EMRE VE ASLI

7.2K 440 28
                                    

EMRE 'DEN ;
         Evde otur otur çok sıkılmıştım. Kafam da dünden sonra çok kötüydü. Dün biraz fazla abartmıştım içkiyi sanırım. Ve şu an kafam feci bir şekilde ağrıyordu. Zil çalınca ayağa kalktım.Tam kapıyı açacakken hangi malsa bir kaç defa daha bastı zile. Ben de maksat ibnelik değil mi kapının önünde bekledim. Ve kim dersiniz : Arda.
"Ediiz."
"Erkeksin sen Bi de gel sarıl istersen."
"Başım çok kötü yaa. Biri yok de mi?"
"Hayır geç."
"Noldu biliyor musun?"
"Nereden bileyim Arda?"
"Bilmem. Lafın gelişi işte."
"Herneyse yine ne oldu Arda?"
"Bir oturayım da anlatayım."
"Tamam geç."
O koltuğa oturunca ben de karşısına oturmuştum. Onun buraya içip de gelmesinden nefret ediyordum. Kaç kere de söyledim ama anlamıyor ki. Ve yine çok saçma bir şey olmuştur eminim.
"He Arda yine ne oldu?"
"Ya Aslı varya işte."
"Ee?"
Aslı 'yla bu ara pek görüşmüyorduk. 2 hafta önce kampta yaptıklarından sonra bu gayet doğaldı.
"Ya bu beni çağ-"
"Neden?"
"Dur bi ben de gittim işte. Sonra işte bu birşeyler yaptı falan-"
"Kısa kes."
"Tamam. Ya bu kimmiş biliyon mu?"
"Kim?"
"Bizim eski Aslı. Sana anlattığım Aslı."
"Ne?"
"Evet. Ama bu çok saçma. Yani ne bileyim hiç benzemiyor. Desem ki yalan söylüyor nereden bilsin benim bi çocukluk arkadaşım olduğunu değil mi? Ama işte fotoğraf gösterdi. O kişi benim ve o da o."
"Hmm."
"Eee bir şey demiyecek misin ?"
"Ne diyeyim?"
"Bilmem de bir şey de işte."
"Bilmiyorum. Ben o günlerde yanında değildim sonuçta."
"Of hemen tersleme."
"Tamam da ne bileyim o nasıl anlamış?"
" Ya hani bu hastanedeydi ya onu o hale getiren kişi demiş ona da. Tanıdığın iki Arda aynı kişi olabilir mi diye. "
"Bir tek seni hatırlamıştı."
"Malasef."
"Neden? Ne güzel işte eski arkadaşın ile karşılaştınız."
"Evet ama ben Aslı deyince aklıma çocuk olan, tatlı ,güzel, yardımsever Aslı'nın gelmesini isterdim. Egoist, ukala, gıcık olanın değil. Tamam onun eski Aslı olduğunu bilmesem çok iyi biri olduğunu düşünürdüm hala da öyle ama eski haloni bilen biri için çok değişmiş."
"Of sonuçta asıl özellikleri yerinde. Ki olsa bile ne olur herneyse Aslı önceden nasıldı?"
Biliyordum ama ondan duymak istiyordum.
"Kibar değildi öncelikle sonra böyle kıyafete takılmazdı. Gıcıklık, ukalalık ve egoistlik az vardı ama şu an ki kadar değildi ve o zaman da çok yakışıyordu ama işte daha az kullanıyordu bir de az küfür ediyordu yani şu anasını satayım diyodu hastanede o zaman da deyip duruyordu. Erkekler için ideal biriydi. Çünkü bizim ordaki erkekler farklıydı hepsi süt çocuğu. Yani ve çok havalı tabii sevdiklerim de vardı Aslı da tam bir erkek fatmaydı."
"Nasıl yani?"
"Boyle seninle erkek muhabbeti yapar, bilgisayar oyunu oynardı hem de uzman gibi. Ama kızlarla alışveriş de yapar."
"Hmmmm."
"Sonra hem basketbol da takımdaydı."
"Erkek takımında?"
"Evet. Hem de amigo, bir de jimlastik yapardı."
"Yok artık."
"Senden bir şey isteyebilir miyim?"
"Evet ama neyse, ne?"
"Onunla konuşabilir misin?"
"Tabi."
Aslında ben bunları zaten biliyordum. Ama Arda anlamasın diye şaşırmış gibi yaptım. Kimse sırrımın ortaya çıkmasını istemezdi değil mi? Ya da...
.......
ASLI ' DAN
Gerçekten Arda ile konuşunca rahatlamıştım.Ama daha büyük bir sorun vardı. Neden hatırlamıyor ? Birinci seçenek hatırlıyor ama belli etmedi ikinci seçenek sonradan hatırladı ve üçüncüsü de gerçekten hatırlamıyor?
Şimdi mantıken birinci seçeneği ne diye yapsın değil mi ikinci de saçma ama ne bileyim üçüncü olur mu ki? Belki unutmuştur sonuçta bir kaç yıl oldu değil mi? Hafızasında falan bir sorun mu var kı? Ay Allah korusun.
Çalan müzik ile hopladım resmen. Telefonum çalıyordu.
Soğuk nevale arıyor....
Yani Emre. Adını böyle değiştirmiştim.
"Efendim."
"Aslı müsait misin?"
"Tabi. Ne için?"
"Konuşmamız gerekiyor da."
Ben bir şey demeden kendi devam etti.
"Arda hakkında."
"Hm. Peki konuşalım."
