6. İntikam

3.8K 33 14
                                    

Yüzüne düşen damla irkilmesine neden olmuştu. Aniden uyanmanın şaşkınlığını üzerinden atamadan başındaki ağrıyı hissedince sağlam bir küfür savurdu. Tek gözünü aralayıp nerede olduğunu anlamaya çalışırken bankın sert tahtalarına dayadığı başını kaldırmaya gücü olmadığını fark etti.

Bacaklarının arasına koyduğu ellerinden birini çıkarıp montunun yakasını yüzüne çekti. Artık kendine gelmek için beş dakikası daha olduğunu biliyordu. Yağmur daha fazla şiddetlenmeden yattığı yerden kalkıp ağır adımlarla ağaçların daha sık olduğu yere doğru yürümeye başladı.

Yılların belini büktüğü bir çınarın altında, düştüğü duruma bir kez daha baktı. Evinden, işinden, bütün düzeninden uzak kalmıştı. Hem polisten kaçıyordu, hem de o psikopattan. Artık güvenebileceği kimsesi kalmadığını düşünüyordu. Bir şekilde hayatta kalması ve bu işle bir alakası olmadığını kanıtlamalıydı. Ama şu anda düşünmesi gereken daha önemli bir meselesi vardı. Guruldayan midesi…

***

Kapıyı tıkladıktan sonra bir ses gelmesini beklemeden içeriye girdi. Odadaki keskin sigara kokusu ve yoğun dumanın ardındaki gözlere bakarak konuşmaya başladı.

- Komiserim dosya ile ilgili bir gelişme var.

- Ne gelişmesi Ali, anlat bakalım.

Ali söze başlamadan önce kapıyı tekrar aralayıp içeriye birini daha davet etti. Daha sonra komisere biraz daha yaklaşarak anlatmaya başladı.

- Komiserim, Nazlı hanım bundan sonra bu dosyada bizimle çalışacakmış.

- Buyurun Nazlı hanım oturun lütfen, ben Tarık.

Tarık, Ali’ye konuşmasına devam etmesi için dik dik bakmaya başladı. Daha açık bir şekilde anlatması için tekrar sormak sinirini bozuyordu.

- Komiserim, Nazlı hanım Uzman Psikolog olarak teşkilatımıza çeşitli dosyalarda daha önceden de destek vermiş. Bu dosyada da bize yardımcı olması için görevlendirilmiş.

- Ne gibi bir yardımdan bahsediyorsunuz?

Nazlı, bu resmi konuşmaya daha fazla dayanamayıp gerisini kendisinin anlatması gerektiğini düşündü.

- Tarık bey, gelmeden önce dosyayı inceleme fırsatı buldum ve hazırlık yaptım. İsterseniz ben öncelikle anlatayım, sonra nasıl bir yardımım olacağı konusunda daha net bir fikriniz olabilir.

- Buyurun Nazlı hanım sizi dinliyorum.

- Öncelikle dosyadaki bütün cinayetlerin tek bir kişi tarafından işlendiği konusunda hem fikiriz diye düşünüyorum. Şimdi önemli olan bu cinayetleri neden işlediği. Sırasıyla bütün olaylara bakarsak bu şahıs her cinayetinde bir mesaj vermeye çalışıyor. Sadece ilkine dair bir fikir edinemedim ama mutlaka atladığımız bir şey vardır.

- Evet Nazlı hanım, buraya kadar hem fikiriz. Peki bizim bilmediğimiz bir şeyler de anlatacak mısınız?

Tarık, bugüne kadar önüne gelen bütün dosyaları sonuca bağlamış ve suçluları yakalamış bir polis olarak işine karışanlardan nefret ederdi. Bu dosyanın bu kadar uzaması, hala bir bilgi edinememeleri zaten sinirini bozarken üstüne üstlük bir kadının yardımcı olması için görevlendirilmesi daha çok sinirini bozmuştu.

- Bu şahsın intikam peşinde olduğunu düşünüyorum.

- İyi de öldürülen kişiler arasında ortak bir bağ bulamadık ki. Bu insanların nasıl ortak bir kişiyle bağı olabilir.

- Bakın Tarık bey, geçmişinde büyük travmalar atlatmış ve zarar görmüş insanlar sabırla büyümeyi beklerler. Ta ki intikam almak istedikleri kişilere güçleri yetene kadar. Ama zamanı geldiğinde intikam almak istedikleri kişi bıraktıkları gibi kalmaz tabi ki. Bu da onları farklı çözüm yollarına iter.

Telefon KulübesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin