem tomu nemohl uvěřit." Odvětil Blueblood. „Tím mám na mysli, proč se to děje.

Duch se nad tím zamyslel, a pravil: „To já nevím, ale ty to možná zjistíš."

„O čem to zase mluvíš?"

Ještě naposledy použila svou magii. „Teď už máš být na jiném místě. Měj se!" dořekla a Blueblooda pohltil paprsek světla.

Má malá vánoční koleda (CZ překlad)Kde žijí příběhy. Začni objevovat