#15: Strigoiul

106 11 2
                                    

Doi prieteni buni, tineri de la ţară, pleacă în discotecă în satul vecin, să ajungă acolo, traversează o mică pădurice, unul dintre ei abia căsătorit, danseaza în glumă cu 'iubita" celuilat făcându-i în ciudă. Datorită aburilor băuturii, acesta din urmă îi păstrează ranchiună şi-şi promite în gând că la întoarcerea acasă "să-l facă să plătească". Trecând prin mica pădurice la întoarcere "ranchiunosul" profită şi-l înjunghie pe prieten, lăsându-l acolo în agonie iar corpul este descoperit a doua zi rece şi este îngropat în cimitirul satului după datină.
Proaspătă soţie însărcinată deja plânge şi poartă doliu 6 săptămâni ca de obicei, dar la aproape o lună după întâmplare, într-o seară târziu, pe când femeia se pregătea să se culce, uşa casei se dă de perete şi omul ei intră cătrănit şi se aşează la masă să mănânce! Aceasta înţepenită de groază, rămâne împietrită, el o priveşte şi-i zice supărat: "Ce stai aşa înţepenită ?! Vino şi pune-mi să mănânc căci vin prin frig de la discotecă şi mi-e tare foame!
A doua zi omul iese din curte să dea bineţe unui vecin ce tocmai trecea strada şi-l vede şi pe acesta că o ia la sănătoasa!
Se întoarce în casă şi încearcă să scoată ceva, dar nevasta a rămas mută şi albă ca varul!
Cu chiu cu vai omul înţelege că el este mort!
Îngrozitoare realitate de care se convinge abia când soţia îl duce la cimitir şi-i arată mormântul său!
De atunci omul nu mai iese din casă, închis în el, lucrează coşuri de nuiele pe care soţia lui le duce şi le vinde la târg duminică pentru a câştiga banii de toate zilele.

Copilul lui se naşte şi toată lumea îl strigă "fiul strigoiului"!

LegendeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum