ÇOCUK KALBİ

3.6K 15 1
                                    

Okulun müdürü çocuklarla tatlı tatlı konuşup onları iyiliğe yöneltici öğütler verir okul giriş ve çıkışlarında etrafta dolaşıp çocukları korurdu. Oğlunu gönüllü askerlik yaparken kaybetmişti. O günden sonra da sürekli emekli olmayı düşünüyor ama çocuklardan da ayrılmak istemiyordu. Birgün tam olarak emekliliğe karar verdiğinde odaya yeni kayıt yaptırmak için babasıyla bir öğrenci girmişti. Bu öğrenci müdürün ölen oğluna o kadar benziyordu ki o anda emeklilikten vazgeçti.

Ertesi gün Enriko ve arkadaşları piyade alayının geçiş törenini izliyorlardı. Müdür bütün çocuklara askerlere karşı neden saygı duyulması gerektiğini anlatıyordu. Enriko'nun arkadaşlarından Nelli ise askerlik yapamayacağı için üzülüyordu. Çünkü onun sırtında bir kambur vardı Kötü kalpli çocuklar onun sakatlığı ile dalga geçiyorlardı.

Bir sabah Enriko okula geldiğinde kötü bir olayla karşılaştı. Küçük bir çocuğu araba altında ezilmekten kurtaran Robbetti'nin kendi ayağı ezilmişti. Robbetti o çocuk için kendi hayatını hiçe saymıştı. Robbetti'nin yaptığı hareket bütün çocukları çok duygulandırmıştı.

Çocuk Kalbi (Uzun Özet)Where stories live. Discover now