Solak Olmanın Dezavantajları

993 21 2
                                    

 Eski çağlarda savaşlarda sağlaklara oranla çok daha sık ölmek.Çünkü sağlaklar sağ ellerinde kılıç, sol ellerinde de kalkan tutukları için sol ellerinde tuttuklar kalkan ile kalplerini korurken solaklar kalkanı sağ ellerinde tuttukları için kalpleri açıkta ve korumasız kalır ve aldıkları muhtemel kılıç darbeleri direk kalbe geldiği için yaşama şansları pek kalmıyor. 

=> Eğer kolçaklı sandalyeler varsa ve bunların yazı yazma yeri genelde sagda olur yazı yazabilmek için şekilden şekle girerler. 

=> Türk kahvesi yapamazlar.Çünkü cezvenin ağzı cezve sağ elle tutulup eğildiğinde dökülecek şekilde yapılmıştır. Eğer solaksanız ya kahveyi masaya da dökeceksinizdir ya da cezveyi terse çevirmeniz gerekecektir.


=> Bıçak, makas ve silah kabzalarının sağ elini kulananlara göre yapılması 

=> Dolma kalem ile yazı yazamama.Efendim, mizacı gereği dolma kalem mürekkebinin geç kurumasından hareketle, sol elini kulanan bir şahıs soldan sağa yazdığı için elinin kağıt ile temas eden kısmı yazılan yazıyı silecektir. 

=> Kalabalık masada yemek yeme problemi.Malumunuz solak şahıs sol eli ile yemek yediğinden hemen solunda oturan ve sağ eli ile yemek yiyen arkadaşımız ile dirsek savaşı halinde olacağından solak şahsımız ancak masanın sol tarafı açıkta olan kısmına oturduğu vakit rahat yemek yiyebilecek ve yedirecektir. 


=> Bilgisayar klavyesinin ve faresinin standart yerleri sorunu.Klavyenin hemen sağına standart olarak yerleştirilen fare düğme ayarları adam gibi yapılmadıkça sol el ile kullanılamaz. ayrıca farelerin ergonomik yapısı solakları hiçe saymaktadar.


=> Yemeklerde genellikle bıçak sağda, çatal solda olur kural budur ama malum solaklar bıçağı solda,çatalı sağda tutmaktalar. bu durum çoğu zaman insanların " bıçağıda ters tutuyo dallama" nidalarına neden olması.

=> Sağ eliyle yazan insanların sizi görünce gülerek "Aaa, sen solaksın; ben de salağım o zaman" demeleri. Bir solak bu espriyi hep çekmek zorundadır, zavallı. 

=> Tokalaşırken el değiştirmek zorunda kalması.

KAYNAK :komikkiimm.blogspot.com

İLGİNÇ BİLGİLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin