Hangisi doğru?

119K 3.7K 2.6K
                                    

Küçüklüğümden beri turuncu rengini sevmezdim. Annemin bana sürekli turuncu bir kazak giydirmeye çalıştığını hatırlıyorum. Onu her seferinde annemin kızacağını bildiğim halde çıkartır atardım.

Bir gün akşam annemden telefon aldım. En sevdiğim yemekleri yaptığını ve beraber yemek üzere beni görmek istediğini söyledi. Onu kıramazdım yarım saat sonra evden çıktım.

Anneme geldiğim zaman hep beraber yemek yedik ve geçmişten konuştuk. Tuhaf bir şekilde turuncu kazaktan bahsetmeye başladı. Onu çok sevdiğimi ve hergün giymek için çabaladığımı söylüyordu.

Oysa ben nefret ediyordum ondan. Anneme de aynı bunu söylediğim zaman bir sürü fotoğraf çıkardı ve sürekli üzerimde o kazağın olduğunu söyledi. Anlam veremiyordum çünkü o kazağı hiçbir zaman fotoğraf çekinecek kadar uzun süre giymemiştim.

Eve döndüğüm zaman aklımda hâlâ annemde konuştuklarımız vardı. Küçüklüğüm hakkında bazı şeyleri yanlış hatırlıyor olabileceğimi düşünerek kendimi rahatlattım.

Ertesi gün annemden bir telefon daha aldım. Bir sürprizi olduğunu söyledi. Onu bekletmek istemeyerek hızla evden ayrıldım. Dün gece onu yalnız bırakmadığım için bana teşekkür ederek bir paket verdi. Ama evde açmam konusunda ısrar ediyordu.

Eve kutuyu açmak için hızla döndüm. Kapıdan girer girmez telefonum çalmaya başladı. Arayan annemdi. Daha yarım saat önce yanında olduğum için şaşırmıştım. Telefonu tereddüt ile açtım.

Dün akşam geleceğim diye söz vermeme rağmen neden gelmediğimi soruyordu. Bir süre anlam veremesem de geldiğimi,  hatta beraber konuştuklarımız anlattım. Az önce yanında olduğumu söyleyince hemen o paketi atmamı söyledi.

Benim o turuncu kazaktan sürekli rahatsızlık duyduğumu, o yüzden zorla bile olsa giydiremediğini anlattı. En sonunda beni tuhaf davranışlarım yüzünden bir hocaya götürdüğünden ve o kazak üzerinde büyü olduğundan bahsetti.

Annemin dediğini yaparak paketi attım. Geri döndüğümde ise yeniden aradığını gördüm. Muhtemelen atıp atmadığımı soracaktı. Telefonu açarak attığımı söyledim. Ama aldığım cevap karşısında şok oldum.

Birisinin beni arayıp yollamış olduğu paketi atmamı isteyeceğini, ne olursa olsun atmayıp paketteki kazağı giymemi söyledi. Telefon elimden düştüğü sırada arkamda bir nefes hissettim.

Tamamen çaresizdim..

Tek Bölümlük KorkuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin