3.kapitola

612 58 13
                                    

Stála jsem v soudní síni a škvírkou mezi dveřmi jsem pozorovala všechny ty děti, jdoucí po náměstí se skloněnou hlavou a ve tvářích se jim promítal smutek, strach a obavy. Věděla jsem že jednomu z nich se zlé obavy vyplní a půjde na jistou smrt, jen jsem se modlila aby to nebylo nějaké malé děvčátko, nebo chlapeček.

" Už je čas." šťoucl do mě zezadu starosta jedenáctky " Připravena na svoje první losování ?" zeptal se mě mile i kdy na něm bylo vidět že mu jsou Hunger games proti srsri stejně jako mě. " Asi jo." řekla jsem nejistě." A...." než jsem stačila něco říct oteveřeli se před námi dveře. Nasadila jsem falešný úsměv a vyšla na malé podium.

Zatím co starosta pronášel úvodní řeč, stála jsem vzadu a koukala všude okolo jen ne na tváře těch nevnných dětí. " ...A nyní přejdeme k losování." dokončil starosta svou řeč a pokynul hlavou ke mě. " Vítejte, vítejte. Nadešel každoroční čas sklizně, při které z vás vybere jednoho odvážného chlapce a dívku, kteří budou mít tu čest reprezentovat jedenáctý kraj ve dvacátém třetím ročníku Hladových her." Díky Kat, pomyslela jsem si, protože díky jejímu znovu a ještě jednou jsem si ten proslov dokonale pomatovala.

Přešla jsem ke kopuli po mé levé ruce, kde byly holčičí jména. Jeden papírek jsem rachle vytáhl a pomalu se vracele zpátky k mikrofonu. Rozbalila jsem pepírek a přečetla jméno : " Ingileif Mostreng" Ve chvíli kdy jsem přečetla jméno se většině dívkám ulevilo, tedy skoro všem až na jednu, mohlo jí být tak patnáct nebo šesnáct. Ta dívka hrdě vykročila směrem k pódiu a se slzami v očích vystoupala po schodech na pódium. Viděla jsem na ní že se snaží zadržet slzy aby si ostatní nemysleli že je slabá.

Nevěděla jsem co říct dál a tak jsem přešla ke koupeli s chlapeckými  jmény a a jeden papírek vytáhla. Přešla jsem zpátky k mikrofonu, rozbalila papírek a zalapala jsem po dechu :  "  Newtenson Mostreng " dívka se rozplakalaba chlapec rychle přešel na pódium a obejmul jí. " Šťastné Hladové hry a nechť vás vždy provází šťestěna." S těmi slovy jsem si otočila a vykročili jsem směrem k dveřím radnice.

HUNGER GAMES - I am from CapitolKde žijí příběhy. Začni objevovat