"Yüz yüze ?"
"Hmm bize gel."
"Kafede buluşalım. Okulun oradaki. Mavili olanda. 15 dakika sonra tamam?"
"Tamam."
Ve bum kapattı sana da bay bay, sana da görüşürüz Emre. Of yaa. Hazırlandım ve dışarı çıktım kafe bize yakındı. Yani yaya olarak 5 dakikada. Kestirme yollar sağolsun. Saçımı rastgele başlamıştım yani baya bir özensizdim.Kıyafeti takmazdım herneyse. (Multi de o var.)
Hızlı hızlı yürüdüğüm için oraya çabucak gelmiştim. Emre oradaydı gidip karşısına oturdum.
"Ne oldu?"
"Sana bir şey anlatacağım."
"Anlat."
....
Eve gelmiştim emre ile uzun bir süre konuşmuştuk ve akşam olmuştu. Emre'nin anlattığına göre Arda buraya taşıdığında Emre ile tanışmış ve sonra da yakın olmuşlardı. Bunlarda birbirine pek çok şeyi anlatmış. Yani bu anlattıklarının arasında benimle ilgili herşey var. İstisnasız. Ben anlatsam kızar bana. Neyse işte sonra buna bir şey olmuş tatile gittiklerinde. Sonra da bum KOMA. Şaşırtıcı değil mi? Yaklaşık iki ay komada kalmış yani pek çok insana göre iyi bence ama yine de cok fazla uzun bir süreç. Neyse uyanmış uyanmasına da çoğu şeyi hatırlamıyormuş. Yani rutin işleri veya öğrendiklerini değil de böyle sık sık olmayan şeyleri ya da uzun aralar ile gördüğü kişileri hatırlamıyormuş. Ve bir de şu anda bile hatırladığı bazı şeyler oluyormuş.Hikaye bu. Mantıklı aslında. Ama biraz fazla mı yüzeysel?
EMRE 'DEN
Aslı ile buluşmuş ve ona olayları anlatmıştım tabi biraz fazla yüzeysel. Aslında devamı da vardı. Arda buraya taşınmıştı ama açıkçası sevmedim onu. Ama ailelerimiz buluşuyordu ve mecburen biz de konuşuyorduk sonra ise birden iyi oluvermiştik.Sonra tabi bunlar biraz özel olacak ama annem ile babam ayrıldı bu süreçte kardeşim büyük annemlerde ve ben de onlarda kaldım. Bu sürede birbirimize bir cok iyi kötü hatıramızı anlattık o da bana Aslı'yı anlattı. Ben de araştırdım. Onun anlattığına göre Aslı ile baya yakın arkadaşlarmış falan pek kimseyi de sevmezlermiş Arda 'nın bir de eski arkadaşı falan varmış. Aslı gelince de Arda Aslı ile daha yakın olmuş. Arda gidince de bu kız araştırmalarıma göre buna baya kötü davranmış ve herkesi ayartmıs buna karşı. Bu da kendini yemeğe vermiş falan. Ben de öylesine takip etmeye başladım. Yani hala araştırıyordum vee sonra Aslı'nın şişmanladığını falan öğrendim ama tatlı olmuştu sonra tabi bu ara Istanbul'a taşındılar orada da bir sürü egomanyak bu yine dışta tabi. Ee sonra bir yaz babası buna süpriz yapmak icin çağırdığında zayıflama programına gönderiyor sonra hoca bizi de bir yere gonderecekken ben de burayı sunuyorum ve ta ta biz de burdayız.İşte o zaman karşılaşıyoruz sonra da böyle işte. Benim hikayem de böyleydi.
Ne farkettim biliyor musunuz ? Bizi oraya gönderen hocaydı ve ve pek takmadigi icin kayıt uzadı ve biz gittigimizde Aslı zaten baya zayıflamış ve eski güzelliğine geri dönmüştü. Ve o bizim onu şişman hali ile tanıdığımızı düşündüğü için o hallerini görmemizden korkuyor. Nereden bilsin onun bütün hallerini bildiğimi....

Emre'yi tanıdınız eee ne düşünüyorsunuz?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar şu bir gerçek ki hikayenin okunma ve vote sayısı ilk bölümlere göre hayli düştü. Sizce bu konuda ne yapabilirim? Önerisi olan var mı? Ve eğer aranızda gerçekten sevenler varsa tavsiye edebilir misiniz? Simdiden sağolun. :-) :-))
Arkadaşlar hikayeye bir süre çok az vote veya yorum gelmisti ama su an eskisi gi i oldu. Teşekkür ederim size ve buraya yazmak istedigim bir kackisi vardı sonra şunu da ekleyeyim bunu da dsrken Hazirandan bu yana oy veya yorum yapan herkese cok tesekkur ederm. Unuttuğum varsa çook özür dilerim.

@seydaaa78
@bayanargo
@nehiray58
@coolnehirr
@MrsSucrette
@ASDASD-ZA
@PnarYein5
@Direnzkirii
@Eceniiz
@zelihaasude35
@SelinCevikoglu
@beyzaaal
@mervesertan
@idiltoprakkale1
@zemiyet
@Selenen
@vinizhra
@rumeysanurbilecan
@dlzeynepink


YENİ KIZWhere stories live. Discover now