Chapter

427 33 24
                                    



Snel loop ik terug naar mijn eerste les. Potions. Ugh, Snape. Ik vind Potions best leuk, en ik ben er ook redelijk goed in maar Snape mag me echt totaal niet. Hij mocht mijn vader al niet, en weet niet dat Lily niet mijn moeder is. Mijn vader pestte hem altijd al in hun schooltijd, en aangezien ik volgens veel mensen James Potter de tweede ben, mag hij me ook niet. Ik ren naar de Dungeons, want als ik te laat ben moet ik nablijven, en daar heb ik ook geen zin in. Hijgend kom ik het lokaal binnen, en ben net op tijd.

"Miss. Potter? Net op tijd, volgende keer is het nablijven."

Ik knik en plof snel naast een Ravenclaw neer, volgens mij is haar naam Jara.

"Goed, omdat het de eerste les is," begint Snape, "gaan we eerst een paar potions herkennen. Miss. Potter?"

Shit, daar ben ik het slechts in, potions herkennen. Ik loop langzaam naar voren en ruik aan een roze drankje. Ik ruik chocolade, nieuwe boeken, mijn shampoo en vaag ruik ik Fred zijn aftershave.

"Miss. Potter? Komt er nog iets van?" de lijzige stem van Snape trekt me weg van de dagdroom en verward schud ik mijn hoofd.

"Ik denk... Ik denk dat dit liefdespotion is, degene die het ruikt, ruikt de geur die hij of zij het lekkers vind ruiken."

"En mag ik dan een voorbeeld?"

"Ik ruik, chocolade, nieuwe boeken, mijn shampoo en..."

"En...? Miss. Potter?"

"En ik ruik Freds aftershave." Fluister ik.

"Miss. Potter, kunt u even duidelijker praten? Ik kon het horen, maar de mensen achterin niet." Pissig kijk ik hem aan, het enige wat hij wilt is mezelf voor schud zetten.

"Best, Snivelles, ik ruik mijn vriendjes aftershave. Beter zo?"

"10 points from Gryffindor. Voor brutaal gedrag."

De les werd niet beter voor Gryffindor, een zesdejaars genaamd Dalia kreeg ook al punten aftrek toen ze later de les binnenstormde met het bericht of ene Stacey van Hufflepuff zich wilde melden bij haar afdelingshoofd. Blij loop ik de les uit, want nu ga ik samen met Fred naar Hogsmead. Het handige van ouder zijn: minder lessen omdat je alleen nog maar lessen voor je NEWT neemt.

"Hee Fred!" ik loop net de deuren uit als ik Fred voor me zie lopen.

"He Alice," hij geeft me een kus op mijn wang, "hoe was Snape?"

"Stom, zoals altijd. Hij had dat sterke liefdespotion gemaakt, en ik moest raden wat het is. Dus, degene die eraan ruikt, ruikt zijn lievelingsgeuren. Naja, bij mij dus chocolade, shampoo en nieuwe boeken, maar daarnaast rook ik ook nog een ander geurtje, wat ik herken als jou aftershave. Ik wilde dat niet zeggen, en hij dwong het me. Dus ik schold hem uit als Snivelles, dus er zijn al 10 punten dit jaar door mij afgetrokken." Fred grinnikt zachtjes en pakt mijn hand vast.

"Aan de andere kant, als ik dit naar Snuffles zou sturen in een brief, zou ik waarschijnlijk bedankt koekjes terug kijken, en je weet hoeveel ik van koekjes houd!"

"Dat weet ik, en daarom heb ik koekjes meegenomen!"

"Chocoladekoekjes."

"Ja, met die kokossnippers erop, je had ze in de trein onderweg naar ons eerste jaar mee, en vertelde dat het je absolute favorieten waren."

"Dat weet je nog? Aaw! Ik hou van die koekjes!"

We komen aan bij het meer waar we gaan zitten. Mijn hoofd ligt zachtjes op zijn schouder terwijl we rustig aan het praten aan.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 28, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

On Which Side? (ON HOLD)Where stories live. Discover now