Hoofdstuk 8

376 22 2
                                    

Lize POV
We kwamen aan op het politiebureau. Koen en Tineke leidde me naar de verhoorkamer. "Waarom zit ik hier?" Vroeg ik toen ik ging zitten. "We moeten je iets vragen." Zei Koen. "Is het echt waar dat je bent gevallen?" Vroeg Tineke. Ik voelde me zenuwachtig worden. "Ja hoezo?" Zei ik zo normaal mogelijk. "Omdat Nick gisteren iemand hoorde schreeuwen toen hij met je aan het bellen was." Zei Koen. Ik keek naar Koen en daarna naar de grond. "Lize? Wil je alsjeblieft de waarheid zeggen." Zei Tineke. Ik bleef naar de grond staren en zei niks. De deur ging open "Koen, Tineke! Ga onmiddellijk naar de Veldenlaan!" Riep de chef.

Koen POV
"Koen, Tineke! Ga onmiddellijk naar de Veldenlaan!" Riep de chef. Het klonk nogal ernstig dus haastte we ons en stelde verder geen vragen meer. "Mag ik mee?" Vroeg Lize. "Nee Lize, misschien is het iets gevaarlijk en ik wil niet dat je iets overkomt." Zei Tineke. "Alsjeblieeeeeeft! Ik zal in de auto blijven zitten." Zei Lize. Ze keek met puppyoogjes naar Tineke. Tineke keek naar mij en ik haalde mijn schouders op. "Kom mee." Zei Tineke. We gingen onze kogelvrije vesten halen en liepen dan naar de auto.

Lize POV
We kwamen aan bij de Veldenlaan. Daar zagen we 2 gewapende mannen staan. Koen en Tineke liepen er meteen heen. F*ck! Er stonden nu 4 gewapende mannen met hun wapen op Koen en Tineke gericht. Ik zocht in de auto naar iets waarmee ik versterking kon roepen maar vond niks. Mijn gsm! Ik nam mijn gsm uit mijn zak en probeerde Nick te bellen om vervolgens naar de commissaris te bellen. "U hebt onvoldoende belcredit om dit nummer te bereiken." Hoorde ik door mijn gsm. "Godverdomme." Zei ik stil. Ik keek terug naar Koen en Tineke die nog steeds 4 wapens op hun gericht hadden. Op een moment stapte 1 man naar het huis achter hun. Hij nam een fles met iets in en goot het voor het huis. Daarna nam hij een lucifer. "Waag het ni eh makker!" Hoorde ik Koen roepen. "Zwijgen gij!" Riep 1 van de mannen. Een paar seconden erna zag ik vlammen. Het vuur verspreidde zich heel snel. "Godverdomme Koen!" Riep Tineke. De mannen waren ontsnapt en reden weg. Ik liep naar Koen en Tineke.

Tineke POV
"Alfa 210 voor dispatch." Zei ik door de walkie-talkie. "Dispatch luistert." Op dat moment kwamen er een man en een vrouw uit het huis gestormd. "Stuur asap een brandweer en een ambulance naar de Veldenlaan!" Riep ik en liep naar de mensen. "O..O..ons dochtertje!" Riep de vrouw hysterisch. "Is u dochter binnen?" Vroeg ik en probeerde haar te kalmeren. "Ja!" Riep de vrouw. "Hoe oud is u dochter?" Vroeg Koen. "3 jaar!"

Lize POV
"3 jaar!" Ik moet haar gaan halen.. Ik ben mijn kleine zusje kwijt geraakt en ik wil niet dat deze mensen hun dochter kwijt raken. Ik hoorde sirenes. Op het moment dat Koen en Tineke weg keken liep ik naar binnen. "LIZE!" Hoorde ik Koen en Tineke roepen. Ik was binnen en begon meteen als een gek te hoesten. Ik werd steeds zwakker. Ik hoorde ineens gehuil en probeerde zo goed mogelijk te luisteren vanwaar het kwam. Ik liep door een gang en stopte bij een deur. Ik deed hem open en daar zag ik een klein meisje. Ik liep zo snel mogelijk naar haar toe en pakte haar op. Ik kreeg geen zuurstof meer. Ik bleef volhouden en liep zo snel en voorzichtig mogelijk naar buiten. Toen ik buiten was gaf ik het kleine meisje aan haar ouders en Tineke liep meteen naar me toe. "Lize!" Riep ze bezorgd. "Tineke.." Zei ik slap. Het volgende moment werd alles zwart.

Ik heb dit stukje snel geschreven omdat ik me moest focussen op De Nacht Van De Vlaamse Televisiesterren 😂
Thuis is gewonnen dus 🙌🏼 Jammer dat De Buurtpolitie niet genomineerd was 😭

Zussen?Where stories live. Discover now