ÇOCUK KALBİ

2.1K 5 4
                                    

Ertesi gün Enriko ve arkadaşları piyade alayının geçiş törenini izliyorlardı. Müdür bütün çocuklara askerlere karşı neden saygı duyulması gerektiğini anlatıyordu. Enriko'nun arkadaşlarından Nelli ise askerlik yapamayacağı için üzülüyordu. Çünkü onun sırtında bir kambur vardı Kötü kalpli çocuklar onun sakatlığı ile dalga geçiyorlardı.

Aynı gün Enriko'nun sınıfına Kalabria'dan bir çocuk gelmişti. Müdür başka bir şehirden gelen bu çocuğu sınıfa tanıttıktan sonra, yabancılık çekmemesi için tüm çocukların bu arkadaşlarına çok iyi davranmaları gerektiğini anlattı. Enriko yavaş yavaş bütün arkadaşlarını tanımaya başlamıştı. Ama içlerinde en çok Garrone'yi seviyordu. Bir gün Enriko sınıfa girdiğinde bir grup çocuğun, bir kolu felçli Krosi ile alay ettiğini gördü. Krosi'nin annesi hastaydı ve artık geçimlerini sağladığı sebze satma işini yapamıyordu. Enriko ve annesi gazeteden öğrendikleri fakir bir kadına yardım etmek için gittiklerinde o kadının Krosi'nin annesi olduğunu görmüşlerdi. Gerçekten Krosi'lerin durumu çok kötüydü. Enriko'nun annesi bu durumu gördükten sonra Enriko'ya ne kadar şükretmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Enriko'nun öğretmeni her ay bir hikaye okutuyordu. İlk kitapları "PALDOVA'LI KÜÇÜK VATANSEVER" di. Çok fakir olduğu halde vatanına hakaret eden insanlardan yardım kabul etmeyen çocuğun hikayesini anlatan bir kitaptı.

Çocuk Kalbi (Uzun Özet)Where stories live. Discover now