✿01✿

3 0 0
                                        

“ Kenapa aku yang kene hadap semua ni , Hiks...Hiks KENAPA!!!!”

SETAHUN YANG LALU.....

“Yana aku tau kau kuat, kau boleh terima pemergian mak ngan ayah kau ,lagi pun kau masih ada atuk dan nenek kau yg boleh jaga kau ” kata Balqis iaitu rakan baik kepada Yana. Yana hanya sekadar membalas dengan senyuman .

Seorang wanita dalam lingkungan 70-an sedang  memerhatikan dua orang remaja sedang berbual di hadapan kubur anak dan menantunya sambil berjalan ke arah mereka .
“Yana mari kita balik ”kata seorang wanita dalam lingkungan 70-aan . “ Baik nek ” balas Yana .

“Balqis aku balik dulu ehh , bye !!” sambil melambai tangan kepada Balqis.“BYE , TAKE CARE YANA...”balas Balqis dengan nada suara yang agak tinggi dengan harapan rakan baik nya itu dapat mendengar pesanannya.

Setibanya di rumah......

“Yana duduk dulu , ada perkara yang datuk dan nenek mahu bincang dengan kamu ” kata Encik Daus Kerala cucunya Yana.
 
“Yana kamu tahukan yang bapa kau ada tinggalkan banyak hutang ” Ujar puan Fatimah.

“Ye, Yana tahu nek ”balasnya.
“Jadi nenek nak kamu cari kerja sambilan untuk langsaikan hutang tu, atuk dan nenek akan bantu juga . ” balas Puan Fatimah.

“ Sebenarnya seminggu sebelum omma dan Appa meninggal  ada pengutip hutang datang rumah dan pukul omma dan Appa jadi Yana ade terdengar yang  diorang bagi omma dan Appa tempoh masa seminggu sahaja untuk langsaikan hutang tu ” kata Yana.

𝚂𝚎𝚖𝚒𝚗𝚐𝚐𝚞 𝚜𝚎𝚋𝚎𝚕𝚞𝚖 𝚔𝚎𝚓𝚊𝚍𝚒𝚊𝚗....

𝘉𝘶𝘬.. 𝘣𝘶𝘬.. 𝘣𝘶𝘬..

“𝘈𝘬𝘶 𝘯𝘢𝘬 𝘬𝘰𝘳𝘢𝘯𝘨 𝘣𝘢𝘺𝘢𝘳 𝘩𝘶𝘵𝘢𝘯𝘨!!!! ”𝘜𝘫𝘢𝘳 𝘭𝘦𝘭𝘢𝘬𝘪 𝘺𝘨 𝘣𝘦𝘳𝘵𝘰𝘱𝘦𝘯𝘨 𝘪𝘵𝘶.
“𝘉𝘢𝘨𝘪 𝘬𝘢𝘮𝘪 𝘵𝘦𝘮𝘱𝘰𝘩 𝘮𝘢𝘴𝘢 𝘴𝘦𝘮𝘪𝘯𝘨𝘨𝘶 𝘫𝘦 𝘭𝘢𝘨𝘪 , 𝘬𝘢𝘮𝘪 𝘫𝘢𝘯𝘫𝘪  𝘬𝘢𝘮𝘪 𝘢𝘬𝘢𝘯 𝘣𝘢𝘺𝘢𝘳 𝘴𝘦𝘮𝘶𝘭𝘢. ”𝘣𝘢𝘭𝘢𝘴 𝘣𝘢𝘱𝘢 𝘠𝘢𝘯𝘢 𝘱𝘶𝘭𝘢.
“𝘚𝘦𝘣𝘦𝘭𝘶𝘮 𝘯𝘪 𝘢𝘬𝘶 𝘥𝘢𝘩 𝘣𝘢𝘨𝘪 𝘣𝘢𝘯𝘺𝘢𝘬 𝘮𝘢𝘴𝘢 𝘶𝘯𝘵𝘶𝘬 𝘬𝘢𝘶 𝘤𝘢𝘵𝘪 𝘥𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘢𝘯 𝘣𝘢𝘺𝘢𝘳 𝘣𝘢𝘭𝘪𝘬 𝘱𝘢𝘥𝘢 𝘢𝘬𝘶 𝘵𝘢𝘱𝘪 𝘴𝘦 𝘚𝘦𝘯 𝘱𝘶𝘯 𝘢𝘬𝘶 𝘣𝘦𝘭𝘶𝘮 𝘯𝘢𝘮𝘱𝘢𝘬 𝘴𝘢𝘮𝘱𝘢𝘪 𝘩𝘢𝘳𝘪 𝘯𝘪, 𝘭𝘦𝘱𝘢𝘴 𝘵𝘶  𝘬𝘢𝘶 𝘣𝘰𝘭𝘦𝘩 𝘤𝘢𝘬𝘢𝘱 𝘣𝘢𝘨𝘪 𝘭𝘢𝘨𝘪 𝘮𝘢𝘴𝘢 𝘒𝘢𝘵 𝘬𝘢𝘶, langkah mayat aku dulu. ” 𝘣𝘢𝘭𝘢𝘴 𝘭𝘦𝘭𝘢𝘬𝘪 𝘣𝘦𝘳𝘵𝘰𝘱𝘦𝘯𝘨 𝘪𝘵𝘶.

𝙴𝚗𝚍 𝙵𝚕𝚊𝚜𝚑𝚋𝚊𝚌𝚔








You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 07, 2023 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dear YStories to obsess over. Discover now