Einde - slut

218 25 6
                                    

Einde! :P

Ten eerste wil ik alle mensjes (en de uitzonderingen) bedanken voor het lezen van mijn Kort Verhaal! Echt superbedankt! Jullie hebben mijn dag gemaakt! :D

Maar ik heb dit Kort Verhaal niet zomaar geschreven.

Misschien kan je wel uit die laatste zin halen wat er aan de hand was. En anders: dat meisje had een eetstoornis.

Oké, volgens mij weet iedereen op Wattpad zo ondertussen wel wat dat inhoud. In ieder geval is een eetstoornis niet zomaar iets. Absoluut niet!

Het enige probleem is dat mensen te snel hun oordeel erover klaar hebben. Ze floepen er zowat van alles uit. Dat kan variëren van: "ga gewoon iets meer eten", tot: "je stelt je aan. Ga iemands anders' dag verpesten met dit gezeik van je."

Pampampampam... en je hebt het weer mooi voor elkaar, hoor.

Denk je nu werkelijk dat zoiets helpt? Denk je nu werkelijk dat diegene met een eetstoornis denkt: "ze heeft gelijk. Ik ga meer eten. Dan is iedereen blij. Yay." -_-

Nou, nee.

Zo werkt dat dus niet.

Als er iemand in je leefomgeving of whatever met een eetstoornis is, moet je diegene op een totaal andere manier helpen. Maar dat doe je niet op de manier hierboven. Nee, dat doe je door er te proberen achter te komen waarom zo iemand zo doet en denkt. Ja, dit klinkt psychologisch. Is het ook.

Want kijk, als je doet van: "stel je niet zo aan", voelt het voor diegene aan alsof ze door jou in de steek gelaten wordt. Fijn, daar wordt je dus echt vrolijk van. Hier heerst sarcasme.

Het is hetzelfde als: "jij bent ziek. Ik niet. Ik weet alles beter. Ik doe gezond, eet normaal. Maar jij doet raar. Jij trekt echt alle aandacht naar jou toe met dit gezeik."

Als je iemand met een eetstoornis niet normaal kan benaderen, doe het dan ook niet! Als jij niet wil weten hoe diegene zich voelt, moet je ook niet zomaar vertellen wat diegene allemaal wel niet moet doen!

Mensen met een eetstoornis zijn onzeker, breekbaar. Ze haten hun lichaam vaak. Sommigen snijden zichzelf. Oh ja, dat is ook al iets om niet mee te spotten.

Hiermee wilde ik dus zeggen hoe groot de impact van zo'n klein zinnetje als: "je bent dik", is. En die is groot. Groter dan je denkt.

Spot niet met dit soort dingen.

Doe het gewoon niet.

*****

Nogmaals wil ik iedereen erg bedanken voor het lezen van mijn verhaaltje!

Thanksss!

~ ChocolatelyXD

ElvivreWhere stories live. Discover now