4 Bölüm " Kız istemek."

30K 1.5K 110
                                    

Not : Epey bir zamandır yayınlamamıştım.. çok kırgındım çünkü bende emek harcıyorum emeğimin karşılığı  yok diye üzüntüm...

veto verenler için de çok teşekkür ediyorum.. 

Naze içinde ki korkuyla yüzleşmekte zorlanıyordu her ne kadar inkar etse de abisi göz göre göre öldürülecekti. Abisi ne yapmıştı daha bir hafta önce Diclenin ölümünü tatmışlardı yeniden bir acı daha yaşamak istemiyordu. Seslice mırıldanıyordu “ ama ya benim hayellerim ?”

Gökyüzüne başını kaldırdığında uçan güvercinleri gördü iç çekip çöktüğü yerden kalktı “ keşke bende sizin gibi uçabilsem de buralardan gitsem.”

Üzüntünün ağırlığı bedenine çökmüş bitkince yürüyordu. Siyah saçlarını savurup merdivenlere tutunup odasına doğru yol aldı. Yeniden koca evin içinde dönüp baktı odasına girmeden diclenin odasının kapısına baktı. Sanki yeniden çıkıp gelecekmiş gibi nefesini tutmuş hayel kuruyordu.

 “abla can daha hazırlanmadın mı sen ?”

Berivanın sesi ile irkildi omuzunu silkip öylece kardeşine baktı

 “ ne diye hazırlanayım  ben o adamla evlenmeyeceğim ”

Berivan çaresizce baktı “ Abla bari sen yapma hepimiz perişan olduk.”  Berivan ellerini beline koyup göz ucuyla işaret etti “bak bu oda dicle ablamın dı o bizi bu odada terketti. Abim rojini kaçırdı ve oda töreye kurban gidecek birbirimizin kaderi düğüm gibi birimize bağlı ablam kurban olayım sana anamı da düşün.”

Naze bu kadar sıkıntı içinde iyice boğulmaya başlamıştı  “ Kendi hayatımdan da vazgeçeyim değil mi Berivan beni yaşarken öldürdünüz siz.”

Berivan ablasının omuzuna başını yasladı  “ abla öyle düşünme bence adar baranoğlu çok iyi biri “

Şaşkınca dönüp kardeşine baktı sonra kaşlarını çatıp elinin tersiyle omuzuna vurdu “ Berivan sen manyak mısın? Kızım bu adamlar yüzünden ablam öldü abim kız kaçırdı bende evleniyorum !”

 

Yüzündeki buruk gülümseme ile baktı “ bak evlenmeyi kabullendin.”

Yine öfke dolu oldu kardeşine döndü  “ ben mi kabul edeceğim güldürme beni Berivan dilersen şuan önümden kaybol yoksa senin şu an saçını başını yolarım.” Birden geri adım atıp ablasına baktı  ablası yapar mı yapardı çünkü kendisi sinirlenince gözü hiç bir şey görmezdi…

 

“ tamam, tamam ben gidiyorum.” Berivan odasının kapısını aralarken

“ abla hazırlanda gel annemin yüreğine indirecek bir şey yapma.”

Gülümsedi kardeşine “ ben o kadar deli değilim henüz o günlerde gelecek Berivan göreceksin !”

Berivan koşar adımlar ile ilerledi. Naze ise odasına girdiğinde yatağına çömelip ne yapması gerektiğine karar verdi. Annesinin dediği gibi duş alıp hazırlanacaktı. Sonra sonra ise kabul etmeyecekti bu evliliği…

Kuma Gelin NazeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin