Doodse stilte

1.2K 24 12
                                    

heyy mensen, ik was van plan om afgelopen weekend wat online te zetten maar alles was ineens weg. Dus nu begin ik opnieuw met dit verhaal. Wat ook mijn eerste verhaal is. Verwacht er niet te veel van want ik schrijf niet goed ofzo. En verder weet ik niet of dit de titel blijft want ik weet nog niet echt wat voor genre dit verhaal gaat worden... En of de titel uiteindelijk wel bij het verhaal past

Hoofdstuk 1

Alyssa p.o.v.

Ik zie niks. Ik ril van de kou en heb overal pijn. Ik heb geen idee hoe lang ik hier nu al zit, dagen, weken maanden? Waarom zit ik hier? Ik heb geen kans om te ontsnappen. Om mijn polsen en enkels zitten ijzeren kettingen die met pinnen in de muur vast zitten. De enige die ik tot nu toe gezien heb is iemand met een zwart masker. Hij heeft me een paar keer eten gebracht. Het eten is vies en waarschijnlijk bedorven, toch eet ik ervan. Ik heb honger, echt vreselijk honger. Ik word uit m'n gedachten gerukt door een deur die open vliegt. Er schijnt licht naar binnen, meteen knijp ik m'n ogen dicht, ik zit hier nu al weet ik niet hoe lang in het donker en kan het licht niet verdragen. Er komen een paar mannen op me afgelopen. Ze praten met elkaar maar ik kan ze niet verstaan. Er komt een man naast mij zitten, hij schijnt met een zaklamp in m'n ogen. Meteen knijp ik m'n ogen dicht. Dit levert me een klap op in m'n gezicht. Ik doe m'n ogen weer open en zie hoe de man z'n zaklamp weg doet en een grote spuit te voorschijn haalt. Mijn ogen verwijden van angst. Die spuit... Hij gaat toch niet....?

Met een schok werd ik wakker. Ik kijk op de klok en zie dat het nog maar 4 uur is. Dit is al de 3e keer deze week dat ik deze nachtmerrie heb. Steeds komt hij terug, wat ik ook doe niets helpt. Ik doe m'n lamp maar aan want ik weet dat verder slapen niet gaat lukken. Ik ga weer op bed liggen en denk na over de nachtmerrie. Ik pak mijn kleine zwarte schriftje onder mijn bed vandaan en ik schrijf voor de 3e keer m'n droom op, voordat ik het vergeet. Niet dat ik het vergeet want het lijkt levensecht en het is doodeng maar toch. Voor alle zekerheid. Ik word er echt helemaal gek van. Ik kijk weer op m'n klok en zie dat het half 7 is. Snel leg ik mijn schriftje weer onder mijn matras, niemand mag het vinden. Straks verklaren ze me voor gek. Dan spring ik onder de douche en kleed ik me aan. Sprint naar beneden, dek de ontbijt tafel en besef me dan dat het nog maar zondag is en geen maandag. Geërgerd eet ik m'n ontbijt op. Ach dan maar gebruik maken van het feit dat ik zo vroeg op ben. Ik doe m'n schoenen en m'n jas aan en ga met de hond naar buiten. Op het bankje onder de boom ga ik zitten en laat de hond los. Ik gooi een tennisbal waar hij direct achter aan holt. M'n humeur word direct beter. Dat heb ik altijd als ik met de hond naar buiten ga. Ik zak steeds verder weg in m'n gedachten. "Alyssa, Alyssa hallo??" Ik kijk op en kijk recht in het gezicht van Sam, mijn buurmeisje en tevens mijn beste vriendin. "Hey Sammie" zeg ik omdat ik weet dat ze die bijnaam niet leuk vind.

Sam p.o.v.

Hèhè na enige tijd heb ik eindelijk haar aandacht. "Hey Lyss, waar zat jij met je gedachten? Ik sta hier al 5 minuten je naam te roepen."  "O ehh nergens hoor, en 5 minuten are you serious??" zegt Lyss , terwijl ze dat zegt zie ik dat ze ergens over twijfelt, en dat het dus niet waar is wat ze zegt maar ik laat het er maar bij. Ze zegt het vanzelf wel, als ik er nu naar vraag ontkent ze toch alles. "Haha ja Lyss dat meen ik. Schuif eens op jij dan kan ik er ook nog bij zitten. Wat doe jij hier eigenlijk zo alleen?" "O ik was vroeg wakker omdat ik dacht dat het maandag was vandaag, maar dat is het niet, dus toen dacht ik ach ik laat Ollie wel even uit" "Oke en waar is Ollie dan als ik vragen mag??" Bij die vraag zie ik dat Lyss verschrikt kijkt en ik kan bijna m'n lachen niet in houden. "Oh kut kut kut, OLLIE!!! OLLIE!!!" roept Lyss. Nu kan ik m'n lach echt niet meer inhouden en proest het uit. Ollie ligt namelijk gewoon bij haar voeten. "Wat!?" vraagt Lyss, "Haha, nou Lyss je zou je gezicht eens moeten zien, en Ollie licht gewoon bij je voeten hoor" kan ik nog net zeggen voor ik helemaal op de grond lig van het lachen. Nu begint Lyss ook te lachen. "Haha, wat ben ik toch ook een slimbo vandaag. Ga jij nog wat doen vandaag Sammie??" Argh wat haat ik die naam toch "Nou Lyssie ik had nog geen plannen. Jij wel?" "Nou ik wou gezellig bij jou komen vanmiddag" "Oke maar wat wou je dan doen Lyssie??" Ik weet wel wat ze wil doen, ik heb namelijk allemaal nieuwe films gekregen gisteren van m'n opa en oma, maar toch vraag ik het. "Nou Sammie wat wil ik dan doen hè" "Nou Lyssie ik zou het echt niet weten" ik zie Alyssa bedenkelijk kijken, uiteindelijk zegt ze: "Sammie ben je nou echt zo dom of doe je alleen maar zo?!? Laten we die films gaan kijken die je gister gekregen hebt!" "Nee Lyss ik ben niet zo dom en ik doe ook niet dom hoor. En die films dus, ja is goed. Hoe laat bij mij?" "Ehm dat sms ik je nog wel, ik ga nu Ollie naar huis brengen. Tot vanmiddag!!!" "Oke is goed Lyssie, tot vanmiddag!!!" en ik geef haar nog snel een knuffel.

TADAAA!!!! Oke dit is dus het eerste hoofdstuk. Zelf ben ik er niet helemaal tevreden over. En het is m'n eerste verhaal dus ik zou het super en helemaal geweldig vinden als iemand nog tips heeft. OKI en nu ga ik pannekoeken eten!!  OJA het eerste hoofdstuk is opgedragen aan mijn beste freundies Eef en Floor voor het helpen met de namen ;) En aan Dreaming567 omdat zij mijn verhaal gaat lezen :) en ze haar mening dan gaat geven, omdat ik dat heb gevraagd, oke ik ben nu dus best wel druk, want ik ga pannenkoeken eten. Oke mensen ik ben raar xD

Doodse stilteWhere stories live. Discover now