-4-

184 25 7
                                    

Koridorlar fazla düzenli ve sıkıcıydı. Bomboş duvarların gölgelerinin arasına girerken yanlış bir adım atıp atmadığım konusunda kararsızdım. Aklımda bir tek soru vardı. Acaba Joseph'ı birtakım yetkili vasfında insanlar alıp götürmüşler miydi? Şimdi bana Joseph'i farklı bir yere gönderdiklerini mi anlatacaklardı?

"Merkezimize hoş geldiniz Bayan Daphne."

Ne kadar garip bir adamdı bu. Bayan derken soyadımı mutlaka kullanması gerekiyordu. Bayan Daphne de neydi? Ayrıca adam gayet rahat giyinmişti Giyimine hiç dikkat etmemesi bir merkezin müdürü olan bir insan için büyük görgüsüzlüktü.

"Sizin tek bir cevapla tatmin olmayacağınızı biliyorum."

"Dediklerinizden hiçbir şey anlamıyorum."

"Burada Empiryum'da yaşayan her insanın ne tür özelliklere sahip olduğunu biliyoruz. Hatta kategorilere bile ayırabiliyoruz. Bu bizim işimiz."

"Joseph Miger'ın nerede olduğunu biliyor musunuz?" diye sordum anlamsız sözlerini bölerek.

"Hiç kendinizi sorguladınız mı? Garip bir adamla haddinden fazla zaman geçiriyorsunuz."

"Bakın benim derdim kaybolan arkadaşım..."

"Evlenmeye kalkıyorsunuz.' Diyerek beni böldü. Joseph'la hiç alakadar değildi. Özel hayatımla daha çok ilgili gibi görünüyordu. 'Siz hiç çevrenizden birinin evlilik diye bir şeyle uğraştığını duydunuz mu?"

Adam kafamı karıştırıp beni evime göndermeyi düşünüyordu anlaşılan. Joseph ile ilgili bilgi vermeyeceği belliydi.

"Okulda başarısız olan çocukları nereye gönderiyorsunuz?"

"Sadece okulda eğitim sırasında yeterli zeka seviyesine gelemeyen çocukları değil, eğitim bitiminde yeterli kişiliği geliştiremeyen nicelerini gönderiyoruz. Herkes kendi hayatına baktığı için eksilenleri fark etmiyorsunuz." Yüzümü ateş basmıştı. Moda, estetik gibi anlamsız şeyler yüzünden çevremde olan bitenin farkına varamamıştım demek ki.

"Anladığım kadarıyla Joseph Miger'ı nereye götürdüğünüzü bana söylemeyeceksiniz."

"Size açık olayım. Joseph Miger'ın nerede olduğunu bilmiyorum. Onun güvenliğini sağlamaksa görev kapsamımın dışında."

Adam samimi görünüyordu. Söylediklerinden en bariz anladığım şey Joseph diğer insanlardan farklı biriydi. Okul kaydı da yoktu. Belki de askerlerden biriydi.

"Peki sorgulayıcılar kim oluyor?"

"Empiryumlular çeşit çeşittir. Sorgulayıcılar, meydan okuyanlar, barışçıllar, yardım severler ve buna benzer gruplar. Biz Empiryum'un huzuru için daha çok barışçıl ve yardım sever insan olmanızı sağlamaya çalışıyoruz."

"Sorgulayıcı olduğumu nereden biliyorsunuz?"

Hedix'imi gösterdi.

"Her şey burada."

Kapıdan çıkarken o da ayağa kalkmıştı.

"Bayan Daphne burada konuşulanları asla internete yükleyemeyeceksiniz. İnternette bu konu tamamen kısıtlıdır."

Hava aracına binerken kafam hayatımda hiç olmadığı kadar karışmış durumdaydı. Demek Empiryum da sürekli insanlar kayboluyordu. Hayatımız iş ve kulüp çevresinde döndüğü için fark etmiyorduk. Anlaşılan interneti de kontrol altında tutuyorlardı. Kimsenin bilgisi olmaması normaldi. İnternette olmayan bir şeyi söylersem kimse bana inanmazdı. Şehrin ardında sonsuza uzanan ormanlara baktım. Bu insanları bir yere gönderiyorlardı. Bundan emindim. Düşünceler kafamda dönüp dolaşırken işe gitmem gerektiğini bildiren alarm çalmaya başladı. Bugün fiziksel aktivite kulübünde ders vereceğimi tamamen unutmuştum.

Sömürge -Askıda-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin