Hoofdstuk 3: de wedstrijd

89 2 0
                                    

Yes, eindelijk weekeind. Morgen ga ik naar een spring wedstrijd dus ik moet Sita klaarmaken.

Sisje Hoe is i schatteke ?
"Hhhiihhihiii" doet Sita. " Kom je? Ga ik je lekker wassen. Zodat je blinkt morgen" ik klik het halster vast en het halstertouw. Ik loop met Sita naar de wasplaats en zet haar vast. Ik haal de shampo en zet de kraan aan. Rol de slang uit en doe sita's deken af.
"Eerst maar je staart" als sita's hele staart vol shampo zit haal ik er wat vanaf en ga haar witte voetjes wassen. "Zo klaar." Ik spoel al het sop af en droog de voetjes met een handdoek.
Ik doe haar deken op en zet haar terug op stal. Daarna loop ik terug om de spullen op te ruimen. Als ik klaar ben geef ik Sita een grote poetsbeurt totdat ze blinkt.
"Zo je blinkt van top tot geen, nu even vlechtjes maken" als ik klaar ben ziet Sita er super uit. Ik laadt de auto in en poets de spullen.

Piep! Piep! Piep! Hoor ik. "O, mijn wekker, opschieten!" Ik trek mijn witte paardrij broek aan en mijn shirtje met kraag. Die ik gisteren heb klaargelegd.
Ik ga naar beneden. Mijn moeder is de tafel aan het dekken en mijn vader is buiten de paarden voeren. Mijn zusje Maaike zit al te eten.

Na het eten doe ik mijn gympen aan en wil de sleutel van de zadelkamer meenemen.
" He!, waar is i? Ik had hem gister nog opgehangen aan de haak."
ik zoek overal maar kan hem niet vinden. "O wacht natuurlijk, Maaike is al bij sonja. Stom van me zeg." Ik pak de poets spullen en ga Sita nóg een keer poetsen.
En doe haar wedstrijd dek op.
Ik loop naar mijn vader om te vragen of er al water in de trailer staat " ja, heb ik al gedaan, zeg maar tegen Maaike dat jullie je pony's in de trailer kunnen zetten ik zet hem dadelijk buiten oké?" "Ja, toppi!"

"Maaike, we kunnen de pony's in de trailer zetten." Oké Sara."
Als de pony's in de trailer staan controleren we de spullen en dan gaan we.

"Dat was een goed parcours Sara!" Zegt mijn moeder "ja het ging echt super! Sita voelde geweldig. En het leek echt alsof we over de sprongen vlogen!"
(Op filmpje zie je het parcours. Het is eigenlijk wel hoger 1 m, maar ik kon geen filmpje daarvan vinden.ps: diegene op dat filmpje ben ik ook niet en Sita heeft een lange bles)

Een leven vol pony'sWo Geschichten leben. Entdecke jetzt