Kapitel 6

1.3K 36 1
                                    

  Jag hörde hur musiken dunkade i rummet brevid. Jag var ensam hemma med Felix och hans sjukt snygga kompis som också skulle flytta till vår lilla stad och börja vår skola. Mamma och Patrik var ute på kvälls promenad. När jag minst anade det så kom en skit full Felix in i mitt rum med en vodka flaska i handen.

Jag slå snabbt igen min dagbok och la den under mitt nya kuddfodral som prydde min kudde.

- Tjena damen får man ta en dans?

- Felix går och lägg dig innan mamma och Patrik kommer hem du vet vad som händer då.

- Kom igen var inte så fej.

Ordet fej ekade i mina öron. Jag var inte fej. Men jag hade aldrig tyckt om smaken av vodka eller någon slags alkohol.

- Hallå Sara har du somnat.

Skrek Felix högt. Jag gick fram till Felix tog tag i Voda flaskan. Gick ut och ställde den på diskhornen. Sedan gick jag med bestämda steg mot mitt rum där en ledsen Felix stod. Jag släppade in honom i honoms rum och puttade ner honom i sängen. Han trillade med en dunns. Jag drog över honom täcket. Jag kollade på Felix som redan låg och sov. Jag tittade upp och möttes av mackes blick. Han drog sin han genom håret som fick honom att ser ännu snyggare ut. Jag kände hur mina kinder blev rödare och rödare. Mitt hjärta dunkade snabbare och snabbare.

- Ja men då ska väll jag går då?

- Precis.

Han log med hela ansiktet så man såg hans vita tänder.

- Hejdå babe.

Vadå babe? Detta var första gången jag träffade honom och han sa babe. Innan jag han svara så hörde jag hur dörren smällde igen och jag sjönk ner på golvet. Jag tog ett djupt andetag innan jag reste mig igen. Jag gick mot köket för att gömma vodkan. Jag han precis innan mamma och Patrik kom in.

- Hej gumman.

Sa mamma när hon såg mig.

- Hej. Jag tror att jag går och lägger mig jag är lite trött.

Egentligen var jag inte alls trött men jag ville slippa alla diskutioner om varför Felix sov och varför Macke redan hade gått.

- Okej gumman sov gott.

- Godnatt.

Sa jag innan jag gick in i mitt rum och tog fram datorn. Jag loggade in på Wattpad. För att fortsätta skrivia på " Pojken utan drömmar". Om jag fick säga det själv så var den riktigt bra. Jag skrev ungefär i 20 minuter innan jag fick ett sms.

- Tjeena snygging/ Macke.

Vem tror han att han är. Vi har träffats en gång och han försöker redan ragga på mig. Men han var faktsikt riktigt snygg. Han verkade riktigt snäll också. Men hur hade han fort mitt nummer? Felix kanske hade gett honom det.

- Hej/ Sara.

Jag skulle spela svår. Men då kanske han ge upp? Men om han älska mig ge man inte upp. Jag tryckte på logga ut. Jag stängde ner skärmen och la försiktigt ner datorn på golvet.

- Vad gör en snygging som dig då denna kväll? ;)

Skrev han och jag känder hur mina kinder blev rödare och rödare.

- Sitter i sängen bara.

Skrev jag tillbaka men jag väntade några minuter så han inte skulle tror att jag satt och väntade på sms från han. Jag kollade instagram en sista gång. Innan jag slöt mina ögon och somnade gott.

Nästa dag.

Jag vaknade av att alarmet ringde.Jag tog upp mobilen och stängde av arlarmet. Jag kollade instagram och jag hade fort en förfrågan av Macke_deluxe. Jag skrattde för mig själv. Vem kunde det var? Hahaha. Jag tryckte på godkänn. Hans instagram var öppen så det var bara och går in och kika. Det var inget speciellt eller något roligt. Jag la mobilen på sängen och började går mot gadroben. Nu sista tiden när Felix hade börjat skolan så hade inte jag blivit mobbad någonting. Jag öppnade min gadrob och såg mig runt om. Jag hittade snabbt det jag sökte. Eftersom att Macke skulle börja idag fick det blir. Ett par ljusblå jeans som var slitna. Sedan en kabelstickad tröja från holister. Väldigt enkel outfit. Jag gick och satte mig vid smink bordet för att sminka mig. Jag drog ut min stora låda.

- Gumman jag åker nu.

- Okej ses ikväll.

- Ja glöm inte att vi ska kolla på resor ikväll.

- Självklart inte.

Sa jag med ett leende innan mamma stängde igen dörren. Jag tror att det blir USA men hoppas såklart på Bora Bora. Men det var som bort blåst.

- Sara ska vi cykla ihop till skolan?

- Visst.

Sa jag till Felix som hade frågat.

- Jag ska bara käka och fixa mig färdigt.

- Okej vi cykla om 20.

- Det blir bra.

Jag tog lite mascara. Som fick räcka idag. Jag hoppade av stolen som jag satt på. Jag gick med bestämmda steg mot köket.

- Vem har ätit upp min kvarg????

Skrek jag över lägenheten.

- Sorry var den din?

Sa Felix som nu satt och åt ur den .

- Jag köper ny idag. Lova.

- Två nya idag.

- Okej då.

Jag tog bara ett äppel i munnen det fick duga som frukost.

- Ska vi cykla då Felix?

- Okej.

Vi gick ut mot cykelstället. Som våra cykla stod pakerade. Felix låste dörren.

- Felix kan du hjälpa mig att låsa upp min cykel?

- Visst.

Han tog tag i min nyckel som jag hade i min hand och låset öppnades direkt.

- Här har du nyckeln.

- Tack.

Vi hoppade på cyklarna och cyklade iväg. På väg till skolan pratade vi om allt mellan himmel och jord. Kändes faktiskt riktigt bra att prata av sig med någon. Jag litade på honom.

- Tack för att du stoppade mig igår när jag drack med Macke riktigt snällt. Precis vad en syster hade gjort.

Sa han samtidigt som vi ställde cyklarna i cykelstället.

- Vi ses sen då. Ska vi cykla ihop hem?

Frågade Felix

- Visst när slutar?

-16:00. Dudå?

- 16:15

- Okej men jag väntar här ute. Ses sen.

Hejsan nu är det Måndag och det betyder ju nytt kapitel. Hoppas ni gillar det. Massa massa massa kärlek till er som läser. / Katten2

Kär i min brors kompis.Där berättelser lever. Upptäck nu