"İmkansız dedi, gurur. Riskli dedi, tecrübe. Manasız dedi, mantık. Yine de denemeye değer dedi, kalp!"
Akiva ve Ayşe'nin hikayesine hazır mısınız? İslam kültürü ve Yahudi kültürü hakkında neler biliyorsunuz? İşte, bu kitapta İslam ve Yahudi kültür v...
Sağanak yağışlı bir gündü İstanbul'da. Oysa kar beklendiği söylenilmişti geçen hafta. Ayşe, yağmurlu havaları çok severdi. Islanmaktan yağmurun altında şemsiyesiz yürümekten çok hoşlanırdı. Yaz mevsimini sevmez, kışı ise iple çekerdi. Normal insanlardan bu yönüyle belki de farklıydı.
Akşam karanlığı iyice bastırmıştı. Taksiler yağmur nedeniyle doluydu. Otobüse binmesi için karşıdan karşıya geçmesi gerekiyordu. Işıklarda yeşilin yanmasını beklerken yağmurun zevkini çıkarıyor bir yandan da bu güzel ana eşlik eden Rodrigo'nun Gitar Konçertosunu dinliyordu. Yağmurlu bir havada işçi çıkış saatine kalan bir İstanbulluya nazaran halinden çok memnundu.
Ayşe gözlerini sadece birkaç dakikalığına kapatmış yüzüne vuran damlaları hissetmek için yüzünü göğe kaldırmıştı. O anda yağmur birden kesilmişti, gözlerini bir anlık panikle açtığında tepesinde kocaman siyah bir şemsiye, yanında kendinden uzun esmer, gözlüklü biri duruyordu. "Sizin gibi bir hanımefendinin böylesi dinmek bilmeyen bir yağmurda ıslanmasına gönlüm el vermedi. Hadsizliğimi bağışlayın. Ancak siz de kabul ederseniz durağa kadar size eşlik etmek isterim ama eğer durak haricinde farklı bir yere gidecekseniz de durağa vardıktan sonra size şemsiyeyi verebilirim, otobüse bineceğim için artık ona ihtiyacım kalmayacak."
Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
Ayşe, yeşil gözlerini hayretle karşında konuşan kibar adama dikmiş bakıyordu. Yağmuru ve böyle havaları ne kadar çok sevdiğinden, şemsiyeye ihtiyacı olmadığından bahsetmek istemişti ancak yeşil ışık buna müsaade etmedi. "Olur, buyurun," demekle yetinebilmişti. Otobüs durağına gidene kadar ikisi de bir şey söylemeden sadece yürüdüler. Durağa geldiklerinde, bu kibar yabancıya teşekkür etmiş ancak yağmurlu havalarda özellikle şemsiye kullanmadığından bahsetmekten vazgeçmişti.
Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
"Hayır, öyle değil. Bu kız çok güzel bir kız! Onu ilk İspanya'da gördüm. Değişim öğrencisi bir kız demiştim hatırlasana! Çok güzel gözleri var demiştim. Yeşil... Yüzünden eksik olmayan kocaman da bir gülüşü var demiştim... Okuldaki ırkçılık yapanlara karşı bizim hakkımızı savunmuştu, tek başına! Müslüman başına! Ben onu tanımıyorum! Adını bilmiyorum, kim bilir belki bir daha nerede görecem ama ona âşık oldum demiştim hatırlamıyor musun?!"