Hoofdstuk 1: Sara

156 1 0
                                    

Hoi allemaal,
Ik ben Sara. Ik woon op een soort boerderij.
Ons huis was eerst een paarden stal,maar die is omgebouwd tot een huis. Het is niet overbodige luxe hoor. We hebben een hal en een grootte woonkamer met ook onze keuken erin. In het midden tegen de wand staat een kachel. Die is nog niet heel oud.
En we hebben 1 badkamer die is beneden.
We hebben dan nog één verdieping. Geen zolder dus. Daar zijn 4 ruimtes: de kamer van mijn zusje Maaike is als eerst. Daarnaast die van mij en daartegenover die van mijn ouders. De laatste 2 zijn het ketel hok en een soort van kelder boven de hal waar we onze feest spullen bewaren. Zoals voor kerst of voor verjaardagen.

We hebben een paar schuren. Een grootte waar we hooi en vlas voor de paarden bewaren. Daar staan ook fietsen en het pony karretje van mijn moeder.
En dan hebben we een klein schuurtje. Die is in tweeën gedeeld: de ene kant is voor spullen zoals tonnen,voerbakken en hekken.
Het andere deel is een grote lange stal waar de pony's van mijn opa instaan.
Dan een grootte schuur met 4 paardenstallen, 2 auto's van mijn moeder en vader.
2 tractoren, 2 trailers en de fietsen van mijn zusje en mij.
Dan de laatste echt mijn favoriet: de paardenschuur hier staan onze paarden.

In totaal staan er 8 paarden in de stallen:
Emanuela het paard van mijn opa. Mijn moeder rijd haar.
Fenne ze is een D pony.
die is ook van mijn opa. Ze heeft nog geen berijder, maar waarschijnlijk word ik dat en als ze goed loopt word ze verkocht. Wel erg jammer want ze is lief. Maar ik word ook groter en kan haar dan op een gegeven moment niet meer berijden en ik heb geen tijd om dan ook nog 2 pony's te gaan rijden.
Dan hebben we de kleinste maar ook het eigenwijste: Roy een Shetlander. Zijn bijnaam is cowboy omdat hij eigen wijs is en af en toe erg stout.
Hij loopt voor de koets in de zomer en mijn moeder bestuurd die.
Hij kan ook gereden worden, maar als je te groot bent gaat hij stom lopen doen. En vooral in de bak.
Hij kan ook kunstjes die ben ik hem aan het leren. Maar volgens mij doet hij het alleen voor de snoepjes 😉.
Dan Didam. We noemen hem af en toe dimmi. Ik weet eigenlijk niet hoe we aan de naam zijn gekomen en waarom. Didam is niet van ons. Maar dat word ze binnenkort wel.
Dan de liefste en knapste: Sita😍. ze is mijn pony. Zij heeft ook een bijnaam sisje of sitsje dat is omdat ze heel Lief kan zijn. Ik vond het wel een leuke naam.
Ik spring nu met haar in de klasse L. Er zijn in totaal 6 klasses: BB voor Beginnende Beginners, B Beginners, L Laag, M Middelmatig, Z Zwaar, ZZ Zwaarder Zwaar, en grand pri. Dat is het hoogste van het hoogste en je komt dan meestal ook op tv.
Maar nu terug naar Sita: ze kan ook een paar kunstjes. Zoals kusje en voetje de rest moet ik haar nog leren.
Sonja: haar bijnaam is: kleine dikke oliebol. Ze is namelijk nogal rond en ziet er daarom dik uit. Het is voor de leuk en we gebruiken hem aleen als ze stom doet of als ze iets doms of grappigs doet.
Het is de pony van mijn zusje Maaike.
Dan als laatste Adje: zijn echte naam is adleed maar Adje is leuker.
Hij springt Z met mijn vader en is heel groot.

Een leven vol pony'sWhere stories live. Discover now