Ce este un artist?

472 21 5
                                    

 În viziunea mea artistul este acea persoană care evită preconcepțiile sociale ca să creeze altele noi. Este acea persoană care adună toate informațiile dintr-un domeniu redându-le prin forma artei pe care o practică, stârnind emoție și informație subtilă. Este acea persoană fără de care nu ar mai putea exista ferestrele de claritate, calmitate și fior. Este acea persoană care îți pune întrebări sau te face să îți pui întrebări a căror răspunsuri îți dezvoltă perspectiva despre orice din 'universul nostru mic'.

 Artistul este acea parte din fiecare ce ori moare subnutrit, ori se îngrașă din atenția pe care i-o oferim in mod curent. Este acea parte care îți modelează amintirile. Spre exemplu atunci când îți amintești de prima zi de școală, îți amintești sentimentul de bucurie și nerăbdare, mărimea clădirii, părinții care te-au adus acolo și cam atât. De ce ți-ai aminti vremea? De ce ți-ai aminti cu ce erau îmbrăcați ceilalți sau ora la care ai ajuns?

 Artistul este acea parte din noi care dorește să adauge dramă sau să ducă la ideal orice acțiune a ta. Păcat că de cele mai multe ori rămâne doar o fantezie. Da, dar dacă era invers? Dacă fanteziile noastre deveneau palpabile? Oare societatea noastră mai era bazată pe idei greșite? Pe idea că doar cei mai lacomi primesc atenție, privilegii și remunerație mare. Pe idea că cei pragmatici sunt întregi la minte.

 Oare ne-ar mai fi rușine uneori să ne manifestăm așa cum simțim?

 Să punem întrebările pe care și noi am ajuns să le considerăm stupide și deplasate?

 Să afișăm aceași față care maschează probleme ce caută alinare în societatea care mai mult le agravează?

 Să fim stânjeniți să ne lipim unui grup care pune aceleași întrebări ca si noi?

 Oare de ce, de la o vârstă mai înaintată nici nu se mai pune problema de vise și de bucuria clipei prezente?

 Chiar toată lumea are un număr mare de probleme reale, încât să nu se bucure de darul vieții?


 Avem șansa să observăm și să studiem universul ăsta din care facem parte. Dacă vreți putem spune că suntem universul, studiindu-se pe sine însuși pentru câteva zeci de ani, pentru o clipă. Artistul reprezintă clipa aceea de entuziasm față de informațiile ascunse ochiului orbit de sine însuși.


 Ce e artistul? Este acela care îți afișează universul interior pe planul universului material care ne acaparează privirea. Este acela care îți explică cum stau cu adevărat lucrurile. Spre exemplu atunci când dorim succes și bunăstare materială de fapt dorim fericire, dorim să ne manifestăm lejer, în conformitate cu ceea ce simțim. Cu alte cuvinte ne dorim ceva pe plan interior (spiritual).

 Este suficient să te consideri artist ca să fi unul. Și Doamne... este atât de frumos!


Cine este artistul desăvarsit?

Este însuși El ce ne are ca și capodoperă.

Și noi continuăm să aruncăm pietre-n divin?

Artiști! Schimbați-vă propria operă!


 Respirând sub atmosferă Where stories live. Discover now