Bölüm 11

9.3K 852 17
                                    

Erhan, bilgisayarında yeni bir mesaj bulunca hemen açtı. Zeycan, yanıtına teşekkür ediyor ve en kısa zamanda İstanbul'a geleceğini yazıyordu. Gelmemeliydi. Hemen yanıt verdi.

"Bir aya kadar ben geleceğim. Daha sonra seni İstanbul da ağırlamayı çok isterim. Ama önce sen, beni yeniden ağırlamalısın.

Celal ile ilgili bir haber yok mu? Bebek ile nereye gitmiş olabilirler? Ben onun kaçakçılık yaptığına hiç inanmıyorum ama kaçması başkalarının gözünde suçlu yapıyor. Onun adının temizlenmesi benim de adımın temizlenmesi demek. İşte bu yüzden onu mutlaka bulmalıyız."

En son satıra "Geleceğim şimdilik aramızda kalsın" diye ekleyip, mesajı yolladı. Zeycan'ın Burhan Beyin kaybolması ile ilgili ne kadar bilgisi olduğunu anlayamadığı için hiç bahsetmemişti.

***** 

Arabayı otobüs durağının önünde durdurdu. Umut, bankta oturmuş, soğuktan kaçınmak ister gibi kollarını bedenine sarmış, kafasını yere eğmiş oturuyordu. Kendisini fark etmemişti. Kornaya basınca panikle bakıp hemen arabaya doğru yürüdü.

Koltuğa oturduğunda sadece kuru bir "Teşekkür ederim." döküldü dudaklarından. Sonra hiç sesini çıkartmadı. Yunus ne yapacağını şaşırmış vaziyette arabayı sakin şekilde kullanmaya başladı. Belli ki Umut henüz anlatabilecek durumda değildi. Kötü bir şeyler olduğu ortadaydı. Eğer ona zarar vermişse o adamı parçalarına ayıracaktı. Kimse Umut'a zarar veremez, diye düşündü. Kimsenin onu üzmesine izin vermezdi.

On dakika sonra Umut hala tek laf etmemişti. Yunus ise arkadaşının hiç alışkın olmadığı bu haline ne anlam vereceğini düşünüyordu.

"Karnın aç mı?"

"Hayır."

"Bir şeyler içer misin?"

"Hayır."

"Dolaşmaya devam mı edelim?"

"Evet."

Tek kelimelik yanıtlardan sonra Yunus yine yola döndü ve arabayı Tuzla istikametine çevirdi. Sahil yolu sakindi. Yavaş yavaş giden aracın içi sıcaktı ama Umut, mantosuna sarılmış, üşür gibi de kollarını bedenine sarmıştı. Bir on dakika daha geçtiğinde artık daha fazla dayanamadı, Yunus.

"Ne olduğunu anlatacak mısın?"

"Sonra."

"Umut, biraz daha anlatmazsan o herifi bulur ve eşek sudan gelene kadar döverim."

"Neden döveceksin?"

"Sana her ne yaptı ya da dediyse bu hale gelmene neden oldu. İşte bu yüzden döveceğim."

" Evlenme teklif etti."

"Ne?"

BUZDAKİ ATEŞDonde viven las historias. Descúbrelo ahora