Giriş

7.9K 479 77
                                    

"Evet sayın seyirciler, şu an Türkiye'de ve Güney Kore'de bir ilk olan sıra dışı, ortak bir yayınla karşınızdayız. Şu sıralar dünya gündeminde çok konuşulan bir hadise olan dünyaca ünlü Güney Koreli aktör Lee Jong Suk ile evli, üç aydır kayıp Türk gelinini arama çalışmaları devam etmekte olup henüz ele geçmiş sağlam bir bilgi edinilmemiştir.
15 milyonluk takipçi kitlesiyle kendi sosyal medya hesabından geri dön mesajlarına cevap alamayan ünlü aktöre yardımcı olmak isteyen yine kendi gibi ünlü olan aktör arkadaşlarıda sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunmuşlardır.
Ünlü aktörü ısrarla Müge Anlı'ya yönlendiren Türk hayranlarının sözüne kulak veren Lee Jong Suk, ünlü sunucumuz Müge Anlı ile dahi irtibata geçmiş, kısa süre sonra Türk gelinin kayıp olmadığı sadece görüşmeyi reddetttiği öğrenilmişti. Bunun üzerine Türkiye'ye gelen Lee Jong Suk bir çok yetkiliyle iletişime geçse de Türk gelin ile irtibat kurma çabası nafile sonuçlar vermiştir.
Güney Kore kanalı SBS ile ortak canlı yayında Lee Jong Suk'u konuk ederek bir defa da buradan çağrıda bulunmasında biz BGC kanalı olarak yardımcı olmak istedik" diyen Türk sunucusu yanı başındaki Lee Jong Suk'a dönerek, "Türkiye'ye hoş geldiniz Bay Lee.
Üç aydır eşinizi aradığınızı biliyoruz bu konuda size bizde yardımcı olmak istedik. Umarım bu defa çağrılarınıza yanıt alabilirsiniz" diye devam etti.

Lee jong suk, "Teşekkür ederim." Diye kuru bir sesle konuştu.

"Başta hayran kitleniz olmak üzere bir çok kişinin merak ettiği o soruyu yani eşiniz ile nerede ve nasıl tanıştığınızı sorabilir miyiz?"

Ancak ünlü aktörün kendisine yöneltilen bu sorudan rahatsız olduğunu fark eden sunucu; "Sorulmaması gereken bir soru muydu?" Diye dobra bir soruyla geri dönüş yapınca, kısada olsa bir cevap vermek zorunda kalan Jong Suk,

"Tayland da tanıştık." Diye isteksiz bir sesle konuştu.

"Anlıyorum. Peki daha önce sosyal medya hesabınızda evli olduğunuzu ilan eden bir fotoğraf paylaşmanıza rağmen gelinin yüzünü ve kimliğini belirten bir açıklama yapmamanızın özel bir nedeni var mı?" Diyerek istemsizce üzerine giden bir soru daha sormuş bulundu.

Fakat Lee Jong Suk, Türk sunucunun sorusunu duymazdan gelen bir tavırla,

"Hangi kameraya bakmalıyım?" Diye karşılıkta bulununca, bir hayli şaşkın sunucu, "Ortadaki kameraya" diye yanıtladı.

Orta kameraya odaklanan Lee Jong Suk konuşmaya başladı.

"Gerek Türk gerek Koreli gerekse başka ülkelerden beni izleyen herkese merhaba. Bu süreçte bana destek veren tüm arkadaşlarım, sevenlerim ve bugün burada beni ağırlayan BGC kanalına ayrıca teşekkür ederim. Ancak beni ilgiyle izleyen bir çok izleyicinin içinden tek bir çift göze seslenip çok fazla vaktinizi almak istemiyorum." Diyerek direkt konuya giriş yapmıştı.

Duygu yüklü bir sesle, "Buradan bir çok insanın sana seslendiği isimle seslenicem, Türk gelin Bayan Lee. Bana bir cevap vermesende beni dinlediğinden kuşkum yok. Belki bana inanmayacaksın ama seni aradığım şu bir kaç ay içerisinde seninle ilgili aldığım en sevindirici haber benimle görüşmeyi reddettiğin haberdi. En azından seni aradığımdan haberdardın ve beni duyduğunu öğrenmiştim." Deyip bir kaç saniye için durup yeniden devam etti.

"Seninle görüşme isteğimi geri çevirdiğin zaman arkamı dönüp gideceğimi sandıysan yanılmışsın. Seni almadan Kore'ye dönmek gibi bir niyetim yok. Lütfen konuş benimle."Dedi üzgün olduğu kadar kararlı bir tonlamayla.

O ana dek İngilizce diyaloğa geçen Türk sunucu aynı anda kendisine çevrilen korece konuşmanın içeriğini dinleyince samimi bir hisle,

"Evet, oldukça duygu yüklü bir konuşmaydı. Türk gelin Lee, umarım bu defa eşinizin çağrısına yanıt verir, irtibata geçmeyi kabul edersiniz." diyerek tamamen Türkçe kelimeler barındıran bir çağrıda da o bulunmak istemişti.

