Nieuweling?

119 3 3
                                    

× × × × × × × × × × × × × × × × × × ×
Proloog : Hoi ! Ik ben Lotus. Ik ben net verhuisd naar een stad in Engeland. (Highschool verhaal , ze praten er , gek genoeg , Nederlands !) Ik had afscheid moeten nemen van al mijn vrienden, en moet helemaal zelf naar zo'n grote school gaan. × × × × × × × × × × × × × × × × × ×
Mijn ouders kijken me aan. ' Klaar ?' vraagt mijn moeder. Ik knik. ' Pap , stop met filmen, dit is nou ook weer niet zo bijzonder hoor !' zeg ik boos terwijl ik mijn hand voor de lens hou. ' Niet met je vette vingers op de lens !' paniekert mijn vader. Ik loop naar mijn fiets. Zwaaiend fiets ik de straat uit. Maar wat ik niet zag, was die lantaarnpaal. Doing. Mijn ouders kijken bezorgd , maar ik fiets verder. Die klap deed behoorlijk pijn...

Ik loop de school binnen. Ik ben nog niet 1 tel binnen en bots tegen iedereen aan. Me aanmelden hoeft niet meer , dat heb ik al gedaan.

Eens even kijken , lokaal C 14. Ik inspecteer de plattegrond. Ik zie een paar meiden staan. Ik loop naar ze toe . ' Hai , kan iemand mij vertellen waar C 14 is ?' vraag ik hopeloos. Overleven zal op deze school moeilijk worden. ' Nieuw ? ' snauwt het middelste meisje naar me toe. Ze heeft een witte polo , met een roze rokje eronder aan , en heeft mooie blonde lokken. Ik knik. ' De trap op , dan naar links, de 2e rechts en je bent er.' zegt ze lachend. De 2 meisjes naast haar kijken me aan met medelijden. Ik bijt op mijn lip. 'Bedankt' zeg ik en 'k loop weg . Rare griet.

Ik loop de route die ze me heeft verteld. Maar het enige wat ik zie is een donkere klas. Ik kijk om me heen en stap naar binnen. Ik struikel over een krukje en stoot een pennenbak om. Het licht floept aan. ' Dit is niet C 14, of wel ?' vraag ik met een rode kop. De docente rolt met haar ogen. Ze geeft me een plattegrond en tekens de route uit. Ze geeft het aan . ' Dankjewel ' . Ik loop snel weer weg.

De les verliep vermoeiend. Nu was het pauze. Ik ging naar de kantine en ging in de rij staan bij het ' buffet '. Ik schep mijn bord op , en kijk de zaal rond. Ik zie geen vrij plekje. In het midden is nog net eentje vrij . Snel loop ik er naar toe. Ik herken het meisje met de witte polo. ' Hai ! Ik ben Lotus. ' mompel ik. Het meisje staart me vol afschuw aan. ' Niemand mag hier zitten... Dit is de popi tafel ! Maar , je mag blijven...' zei ze en ze bekeek me nauwkeurig. ' Maar alleen omdat ik je haar leuk vind.' mompelt ze. 'Dankjewel !' fluister ik . Mocht ik nou alleen hier zitten voor mijn haar ? Wauw... ' Morgen dragen we allemaal een joggingbroek en een roze baseballjack. Zorg dat je dat ook hebt , of anders mag je hier niet zitten.'. B!tch , denk ik. Maar ik knik. Wees blij dat je bij de popi 's mag ! De bel gaat. Snel geef ik ze alle 3 mijn nummer.

Ik ren snel naar de wc en stroop mijn overhemd op. Mijn buik komt er een beetje onder uit. Lekker gebruind. En ik doe mijn haar los. Ik kijk in de spiegel en zie het meisje met de witte polo weer staan. ' Hoe heet je eigenlijk ?' vraag ik . ' Ik ben Jessica. En de andere twee heten Lindsey en Jennifer .' snauwt ze me af . ' Oke ...' zeg ik wat onzeker. Ze geeft me een brief. ' De regels ! Alleen als je je aan deze regels houd mag je bij ( hartstikke gestolen van Mean Girls ) the Plastics. ' dreigt ze en ze loopt weg. Nogmaals , Bitch... ik doe nog wat lipgloss op en loop de gang op. Ik bots tegen een jongen aan. ' Sorry !' zegt hij. ' Ik zou dit nooit met opzet doen !' . ' Achjoh, ongelukje kan toch gebeuren ? ' zeg ik terwijl ik glimlach. Even is er oogcontact. ' Ik moet naar de les. Ciao !' zeg ik gehaast , en loop weg. Snel ren ik de les in.

B!tchWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu