5. Party Hard

231 10 10
                                    

2 roky neskôr...:

Myslím, že niekoho zabijem. Je osem hodín a nejaký chytrák mi volá. Argh...roztrhať toho dotyčného. Zahrabala som pod vankúšom a vylovila som mobil. Michael. Ako inak! Ťarbavo som to zdvihla.

"Áno?" spýtala som sa a počula som znovu ten príjemný Michelov hlas.

"Dobré ráno. To som ja, Mike. Chcel som len.....keď máš dnes tie šestnáste narodky, mohli by sme večer zájsť na mestskú párty. Zoznámim ťa s mojim najlepším kamarátom." dopovedal a ja som prikývla.

"Dobre. Prídeš pre mňa?"

"Jasan. O šiestej som u teba." cítila som, ako sa usmial. V podstate to preňho bolo typické. Úsmev....to je jeho. Zložil a ja som mobil zas zahrabala niekde pod vankúš. Zalahla som a znova zaspala. Typujem, že neprešlo ani pätnášt minút a už ma niekto zas zobudil. Tentokrát to však nebol Mike, ale môj milovaný braček, ktorý mi hneď pri uchu pukol nafúknutý papierový sáčok. Vyskočila som tak vysoko, že som si o strop skoro buchla hlavu.

"Nicolas, si normálny?!" zhúkla som naňho a on sa len zaškeril.

"Dobré ráno. A všetko najlepšie." usmial sa a podal mi malú krabičku obviazanú tenkou červenou stužkou.

"Čo to je?" bola som prekvapená. Nicolas mi ešte nikdy nedal sám od seba darček. Prisahám, že fakt nikdy.
"To je pre teba. Prekvapko." sadol si ku mne na posteľ. Ja som sa posadila na vankúš.

"Môžem to otvoriť?" spýtala som sa a on prikývol. Otvorila som to teda. Bol to čierny kameň na čiernej šnúrke a pri tom kameni boli zavesené husličky.

"Ďakujem ti. Myslím, že toti je najlepší darček, aký som kedy dostala!" vstala som a objala ho okolo krku. Nikdy by som ani len nepomyslela na to, že mi môj nedokonalý brat dá tak dokonalý darček.

"Zvyšok odo mňa, aj od rodičov ťa čaká v obývačke. Ja už musím ísť, pretože idem za Emily." pobozkal ma na čelo, vstal a odišiel. Ostala som sa a pri pohľade von oknom som si spomenula na párty, ktorá sa koná večer. V tom mi zazvonil mobil. Nicol.

"Áno?" zdvihla som.

"Ahoj. Tu Nicol. Príď prosímťa večer do klubu Mamut. Bude tam žúrka a my máme miesto v rebríčku kapiel, ktoré tam budú vystupovať!" vykríkla nadšene a ja som sa usmiala.

"Budem tam. Mike ma príde vyzdvihnúť, tak sa tam stretneme."

"Dobre. A nezabudni si husle, pretože toto bude veľkolepá šou." zložila. Okey, všetko na večer mám vybavené, uz treba iba zísť dolu. Ešte stále som bola v pyžame. Zavrela som dvere a po schodoch zišla dolu do obývačky.

"Dobré ráno. Všetko najlepšie." povedal otec a hlavou kývol na kopec zabalených darčekov, takže som sa cítila, ako na Vianoce.

"To....to je všetko moje??" spýtala som sa potichu a oni obaja prikývli.

"Ale najprv zjedz raňajky!" napomenula ma mama. Tak som si sadla za stôl a rýchlo zjedla palacinky s jahodovým džemom a nutelou.

"Môžem si ich zobrať do izby a tam ich rozbaliť?" spýtala som sa. Otec vstal od stola a odniesol mi polku darčekov do izby. Druhú polko som zobrala ja a vzápätí som sa zamkla v izbe. Všetky darčeky som mala naukladané na posteli. Začala som teda s najväčším. Nebudem vám rozprávať presne, ako som ich všetky odbaľovala, ale jednoducho dostala som sedlo a celú jazdeckú výbavu a nové elektrické husle yamaha silent violin sv130, po ktorých som vždy túžila. V podstate všetko, čo som kedy chcela...

Bola vážne trauma vybrať si niečo na tento večer. Vybrala som si čierne skinny a tielko s vyblednutým motívom kapely Slipknot. Vzala som puzdro a zbalila do nich nové husle, ktoré som už stihla aj rozladiť. Bolo 17:45, čo znamenalo, že mám ešte trochu času, tak som si na oči spravila linky. Vyzerá to viac rockovejšie!

18:00 presne na minútu mi pri dverách zazvonil Mike. Otvorila som dvere a vrhla sa mu okolo krku aj s puzdrom s huslami.

"Som tak rada, že ťa vidím." pustila som sa ho.

"Nápodobne. Inak na párty ťa zoznámim s Troyem Sivanom. Ja viem, je slávny, ale aj môj veľmi dobrý kamarát."

"To je skvelé." usmiala som sa. Nasadli sme do auta a Mike naštartoval. Pred mesiacom mal 18, takže vodičák už má a rodičia mu kúpili vcelku pekné autíčko. Cesta bola veľmi krátka, ale keď zastavilo, na budove svietilo veľkým a vysvieteným nápisom "Mamut". Pri slove mamut mi vždy napadla Nicol s jej úžasnými ksichtami. Vystúpili sme a ja som sa stretla s babami a Mike s tým jeho kamarátom. Musím uznať, že na kráse mu boh riadne pridal.

"Dobre, poďme sa pripraviť. Máme presne desať minút do začiatku nášho sóla." povedala Nicol a vybrali sme sa zadným vchodom klubu. Vnútri sme sa stretli s chlapíkmi, ktorý sa elektronike a ozvučovaniu fakt rozumeli a zapájali mi husle do zosilňovača.

A je tu tá chvíľa. Hrali sme pesničku Read all about it od Emeli Sande. Podľa môjho názoru sme to zahrali výborne. Ako kapele nám to fakt klape.

Po vystúpení si baby sadli k svojim chalanom. Kedže sme boli už o niečo slávnejšie, Nicol sa podarilo zbaliť Harryho Stylesa, Vanesse sa zase pošťastilo na youtubera Exploiteda.kvôli nej prišiel do Austrálie. Kate je z nich jediná normálna. Chodí zo Shawnom Mendesom, mladým talentom z austrálie. Ako nehovorím, že mám niečo proti Harrymu a Petrovi, ale s Shawnom si rozumiem najviac.

Usadila som sa vedľa Michaela.

"Thea, toto je Troye Sivan. Troye, toto je slečna Thea Anders." predstavil ma s chlapcom, ktorý sedel vedľa neho a nemohla som si nevšimnúť, ako sa na mňa usmieva.

Relationship//Troye Sivan, Shawn Mendes, Exploited, Harry Styles, Thousand ffWhere stories live. Discover now