Aynı zamanda ortak yayın akışının sessizce bekleyen SBS haber sunucusu konuşmaya başladı.

"Yayınımıza eşlik eden BGC'ye teşekkür eder aynı dilek içerisinde olduğumuzu bildirmek isteriz. İki ülke olarak bu görüşmenin gerçekleşmesi için yüreklerimizi birleştirdik. Kore ismiyle Lee Yoon Ju Hanımın bu defa Lee Jong Suk Bey'e bir cevap vermesini diliyoruz."

Yayının başlaması itibariyle yarım saat boyunca iyi dileklerde bulunulup Lee Jong Suk'a destek veren diğer aktörlerin destek mesajları yayımlanmıştı. Başı önüne eğik Jong Suk bu defa da ona ulaşamayacağı düşüncesiyle umudunu kesmişken beklenmeyen bir anda destek mesajlarını yarıda kesen reji sunucuya işaret verdi.

"Evet Sevgili Türk ve Kore seyircileri beklenen an gerçeklemiş Türk gelin Bayan Lee bizimle bağlantıya geçmiştir." deyince Lee Jong Suk neredeyse şoka girecek bir ifadeyle başını kaldırmıştı. Beklediği anın geleceğinden neredeyse umudunu kesmişti ancak bu kez işe yaramıştı. Karısı onunla konuşacaktı.
Kalbi delicesine çarpmaya başlamış, gözlerinin içi ışıldamıştı.

Türk sunucu, "İyi akşamlar Bayan Lee" dedi heyecanlı bir sesle ama beklenen ses gelmeyince tereddüt içerisinde,"Bayan Lee, orada mısınız?"diye sordu.

"Evet buradayım" dedi beklenen ses.

"Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz"

Ne yazıkki aynı sessizliğin devam etmesi üzerine sunucunun coşkulu sesi hafifçe geri çekilip konuşması için Lee Jong Suk'a dönmüştü.
Sözün kendisine devredildiğini anlayan Jong Suk, hiç bir kamera karşısında heyecanlanmadığı kadar heyecanlanmış, nasıl sesleneceğinden emin olamamıştı.

"Sen" deyip küçük bir duraksamanın ardından devam etti, "İyi misin?"

Ancak cevap çok net ve sert gelmişti.

"İyiyim!"

Karısının buz gibi soğuk tonlaması Jong Suk'un içinin titremesine neden olmuştu.

"Mesafeli olsanda yeniden sesini duymak güzel"

Jong Suk ne söyleyeceğini seçemiyordu. Aslında onunla iletişime geçtiği zaman söylemek istediği çok fazla şey vardı. Kendince bir çok defa provasını yapmış olmasına rağmen pratikte hiç bir şey umduğu gibi gitmiyordu. Hattın diğer ucundaki kişi karısı, hayatını paylaşmaya yemin ettiği diğer yarısı olmasına rağmen onunla konuşmakta gergin ve çekingen hissetmekten kendini alamıyordu.

Yeniden sessizleşen ortam Jong Suk'u endişelendirmiş bir an için bağlantının koptuğunu düşünmüştü.

"Orda mısın?"

"Evet"

Karısının kısa cevabına ve hatta onu azarlayacak olma ihtimaline karşın bile yeniden sesini duyduğu için mutlu olmuştu.

"Konuşmayınca endişe ettim"

"Endişelenmene lüzum yok konuşmak için aradım."diye karşılıkta bulunan karısının sesi dahada sertleşti.

"Bugün burada bu konuşma son bulacak. Kamuoyunu, yok hayır tüm bu insanlığı meşgul etmeye bir son verip beni ve kendini rezil etmekten vazgeç!"

Lee Jong Suk, karısının sert ve dobra sözleri karşısında donup kalmıştı. Kendi öz iradesi ile bu konuşmayı yapıyor olduğuna inanmak istemiyordu.

"Ben senin karın falan değilim. Ben senin hiç bir şeyin değilim. Peşimi bırak ve ülkene defol Lee Jong Suk!" deyip telefonu kapamıştı.

Gerek bu bağlantıyı kurmak için ortak yayına geçen SBS ve BGC kanallarının sunucuları gerekse karısına kavuşma çabalarına destek veren tüm insanlığın nutku tutulmuştu.
Bay Lee'nin gelininin hiç bir baskı altında kalmadan ondan ayrılmak istediği belliydi.
Gözler karısının sözlerini hazmetmeye çalışan son söz sahibi Jong Suk'da idi.

Bay Lee, gelininin bu kızgınlığının sebebine dair ne tür bir açıklama yapacaktı?

MR.LEE'NİN GELİNİ🇹🇷🇰🇷Where stories live. Discover now