Capitolul 4 - Anul I, semestrul II

35 2 0
                                    

Semestrul II......... Deja mi se scarbise de atata facultate. Insa mereu ma gandeam ca trebuie sa fac o facultate ca pot trai decent. Deci, hai sa o luam din nou de la capat. Ca de obicei, un nou semestru, noi materii de care nu am auzit in viata mea. Cum in primul semestru doar algebra, fizica si chimia imi erau cunoscute si de aceasta data doar fizica imi spunea ceva. Apropo de materii. Nu inteleg un lucru. Fiind la Energetica ar trebui sa fac materii doar care au legatura cu acest profil. Si atunci de ce .......... imi baga in orar si materii ce au legatura cu ASE.ul sau psihologia. Am tot incercat sa gasesc raspunsul la intrebarea asta. No answer. In fine. Semestrul II a fost ceva mai lejer. Mai putine examene, mai putine saptamani de facultate. In schimb in semestrul II am invatat pentru prima data ce inseamna sa pleci de la cursuri. Intr.o zi ca oricare ies in pauza. Aveam zi de cursuri. In acea zi multi din colegii mei inca erau in Tara Viselor. Ies in pauza si ma asez pe o banca. Deja plictiseala isi spunea cuvantul. Si atunci imi vine un gand: "Ma da eu nu pot sa plec??? Chiar se intampla ceva daca nu stau la cursuri??? " Insa nu prea imi venea sa plec. Un student model sta pana la ultimul curs si isi noteaza fiecare cuvintel. Cel putin asa ma consideram. Si fix in ultimul minut ma duc tinta in sala, imi iau haina si geanta, ies pe usa mai ceva ca Speedy Gonzales, nu ma uit in urma si ma indrept spr camin. Ma gandeam: "Am plecat de la cursuri! Ce tare sunt! ". Un fleac. Daca m.ar fi auzit studenti de ani mai mari ar fi ras de mine. Eeeeee si de atunci s.a invatat baiatu sa plece. Cei drept cam in prostie plecam. Asta m.a afectat si la examene. Oricum nu prea a fost stresant acest semestru. Vacanta de Paste ne.am luat.o mai devreme decat era planificat. In rest plictiseala totala. In schimb in sesiune faza tare. Era fix ultimul examen. De obicei nu prea ma oboseam sa car carnetul de student dupa mine. Ca doar de aceea l.am primit. Sa.l tin la camin. Ajung la examen pregatit si inarmat cu copiute. Eram sigur ca il voi lua. Intra profesorul si ne spune: "Toata lumea carnetele pe banca. Cine nu are carnet nu are voie sa dea examenul ". Foarte frumos. Ce era sa fac. Ma duc l.a el, poate, poate il induplec sa ma lase sa dau examen
- Domn profesor, va rog frumos sa ma scuzati. Nu am canetul la mine.
- Nu.i nimic, e bun si buletinul.
- Poi nici bulentin nu am.
- Un act ai macar la tine?
- Nu.
- Si de unde stiu eu ca tu faci parte din acest grup?
- Pai pot sa va confirme colegii.
- Imi pare rau, dar nu pot. Nu poti sa dai examenul. Poti sa vii maine sa il dai cu alta grupa.
Si a plecat baiatu cu coada intre picioare. Maaa, dar daca ma duc la camin, iau carnetul si ma intorc. Si asa am facut. Credeti.ma ca dupa ce am alegat pana la camin si inapoi, eram de nerecunoscut. Acum imi venea greu sa intru. Mai stau vreo 5 minute, poate, poate o iesi cineva. Cand, cine credeti ca urca scarile. Proful de curs.
- Domn profesor, va rog frumos sa ma lasati sa dau examenul.
- Baaa eu te las ca nu am nicio treaba. Dar esti sigur ca mai poti face ceva intr.o ora?
- Da.
- Bine. Poti sa intri.
Intru, ma pun in ultima banca, scot foile si bag copiat. Insa tot degeaba m.am stresat. L.am picat. Insa acum regretam ca nu l.am ascultat si sa fi venit in ziua urmatoare cu alta grupa. Insa nebunu tot nu s.a lasat. Baaa fratilor, mi.a cerut carnetul sa imi treaca 4. Asta.i buna. Ce era sa mai zic. Am inceput sa fac si eu haz de necaz.

Cum mi-am irosit viata din cauza facultatiiWhere stories live. Discover now