20.

2.5K 91 12
                                    

Jag satt inklämd i ett hörn i logen, tårarna sprutade ut ur mina ögon. Dörren öppnades långsamt, snälla låt det inte vara Oscar eller Daff, jag orkar inte med dem just nu. Jag tittade bort mot dörren och såg Felix komma in, han stängde dörren och sprang fram till hörnet där jag satt. Han kramade om mig och tröstade mig.
"Såja, Tilda. Allt kommer bli bra, allt kommer bli bra" vi satt där på golvet, Felix armar var runt mig och jag grät. Såhär mycket har jag aldrig gråtit förut, jag vet inte vad som hände, det var ju en fin sak Oscar gjorde, men jag tror det kom som en för stor överraskning. Om jag hade vetat om det, eller om han hade sagt det någon annanstans så skulle jag inte reagera såhär som jag gjorde nu. Eller skulle jag?

Felix och jag hade nu suttit här i 30 minuter och jag började lugna ner mig. Vi ställde oss upp och satte oss i soffan, Daff hade kommit och kollat läget. Vi satt bara och pratade i soffan, vi satt båda i skräddarställning mittemot varandra. Det var så skönt att bara sitta här med Felix, man blev så lugn av att vara med honom. Han tog tag i mina händer och kollade mig i ögonen.
"Tilda, det kanske inte är det bästa tillfället nu men jag måste säga detta" han tystnade och kollade ner på våra händer.
"Vad är det Felix?" frågade jag, han tittade upp igen.
"Tilda, blunda" jag kollade konstigt på honom men jag gjorde som han sa. Jag blundade och det tog någon sekund innan jag kände något blött mot mina läppar, jag tittade upp. Felix kysste mig precis och precis innan jag hann dra bort mina läppar öppnades dörren och in kom Oscar. Felix drog ifrån och kollade på Oscar. Man kunde se hur arg Oscar var.

Oscar började gå mot Felix, man kunde se så mycket hat i hans ögon. Felix ställde sig upp och försökte lugna Oscar.
"Oscar, ta det lugnt" Oscar gick med stora kliv mot Felix, Felix började se hur arg Oscar var och började gå runt så han hade ryggen mot dörren.
"Oscar ta det lugnt" sa jag. Oscar gick snabbare mot Felix och Felix började backa.
"FÖR FAN FELIX DU KYSSER FAN INTE MIN TJEJ" skrek Oscar och sedan började han springa mot Felix som försvan genom dörren.

Oscars POV

Jag sprang efter Felix, han hade inte rätt till att kyssa min flickvän. Felix var snabb, men jag var snabbare. Han sprang ut mot scenen, alla Foooers hade gått så det var bara jag och han där. Jag hann ikapp och slängde mig över honom, han landade på rygg och jag satt på honom. Jag slog på hans ansikte och kropp samtidigt som jag sa
"Jag trodde vi var polare och polare kysser inte en annan polares flickvän" han försökte komma loss men det gick inte. Adrenalinet hade kickat in och jag var starkare än honom. Allt jag såg nu var rött. Jag skulle precis slå ett sista slag mot ansiktet när ett antal händer kränge sig fast vid min kropp och drog mig bort från Felix. De drog mig bakom scenen.
"JAG FAN HATAR DIG FELIX" skrek jag innan jag försvann bakom scenen.

Felix var inne i logen, jag fick inte gå in där så jag satt ute på scenen, så långt ut jag kunde komma. Mitt liv var förstört, min flickvän hade gjort slut med mig, min bästa vän kysste henne framför mig, hon dissade mig inför tusentals fans. Varför lever jag ens nu? Mina tankar stördes av någon som harklade sig bredvid mig. Jag kollade upp och såg Ogge. Han satte sig bredvid mig.
"Oscar, vad hände?"
"Felix kysste Tilda"
sa jag och suckade. Ogge kramade om mig lite lätt och sen satt vi bara där, tysta. Efter en stund hörde vi en röst bakom oss.
"Ogge, kan jag få prata med Oscar ensam?" Ogge ställde sig upp och gick mot personen.
"Såklart Tilda" hon kom och satte sig bredvid mig och vi satt tysta i några minuter innan hon började prata.
"Så, det var en bra konsert"
"Ja, höjdpunkten var när du dansade" svarade jag, hon log.
"Tack för klänningen förresten, det var väldigt snällt"
"Den sitter väldigt fint på dig, du är väldigt vacker idag" sa jag och hon log. Detta var det mesta vi hade sagt till varandra sedan hon flyttade hit. Vi blev tysta igen. Hon vred lite på sig och sedan tittade hon på mig, jag mötte hennes blick.
"Oscar, är det sant det där som du skrev i boken? Det där om vad som hände den där kvällen"
"Ja. Hon lurade mig. Jag vet inte vem det var, hon ville bara låna telefonen"
"Okej" svarade hon kort.
"Tror du på mig?" hon blev tyst en stund
"Ja det gör jag" jag log, hon log också
"Jag älskar dig Tilda, snälla bli min flickvän igen"
"Det blir jag gärna Oscar" jag kysste henne, äntligen fick jag känna hennes läppar mot mina igen.
"Jag älskar dig också Oscar"

Tilda POV

Det har gått 2 dagar sedan konserten. Oscar och jag är tillsammans igen och jag har förlåtit honom. Jag tror på honom. Idag ska jag träffa Felix, vi har inte pratat med varandra sedan incidenten i logen. Jag visste att även han och Oscar fortfarande var ovänner. Felix skulle komma hen till mig idag och prata med både mig och Oscar. Dörrklockan ringde, jag gick ner och öppnade och såg Felix stå där ute. Han var nervös. Vi gick och satte oss i soffan.
"Så, Tilda" sa han och blev tyst. Jag väntade på att han skulle säga något mer.
"Jag ber om ursäkt för kyssen, jag kunde inte hjälpa mig själv."
"Det är okej Felix"

"Nej det är det inte, du har fortfarande känslor för Oscar men någonstans inuti mig trodde att du kanske gillade mig och att kyssen skulle hjälpa dig förstå det"
"Felix, det är verkligen okej. Jag är ledsen att jag ledde dig på fel vägar, men jag är kär i Oscar. Du är min bästa vän och kommer alltid vara det. Det är helt lugnt med kyssen"
"Är du säker?"
"Ja. Gå upp och prata med Oscar nu. Han väntar på dig där uppe"

Jag kollade på klockan. Det var en timme sedan Felix gick upp till mitt rum för att prata med Oscar, jag har inte hört någon prata ännu eller någon skrika. Om det var bra eller inte det vet jag inte. Jag skulle precis gå upp för att se hur det gick för dem när jag hör min dörr öppnas och nerför trappan kommer Felix och Oscar. De buttade lite på varandra, lekfullt. Skönt, de var kompisar igen. Felix satte på sig ytterkläderna, sa hejdå och gick hem. Oscar kramade om mig och gav mig en puss på pannan.
"Så ni är kompisar nu?"
"Ja, han förklarade allting"
han kramade om mig ännu en gång
"Tilda jag älskar dig"
"Jag älskar dig också Oscar" sa jag och vi kysstes passionerat.

A/N: Aaaaah, de är tillsammans igen, men stackars Felix. Han började ju bli kär i Tilda, stackaren

o.e | SommarlovetWhere stories live. Discover now