Chapter 4

392 34 2
                                    

~I solemnly swear that I am up to no good~

Na 5 korte minuten komen we aan op Hogwarts. Samen met Vince loop ik de trein uit, omdat nu uit de trein is. Anders dit jaar is dat niet Hagrid’s vertrouwde stem, maar een andere stem. Een vrouwelijke stem? Verward kijken Vince en ik elkaar aan. Vince is een van de weinige Ravenclaws die Hagrid mogen. De meeste van hun afdeling vinden dat Hagrid een slechte leraar is. Met z’n tweeën lopen we naar de laatste wagens die klaarstaan. Snel aai ik de thestrals die de wagens trekken. Ik kan ze zien doordat ik Lily dood zag gaan door een kier van de kast. Bij de dementors hoorde ik Lily ook gillen, en zag het opnieuw.

“Alice, alles oke? Wat ben je aan het aaien?”

“Oh, nee niks.” Antwoord ik afwezig, “Laten we instappen.”

Even later komen we aan in de Great Hall, waar Fred, George en Maud al aan de Gryffindor tafel zitten.

“Bay Vince.” Ik zwaai gedag en loop richting de tafel, waar Fred gelijk opschuift om plek voor mij te maken.

“Hai allemaal, het wachtwoord dit jaar is mimbolus mimbeltonia, als je het wilt weten. Ik hoop dat ze opschieten met de sorting, ik heb echt honger!”

De tweeling, Maud en Ron knikken instemmend. Ik richt mijn focus op de lerarentafel. Tussen de oude bekende gezichten ziet een nieuw gezicht. Ze is helemaal opgetut in een roze mantelpakje en kijkt tevreden voor zich uit. Haar gezicht ziet er net uit als een pad.

 “Fred, als dat de nieuwe DADA leraar is, krijg ik een galleon van jou.”

“He! Dat was alleen als ze een pad was, en het is een mens.” Zegt Fred verontwaardigt.

“Kijk nog eens goed Fred? Ziet ze er niet een klein beetje uit als een pad?”

Fred wil net reageren als de deuren openvliegen en de kleintjes komen binnengelopen.

“Aawh, Maud, waren wij ook zo klein? Besef je dat dit de laatste sorting is die we zien?”

“Ja, de laatste… ik ga het hier missen.”

Ondertussen is Mc Gonagall al begonnen met het welbekende praatje, en de hoed begint te zingen. Hij begint te zingen over de afdelingen, en over dat we allemaal samen moeten werken om het kwaad te verslaan. Verbaasd kijken we om ons heen, na alle liedjes die hij zong, ik heb hem nog nooit iemand horen waarschuwen. Mc Gonagall kijkt ook verbaasd en ze pakt snel de namenlijst erbij.

“Abercrombie, Euan.” Roept ze en een doodsbange jongen komt naar voren gelopen en gaat langzaam zitten. Even later roept de hoed keihard door de zaal: ‘GRYFFINDOR!’

De hele Gryffindor tafel staat op en begint te applaudisseren.

“Welkom bij het beste huis van heel Hogwarts, Euan. Alice Potter, aangenaam.”

Hij kijkt me erg enthousiast aan bij het horen van mijn naam, en schud mijn hand.

“Anderson, Arwen.”

Dit keer komt een roodharig meisje naar voren gelopen, met sproetjes over haar hele gezicht. Ze gaat zitten terwijl ze voor zich uit kijkt. “GRYFFINDOR!” word er alweer geroepen. We applaudisseren, en Arwen gaat snel naast Euan zitten.

De soring gaat verder en uiteindelijk is iedereen gesorteerd. Dumbledore staat op.

“Voor al onze nieuwkomers, welkom op Hogwarts. Voor de terugkerende leerlingen, welkom terug. Er is een tijd voor speeches, maar die is nu nog niet. Eet smakelijk.” Hij ging weer zitten en al het eten verscheen op de tafels. Snel schepte ik wat opgebakken aardappeltjes op en wat kip, en ik begon te eten. Good to be back!

On Which Side? (ON HOLD)Where stories live. Discover now