7.Bölüm:Özür Dilerim...

42.5K 2K 113
                                    

-Öylesin.

-Zeynep,zorlama!

-Zorlamıyorum.Asıl sen zorluyorsun.Sanane,istediğim yere giderim.

-Hayır,hiç bir yere gidemezsin.

-Giderim.

-Eğer şimdi gidersen bir daha sakın benimle konuşmayı deneme!

-Çekil önümden!

Onu kenara itip dışarı çıktım.Kapıyı yüzüne çarpınca içeriden bir nida koptu.Of!Yeter artık.Anam değil babam değil.Özgür olmak istiyorum.İnsanların bana karışıp durmasını istemiyorum.Ben bebek değilim.Kimse bana böyle davranamaz.Kimsenin buna hakkı yok!

Kantine indiğimde Mete oradaydı.Yanına oturup bir şeyler söylemesini bekledim.

-Selam.

-Selam.Ne konuşacağız?

Aslında Mete'densoğumuş gibi hissediyordum ama bazen bir insandan öyle hemen soğuyamıyormuşsun.Onu gördüğün zaman tüm öfkeni unutup iyi yanlarını hatırlıyorsunuz.İşte bu en kötü duygulardan birisi.Karşılıksı sevgi!

-Ben barışmak için çağırdımseni.Normalde insanlara bu kadar kötü davranmam.Sanırım aşkını suistimal ettim.Kusura bakma.

İnsan bir özür diler.Kusura bakma ne ya!Sanki yolda giderken yanlışlıkla omuz attı ya!

-Senden falan hoşlanmıyorum, rahat olabilirsin.

-Emin misin?

-Kesinlikle.

Neden hoşlanmadığı söylediğimi bilmiyorum.Belki de gururum ağır bastı.

-Okuldan birinden hoşlandığını hepimiz biliyoruz.Oyun oynarken sene başında kendin söylemiştin.E,düşünce de bana yaklaşmak için yaptığın şeylerden sonra benden başkası gelmiyor aklıma.Bu konuyu tartışmaya zaten gerek yok.Kabul et hadi güzelim!

-Birincisi senenin başından şimdiye fikrim değişemez mi?İkincisi sana yaklaşmak için hiç bir şey yapmadım.Üçüncüsü emin ol okulda senden yakışıklı ve iyi kalpli yüzlerce insan var.Sana kalmadık yani.

-Kimmiş onlar?

-Sanane!

-Söyle ,biz de bilelim.Merak ettim,benimle karşılaştırdığın kişiyi.

-Oğuzcan bile senden daha iyidir.Emin ol ,senden on bin kat daha iyi.

Bu sözler sonrasında sinirleneceğini çok iyi biliyordum.Ama bu kadar sinirleneceğini düşünmemiştim.Oğuzcan deyince gözlerinden çıkan ateşi gördüm.Gerçekten ilk defa Mete'yi bu kadar sinirli görüyorum.Sonra yüzlerce küfür savurup gitti.En son çıkarken de ''Sen bittin.''gibi bir şeyler söyledi.Of!Yine Oğuzcan haklı çıktı işte.Ayrıca ben neden Oğuzcan dedim ki.En kötü insanlardan biri oysa.Sanırım aklıma ilk o geldi.Ben yine bunları düşünürken gözyaşlarıma hakim olamadım.İşte en kötü özelliklerimden biri:Herkesin içinde ağlamaya başlıyorum...

Güçlü kalmam lazım.Sınava yaklaşık 2 hafta kaldı.Ben hala nelerle uğraşıyorum ya !

Odaya ağlayarak girdiğimde yine umursamazca telefonuyla oynuyordu.Göz göze gelince önce şaşırdı sonra garip bir bakış attı.

-Al işte.

Cümlesi biter bitmez balkona çıktı.Yanına gitmeyi düşündüm ama odadan çıkarken söylediği cümleyi hatırladım.''Benimle konuşmayı sakın deneme.''Of!Yine kendi kendimi belaya sokuyorum.Cidden çok salağım.Banyoya girip üzerimi değiştirdim.Banyodan çıktığımda Oğuzcanhala alkondan dışarı boş boş bakıyordu.Aslında o muhteşem gururumu kırmanın zamanı gelmişti.İlk defa %100 haksızım ve bu durumda gidip özür dilemem gerekiyor.Balkona çıktım.Kapının sesine rağmen arkasını dönüp bakmadı.Eski Oğuzcan'ı kendi ellerimle geri canlandırıyordum.

ODAMDAKİ ÖKÜZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin