Bölüm 6-ALAYCI

2.4K 104 14
                                    

Yeni bir günün sabahı,okula geri dönüşün ilk sabahı,güne mutlu uyandım..Geçen gece olanlardan sonra Arda'yı göremedim.Zaten de bir kaç gün olmuştu..

---Öncesinde---
Bir yanım korkuyor bir yanımsa ona karşılık vermek istiyordu..Ellerim havada gözlerim kapalı tereddütler içinde gelip giderken sıcaklığın yavaşça vücudumdan ayrıldığını hissettim..Gözlerimi açtığımda karşımda duran bedeni,yüzüme bakamıyordu..Biraz duraksadı..

"Özür dilerim..gerçekten çok çok"derken aniden yürümeye başladı ve hızlı adımlarla kapıya yöneldi..Kolundan tutup dur desemde dinletememiştim..Şaşkınlığım içerisinde bir şeyler yapmak istesemde yapamadım.. Yatağıma uzandım ellerimi başımın arkasına topladım ve yüzümdeki o istemsiz tebessümle yavaşça uykuya daldım..

*****************

Dolabımın köşesinde duran uzun zamandır giymediğim swit tişörtümü hızla üzerime geçirdikten sonra penceremden sızan güneşin ışıltısına kapıldım..Pencereye her baktığımda aklıma gelen şey ise Arda'nın bir kaç gün önce o pencereyi taşlamasıydı..Pantolonumu ve yerdeki çantamı sırtıma alarak odamdan çıktım..Her zamanki gibi annemin önceden hazırlamış olduğu sandviçi kaptım ve dönemin ilk günü için yola koyuldum..

Okulun keskin siyah parmaklıklı kapısından içeri girdiğimde bahçede gülüşen insanların sesi beynimi kemiriyordu..Birbirlerini seviyormuş gibi görünen sahte hareketlerle dolu insanlar benim için karanlık bir siluetten farksızdı..
Her zaman yalnızsınızdır..Ne bir başkası sizi anlayabilir ne de başka biri sizi gerçekten sevebilirdi..Bu benim dünyadaki tek gerçek kuralımdır..Herzaman ve sonsuzadek..

Ellerim boz ayı desenli gri swit tişörtümün cebinde,her zamanki gibi kapşonum başımda bahçede birkaç tur atarken,köşedeki kendini bir şey zanneden ama aslında bir tencere kapağı bile olamayacak kadar işe yaramaz olan serserivari öğrencilerin yanından geçerken buldum kendimi..Her okulda mutlaka varlardır..Gözlerini devirmiş her adımımda baştan aşağı süzüyorlardı adeta.Önüme bakarak yoluma devam ederken şimdi de az ilerdeki havalı zannedenler grubuna çatmıştım..Onlar bakmıyordu çünkü kimsenin yüzüne bakmaya tenezzül bile etmiyorlardı.Beni görmedikleri düşüncesiyle kafamı kaldırıp rahatça onlara bakmaya başladım..Sarışın güzel bir kızın yanı başındaki oğlana gözüm takıldı..Hoş birine benziyor derken...Bir an Arda sandım herhalde..Bir saniye..Onun bu okulda ne işi var ?

****************

Kendime kuytuda bir yer bulmuş,duvarın arkasından onları seyrederken Arda'nın yalnız kalmasını umuyordum..Ders saati çoktan gelmiş hatta geçiyordu bile..Bir saniye,sanırım artık içeri girmek üzere harekete geçiyorlardı..Bina kapısına doğru ilerlerlerken bende peşlerinden gitmeye başladım..Binadan içeri girdiğimizde Arda yanındaki kızı öperek yanlarından ayrıldı..Rotamı derhal değiştirip Arda'ya yöneldim..Onlardan biraz uzaklaştıktan sonra küçük adımları bırakıp hızlı adımlarla Arda'ya doğru koşmaya başladım..Kapşonumu sertçe arkaya fırlattım ve yeterince yaklaştığımda kolundan tuttum..Yüzünü bana dönmüştü..

"Cem..Burada ne arıyorsun ?"

"Ben de aynısını sana soracaktım."

"Ben,ben burada okuyorum da sen....

Derken sözünü kestim ve..

"Ne yani,aynı okuldayız ve birbirimizi hiç görmedik mi? "Şaşkınlığa uğrarcasına gözlerini açmıştı..

"Ooovv bana burada okuduğunu söyleme.." dedi alaylıca gülerken..

Sinirlerim tepeme atmış,tam cevabımı verecekken Arda,omzunu tutan elin geldiği tarafa yöneldi..Aahh yine o sarışın..Arda'nın yanına geçerek küçümser bakışlarıyla bana bakarken..

RÜYALAR SERİSİ-ESİRHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin