1. ročník

35.1K 1.1K 283
                                    

1. ročník (11 let)

"Myslíš, že to zvládnu babi?" zeptala jsem se, na nástupišti 9 a třičtvrtě.

"Ale to víš, že jo jahůdko" pohladila mě po tváři a dala mi velkou pusu na tvář. "Tvoje maminka a tatínek by na tebe byli pyšní"

"Já vím" přikývla jsem. Vlak zahoukal.

"Měla by si už jít Evelyn" usmála se na mě babička.

"Dobře" přikývla jsem. "Hned jak mi klobouk vybere kolej ti napíšu" objala jsem babičku.

"Mám tě ráda Evelyn"

"Já tebe taky" zašeptala jsem jí do ucha a potom jsem utíkala k vlaku. Babička došla s kufrem a podala mi ho. Dveře vlaku se zavřel, takže jsem babičku viděla už jenom přes sklo. Položila jsem ruku na sklo. Potom jsem viděla jak tam přiložila ruku i babička, ale to už se vlak rozjel. Odtáhla jsem ruku od skla a vzala si kufr a pokračovala do vlaku. Nakoukla jsem vždycky do nějakého kupé. Všechny byli obsazené, tak jsem vešla do jednoho kde seděli dva kluci a jedna dívka.

"Máte tu volno?" zeptala jsem se.

"Jistě" odpověděla dívka a mile se na mě usmála. Úsměv jsem jí oplatila a hodila tašku nahoru.

"Jsem Evelyn Johnson" podala jsem jsem každému ruku.

"Já jsem Hermiona" usmála se na mě dívka.

"Já jsem Ron Wesley" promluvil na mě s plnou pusou ten zrzek. Koukla jsem se na posledního kluka s těmi brýlemi a všimla jsem si jízvy ve znaku blesku na jeho čele. Hned mi došlo, kde je.

"Ty jsi Harry Potter" usmála jsem se.

"Jo" usmál se na mě zpět. Posadila jsem se vedle Hermiony. "Jsem tu první den a už mě poznali tři lidé" zasmála jsem se.

"Těšíte se do Bradavic?" zeptala jsem se.

"Ano" odpověděli všichni zaráz. Zasmáli jsem se. Najednou někdo zaťukal na dveře kupé. Harry je otevřel.

"Dobrý den děti" usmála se na nás prodavačka. "Dáte si něco?"

"Dáme si všechno" řekl Harry. Všichni jsme se na něho překvapeně koukli. Harry vytáhl pytlík zlatých peněz prodavačce a vozík vzal do kupé. Znovu zavřel a sedl si. "Tak si vemte, co chcete" pobídl nás. Natáhla jsem se pro Bertíkovi lentylky.

"Měli bychom se jít převléknout to hábitu" řekla Harmiona. "Už tam brzy budeme"

"Dobře" z kufru jsem si vytáhla hábit a vyšla z kupe. Domluvili jsme se, že kluci se oblečenou tam a mi s Hermionou půjdeme na záchod. Procházela jsem kolem starších i stejně mladších studentů bradavic.

"Jdeš první?" zeptala se Hermiona, když jsme došli k záchodům. 

"Klidně běž ty" usmála jsem se na ní. Hermiona přikývla a vešla na záchod a já zatím hlídala, aby tam nikdo nešel.

"Hej vrať mi ho!" slyšela jsem křik nějakého kluka. Nakoukla jsem na chodbičku a viděla hlouček lidí. Stoupla jsem si na špičky, abych lépe viděla. Nějaký byculatý kluk se tam přetahoval o něco, co držel kluk s blonďatými vlasy.

"Draco, nedávej mu tu žábu... Neměla sem utéct" smáli se ostatní. Bylo mi toho kluka líto. Kdyby mi někdo vzal mojí sovu Alexis, taky bych si to nenechala líbit. A on tam byl ke všemu sám.... Kousla jsem se do rtu a přemýšlela. Potom jsem se rozhodla zakročit. Položila jsem hábit na zem a vydala se ke skupině.

"Vrať mu tu žábu" řekla jsem. Byla jsem překvapená, že můj hlas zní tak klidně. Ale babička mi vždycky říkala, že jsem odvážná dívka. Skupina se na mě překvapneně koukla a rozestoupila, abych viděla na ty dva v kruhu. Nechápala jsem jak se tam na tu chodbičku vešli.

"Kdo jsi?" promluvil ten blonďák. Jeho hlas zněl tak strašně pyšně, že jsem věděla, že ho od tohoto okamžiku nemám ráda.

"To ti může být jedno" odsekla jsem a došla jsem k němu. Natáhla jsem ruku. "Dej mi tu žábu" řekla jsem znovu.

"Ty snad nevíš ským tu mluvíš??!" vypískl jak holka, až jsem se musela ušklíbnout. "Jsem Draco Malfoy"

"A já Evelyn Johnson no a co?" zeptala jsem se. "Můžeš mi už dát tu žábu? Potřebuju se převléknout" Draco se rozhlídla a nakonec mi tu žábu dal do ruky. Chytla jsem jí tak, aby mi neutekla.

"Ještě jsme neskončili" zasyčel a zmizel v kupé. Ostatní jeho kamarádi se na mě ušklíbli a zmizeli za ním. Otočila jsem se na kluka zamnou.

"Tady máš" podala jsem mu žábu.

"Děkuju" nervozně se usmál. "Jsem Nevil"

"Evelyn, ale to už víš" všimla jsem si, že Hermiona už je převlečená a čeká na mě. "Omlouvám se už musím" prošla jsem kolem něho a vzala se hábit. Hermiona po mě hodila nechápavý výraz. Jen jsem nad tím mávla rukou.

Stáli jsem ve velké síni a klobouk nás rozzařoval.

"Ron Wesley" zavolala profesorka McGonagallová. Slyšela jsem jak Ron polk a vydal se nahoru. Sedl si na stolička a paní profesorka mu na hlavu položila mluvící klobouk.

"Inu další Wesley" promluvil klobouk "Nebelvír" zavolal. Od Nebelvírského stolu se ozval potlesk. Ron se usmál a rozběhl se ke stolu kde si sedl vedle prváků. Další byla Hermiona. "Jsi velice chytré děvče a já vím, co stebou.... Nebelvír" Stejně jako Ron se Hermiona usmála a vydala se ke stolu v doprovodu potlesku.

"Draco Malfoy" přečetla další jméno paní profesorka. Malfoy se usadil na stoličku a mým směrem se ušklíbl.

"To není těžké rozhodování" řekl klobouk. "Zmijozel" od stolu zmijozelu se ozval potlesk. Potom to probíhalo docela rychle, až jsem zbyla já a Harry.

"Harry Potter" Harry se na mě koukla a já se na něho povzbudivě usmála. Harry se vydal nahoru a sedl si. Paní profesorka mu dala na hlavu klobou. Všimla jsem si jak si tam Harry něco mumlá.

"Né Zmijozel?" zeptal se klobou "Hodil by ses tam... Inu, ale není to jediná kolej kam se hodíš... Nebelvír" Harry se usmál a sedl si ke stolu Nebelvíru. A nakonec jsem tu byla já. Vydala jsem se nahoru a nevšímala jsem si pohledů Malfoya. Sedla jsem si na stoličku a profesorka mi na hlavu dala klobouk.

"Zajímavé..." řekl klobouk. "Jsi zajímavé děvče" řekla znovu a ti, kteří mi před chvíli nevěnovali pozornost, se na mě už koukali. "Hodíš se úplně do každé koleje, takže co stebou...?  Už vím! Ikdyž se hodíš do všech, Nebelvír je pro tebe ta správná volba" oddychla jsem si, protože v Nebelvíru, byli mý nový kamarádi. Usmála jsem se a sešla z podia. Slyšela jsem potleskl Nebelvíru, ale já se prostě musela kouknout ke stolu Zmijozelu, kde seděl Malfoy. Díval se na mě s blesky v očích. Odvrátila jsem pohled a sedla si mezi Harryho a Rona. Věděla jsem, že nebudu mít ráda Draca Malfoye.

Takže toto je nová story :)) Doufám, že se vám bude líbit. Ale ráda bych věděla, jestli mám pokračovat třeba jedna kapitola jeden ročník, do nějaké kde to potom zůstane nebo tam rovnou skočit?

storiesforus150 mi udělala tento úžasný trailer. Ještě jednou moc děkuju!!


Bad boy (ff Harry Potter)Where stories live. Discover now