TARİHİN EN ÜNLÜ CADILARI

764 9 0
                                    

MOTHER SHİPTON:
Bükülmüş bacaklar ,büyük bir baş ve çökük yanaklar ike doğan Shipton ,Yorkshire bölgesinde şeytanın çocuğu olarak blilindi. 1488-1561 yılları arasında yaşayan kadın ,aslında durugörü medyumdur. Uzak gelecek ile ilgili pek çok olayı bilmistir. Nostradamusun benzeri kabul edilerek kadın,serseri hayat yaşamıştır.

SALEM CADILARI:

Papaz samuel Parrisin kızı ve yeğeni garip davranmaya başlar. Çığlıklar ve garip tuhaf hareketler gösterince 1692yılında lçkerine şeytanın glrdiği düşünüldü. Tüm olaylardan bir yaşlı kadın ,dilenci ve bir köle suçlandı. Kölelere yapılan işkenceler ile bu işe karışan 19 kişi daha olduğunu söyledi . Tüm bu insanlar Salem denilen Gallow tepesinde idam edildiler. 200 klşide hapiste zindanda hayatını kaybetti. Tarihte bu olay Salem cadısı diye geçti

ANGELE DE LA BARTHE :

Faransada 1230-1275 yılları arasında yaşamış olan varlıklı asil bir kadındır. O katharizm inancını benimsemiştir. Katharizm,gerçek hristiyanların kendileri olduğuna inanır. Fakat, bu inan kiliseye başkaldırmış olarak kabul edildiğinden hiçbir zaman kabul edilmemiştit. Bu dömde ANGELEnin yaşadığı yerde bebekler kaybolmaya başlamıştır. Kilise Angeleyi cadılık ile suçlar. Engizisyon tarafından inanılmaz işkencelere maruz kalan kadın , mecburiyetten günahlarını itiraf eder. Feci şekilde öldürülür . Angele,tarihin ilk cadısı olarak kayıtlara geçer.

MİTOLOJİ !Where stories live. Discover now