Capitolul 14 - Uituca si cu capul in nori

4.8K 345 54
                                    

Doamna Carlise a fost mai mult decat entuziasmata cand a aflat ca mi-a fost predestinata bagheta Sky si s-a bucurat ca ma inteleg bine cu Christian si cu Jasper - deocamdata nu stiu cat de bine cu el -, fiindca ei fac parte din niste familii regale cu renume si ma pot invata multe lucruri.

Referitor la Mariah... Sa spunem doar ca Graywitch s-a ales cu niste zgarieturi pe brate, iar ea a primit niste cuvinte nu prea frumoase. Aseara, dupa discutia cu profesoara si o cina alaturi de prietenii mei, m-am dus in camera pentru a ma culca, insa cand am intrat in dormitor toate zanele si elfii tipau la mine, iar eu nu intelegeam motivul. Am reusit sa ii calmez cand am urlat la ei si am aflat ca am un cadou. La marginea patului era o cutie paralelipipedica imaculata, legata cu o funda mare albastra. Stupefiata, am constatat ca in interior se afla o matura cu coada din lemn de mesteacan, alba, si paiele argintii, prinse intr-un mod elegant cu mai multe fundite din acelasi material cu panglica ce lega pachetul. Se pare ca are si un nume, Arielle 13, ultimul model. Cat despre cel ce m-a surprins, cred ca stiti deja cine este.

Legat de coada, era un cartonas stralucitor pe care scria Pentru cea mai speciala printesa. Sper sa petrecem mult timp prin vazduhul infinit. Al tau baiat rau, Christian.

Da, am cam adormit cu un zambet tamp pe buze... Si stai, de cat timp visez cu ochii deschisi? Ceasul mi-a sunat acum ceva timp. Pipai noptiera pana dau de telefon si o zbughesc in baie. Dupa un dus revigorant, ma imbrac intr-o bluza jumatate alba jumatate neagra si niste blugi imaculati. Imi impletesc parul intr-un coc spaniol, ma incalt cu o pereche de balerini negri si ma machez in fuga, periuta rimelului ajungandu-mi in ochi de cateva ori bune. Injur cand vad ceasul si imi bag inntr-un gheozdan negru toate cartile de pe birou, printre care se afla si cele de vraji. Sper. Deschid usa camerei si cand bag cheia in broasca realizez ca mi-am uitat un lucru esential: bagheta. Alerg pana la pat si imi scot bagheta din sertar, apoi observ matura din mijlocul camerei si mi-o iau si pe ea. In drumul spre usa, ma impiedic de panglica albastra gigantica si fac contact cu un covor de pe culoar.

- Pe coada pisicii, nu mai mie mi se poate intampla asa ceva!

Ma ridic nervoasa si imi iau geanta de pe jos. Impingand-o cu piciorul pana in afara incaperii, fiindca am mainile ocupate. Imi var bagheta in buzunarul pantalonilor si imi proptesc matura de perete, apoi reusesc cu chiu cu vai sa incui usa.

- Ai nevoie de ajutor, iubito?

Sar in sus ca arsa, inima luand-o la goana. Imi pun mana in dreptul acesteia si exclam ceva probabil nedemn de o printesa. Christian chicoteste si imi ridica tracafusele de pe jos, apoi ma ajuta sa le pun pe toate in ordine. Ii admir matura dintr-un lemn negru ca pana corbului si mergem in sala de mese, unde mancam in liniste alaturi de gemene. Fetele imi admira matura si eu realizez ca nu i-am multumit brunetului de cadou si imi iau fata in maini.

- Sunt o uituca idioata si cu capul in nori!

Lindy ma priveste cu o fata ce astepta o explicatie, iar eu arat spre Christian si spre matura.

- Chris, imi pare asa rau. Uite, um... O luam de la cap ca si cum nu ne-am fi vazut azi? Nu, e o idee patetica, imi pare rau. Imi pare sincer rau ca nu ti-am multumit. O sa...o sa o fac acum, in regula?

Christian chicoteste teribil de amuzat si ii dau un cot, zicandu-i ca e o treaba serioasa. Ma intorc cu fata la el si il iau prin surprindere cu o imbratisare, apoi ii soptesc:

- Iti multumesc din suflet pentru Arielle. Este superba si nu ma asteptam la un asemenea cadou. Bine, daca nu am fi fost vrajitori as considera-o o jignire, dar in conditiile date este minunata. Ba chiar era sa adorm cu ea in pat! Esti cel mai dragut!

Il sarut pe obraz si dupa ce ma strange in brate si ma linisteste ca nu trebuie sa imi fac griji, ne ridicam cu totii de la masa, indreptandu-ne spre zona cu salile de clasa. Cateva fete ma privesc chioras cand imi vad matura, dar le zambesc, facandu-le apoi sa se strambe. Da, o mica schimbare in atitudinea mea. M-am saturat sa fiu tratata urat fara sa fac nimic rau, asa ca de ce sa nu ma comport cum ar merita ei sa o fac, daca oricum comportamenul lor nu se va schimba in bun fata de mine? Sper ca e o alegere cat de cat buna.

Universitatea magică din GraywichUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum