14. Zaman

1.8K 22 13
                                    

Odaya giren Burak selam verdikten sonra elindeki dosyayla komiserin masasına yaklaştı.

- Komiserim, İstanbul genelindeki diş protezi üreten merkezlerin adres ve diğer bilgilerini dosyaladım. Ek olarak araştırmam gereken başka bir konu var mı?

- Bir kopyası sende de vardır nasılsa bu bende kalsın. Şimdi senden isteğim bu kliniklerde çalışan bütün diş hekimlerinin kimlik bilgileri. Anlaşıldı mı?

- Anlaşıldı komiserim.

Burak odadan çıkarken, Tarık önündeki dosyanın sayfalarını karıştırmaya başladı. İçinden bir ses bu protez damak olayı sayesinde katile bir adım daha yaklaştıklarını söylüyordu. Hatta gece düşünürken bir şey fark etmişti. Cinayetlerin hepsi üst düzey bir tıp bilgisi ile işlenmişti. Katil, neşteri ve diğer aletleri çok iyi kullanıyordu. Belki de bu olayda tıp geçmişinden gelen eski bir meslektaşının yardımını almış olabilirdi. O yüzden bu merkezlerde çalışan hekimlerin kimlik bilgileri de önlerindeki süreç için oldukça önemliydi.

***

Adliyeden çıktıklarında temiz havayı ciğerlerine doldurdu. Nezarette kaldığı günler onun için oldukça zor geçmişti. Üstelik bundan birkaç gün öncesine kadar bilerek hapse girmeyi bile düşünüyordu. Eğer şu anda hapiste olsaydı, muhtemelen kafayı yemesine son birkaç saati kalmış olabilirdi.

Yanındaki polis memuruna başıyla selam verdikten sonra metrobüs durağına doğru ilerlemeye başladı. İfade verirken bile, buradan çıkarsa nereye gideceğini düşünmüştü. O katil hala dışarılarda bir yerlerdeydi ve onu takip ettiğini de çok iyi biliyordu. Eğer takip etmiyor olsaydı, yakalanır yakalanmaz onun serbest kalmasını sağlayacak bir cinayet işlemezdi. Hem de arkasında ipucu bırakarak...

Bütün bunları bilmesine rağmen artık kaçmaktan yorulmuştu. Onu bir yerlerden gizlice izleyen bir çift kanlı göze rağmen eve gitmeye karar verdi. Eve gidecek ve başına her ne gelecekse usluca bekleyecekti...

***

Nazlı'yla birlikte protez merkezinden çıkarken elindeki listeye tekrar baktı. Bulundukları yere en yakın diğer adresi bulmaya çalışıyordu. Sabahtan beri gittikleri üç merkezin de güvenlik kamerası kayıtlarında bir şey bulamamışlardı. Ama elindeki liste oldukça uzundu ve araştırmaya devam etmek zorundalardı.

- Şimdi nereye gidiyoruz?

- Çapa'da bir merkez daha var, hatta buraya yürüme mesafesinde. İstersen yürüyerek gidelim.

- Olur, bana uyar.

Nazlı da bir polis gibi onunla bu davada oradan oraya sürükleniyordu. Daha önce emniyet teşkilatına bu kadar bağlı bir danışmana rastlamamıştı. Tabi ki bu durumdan fazlasıyla hoşnuttu. Onunla birlikte zaman geçirmek hoşuna gidiyordu...

Çapa durağını geçtikten sonra kalabalık kaldırımda ilerlemeye devam ettiler. Etraflarındaki binalarda birçok diş hekimi tabelası vardı. Çapa'daki diş hekimliği fakültesinden mezun olanların birçoğu bu çevrede muayenehane açıyordu ve elindeki liste de bu çevrede olan üç protez merkezi daha vardı.

"Belki de katil buradan mezun olmuştur" diye geçirdi aklından. Bunun için bir kanıtı olmasa da, bu fikri bir köşeye not etti. Bazen böyle anlamsız görünen tesadüfler sayesinde çözdüğü davalar oluyordu. Bu sefer de öyle olmasını umdu. Elindeki listeden merkezin adresine bir kez daha baktıktan sonra sağındaki binaların numaralarını takip etmeye başladı.

Dört bina geçmişti ki, artık numaraları takip etmesine gerek kalmadı. Tam karşısında kocaman "protez merkezi" tabelasıyla dışı cam kaplı bir bina ona bakıyordu. Kısa bir süreliğine Nazlı'yla göz göze geldikten sonra hemen kapıya yönelip içeriye girdiler.

Telefon KulübesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin