bölüm 31 mu kıtası

4 3 0
                                    

Mu kıtası, rivayetlere konu olan 14 bin yıl önce battığı iddia edilen efsanevi bir uygarlıktır. İddialara göre Mu'dan ayrılanlar Atlantis gibi uygarlıkları oluşturmuşlardır.

Mu kıtası, görev için Tibet'e gitmiş daha sonradan dünyayı dolaşıp kendini araştırmalara adamış İngiliz subay James Churchward'ın Tibet'te yaptığı araştırmalara dayanır. Churchward, Mu üzerine 5 adet kitap yazmıştır.

Churchward Mu uygarlığını Hindistan'da ve Tibet'te bulduğu antik çağ tabletlerinden çıkardığını ifade eder. Bu tabletlerin sırrını 12 yılda öğrendiği Naga Maya dili ile çözdüğünü ifade eder.

İddiaya göre Mu kıtası Asya ve Amerika kıtaları arasındaydı ve Avustralya'dan kat be kat daha büyüktü. Çok büyük bir uygarlık olan Mu uygarlığı M.Ö 12000 yıllarında bir felaket sonucu battı.

Theotihuacan Palenk Mabedi Piramidi Meksika'da bulunur ve duvarında Mu'nun batışıyla ilgili çok garip bir yazı bulunmaktadır. 

"6 Kaan yılı Zak ayı II Maluk günü başlayan korkunç yer sarsıntısı, 13 Şuen'e kadar devam etti. Mu kıtası felakete kurban gitti.

Mu ülkesi iki kere kalktıktan sonra bir gece çöktü, üstünü sular kapladı. Toprak birkaç defa havaya kalktı ve oturdu. Felaket, 64 Milyon insanın ölümüne sebep oldu."  [1] Burada Mu'nun Zak ayının 13. günü battığı belirtilir ve 13 rakamının uğursuz olması buradan gelir.

Bilim, MU uygarlığının bir efsane olduğunu kabul eder. Bunun nedeni de kıtaları oluşturan kayaların (Silisyum/Aliminyum) fizik kuralları gereğince okyanusun dibini oluşturan kayaların (Silisyum/Magnezyum) üzerinde yüzme gerekliliğidir ve okyanus üzerlrinde Mu kıtasını oluşturabilecek herhangi bir kaya buluntusuna henüz rastlanmamıştır. Öte yandan Çin ve civarında bazı kitabeler bulunmuştur ve bu kitabelerde "Kıtamız battı, biz de buraya kaçtık" yazmaktadır. İlgin bir şekilde yapılan karbon araştırması sonucu kitabelerin yaşı 14 bin yıl çıkmıştır.

korkunç efsaneler ve hikayeler Where stories live. Discover now