Felsefe şansı

97 4 2
                                    

Sonu yok bu yolculuğun önüm açık, hedefi yok yolun. Karanlık ,ıssız. Kapanamı kısıldım bu kara delikte ? Kenara mı cekilmeliyim sessizce. Bağırmalımıyım tüm gücümle? Çıglık çıglığa vurmalimiydim yere sons-
"Kayra bey meşgulsünüz sanırsam pardon, Kalk lan ayağa!"
Çabalayarak yazmaya çalıştığım söz defterimden kafamı kaldırdım,bana gözleriyle ateş savuran felsefe hocasına baktım. Çok hoş bir görüntü ile karşı karşıya olduğumu söyleyemezdim tabi.
"Dalmışım hocam ne demiştiniz ?"
"Asıl ben sana dalıcam şimdi çık ulan dışarı!"
"Hocam yinemi ? Her Allah'ın dersi çıkarıyorsunuz. Koridordaki öğrenciler ortalıkta boşboş gezen okulun güvenlik görevlisi sanıyo."
Sınıf 'adam haklı beyler' gibisinden birbirlerine bakış atarak kıkırdamaya başladı. Hocanın tansiyonu çıkıp tekrar fenalık geçirmesin diye lafı daha fazla uzatmayıp çantamıda alıp sınıftan çıktım.Bu adamın derdi ne ki benimle? Uslu uslu kenarda oturmuş şarkı yazıyodum..? İki sene sonra kafası iyice kelleştiğinde konserime gelip 'kafamı imzalarmısın kayra!! Hatirladinmi koçum beni ??' dediğinde kafasına keltoş yazacağım. Kafasindaki yazıyı fark ettiğindeki yüz ifadesini aklımda canlandırdım gülmeden edemedim.
Ben sınıfın kapısında yerlerde sıkıntıdan sürünür iken koridorun en sonundan müdürün odasına dogru yürüyen kız ve annesini gördüm. Kız yüzünden anlaşıldığı kadarıyla sinirli bir şekilde annesini durdurmaya çalışıyordu.
"Anne lütfen! Bunu istemiyorum anlamıyomusun?"
"Bana söz vermiştin Ada! Ve yerine getiremediğin için cezasınada katlanacaksın bu kadar!"
"Anne lütfen bir şans daha. Benim suçum değildi, hergün çalıştım 2. Olmam neyine yetmiyor ?"
Annesi tek kaşını kaldırmıştı belliki bu lafı kaldıramamıştı. En nefret ettiğim aile tipiydi bu. Mükemmel olmak için çocuğunu kullananlar. Müdürün odasına girmişlerdi kızı okuldan aldıracağı çok açıktı. Konu ilgimi çekmedi değildi.

Kafeteryada meriç ve bizim grubun her zaman oturduğu yere gittim. Yerimde bir kız oturuyordu daha dikkatli baktığımda kahverengi saçlarından hatırlamıştım , iki ders önceki gördüğüm kızdı bu. Adı neydi...ada..?

Bir Rock KlasiğiWhere stories live. Discover now