10. B Ö L Ü M

37.3K 1.7K 481
                                    

Medya: Cihangir Tepeli

Yalın - Her Şey Sensin

şu oyları bir arttırın kurban olam ya dilenci gibi allah rızası için bir oy mu diyeyim hxjxjdf

10. B Ö L Ü M
————

"Alya." Abimin sesi beni uykumdan ayırırken ona yine de bakmadım ve uyuyormuş gibi arkamı döndüm. "Kızım kalk bir şey söylemem lazım."

Kıpırdamadım.

"Ben Leyla'yı kaçıracağım," dedi.

"Ne?" diye cırlayarak anında döndüm baktım ciddi mi diye. Çünkü ondan bu aptallığı beklerdim ben. Kahkahalarla gülmeye başladığında homurdanarak geri yattım yerime.

"Ne var da beni uyandırdın yine?" Masum sandığı pis bir gülümsemeyle yanıma oturdu ve acaba ne isteyecek diye  baktım.

"Leyla'yla birlikte düşündük ki aileler arası bir tanışma yapalım. Ben gelip isteyelim dedim ama yok erken dedi niyeyse. Sen bir nabzını ölçsen? Kızın aklını ikide bir abim şöyle, abim böyle diye bulandırıyorsun zaten. Korkuyorum acaba istemiyor mu artık diye."

"Valla abi, istemiyorsa hakkıdır. Senin neyine aşık oldu anlamadım zaten. Yakından tanıyınca soğumuştur senden. Aklı başına gelmiş."

Ben bilmiş bilmiş konuşup onu sinir ederken, "Bana bak! Allah yarattı demem çarparım bir tane. Kızın aklını saçma şeylerle doldurma. Destek oldun şimdi döneklik etme," diye sinirle odamdan çıktı. Artık gülme sırası bendeydi.

Rahatça kafamı geri koydum ve uyumaya devam etmeye niyetlendim. Ama tabii, gün geçmiyor ki Alya istediği kadar uyusun, annesi de müsaade etsin.

"Kız! Daha yeni sesini duydum ya, numara yapma. Uyuz uyuz yatma orada. Kalk, akşama misafir gelecek." Pes edercesine iç geçirdim, yorganı tekmeleyerek ayaklandım.

"Kim gelecekmiş ya bize? Deseydin biz asosyal bir aileyiz, misafir felan kabul etmiyoruz." Göz ucuyla bana baktı ters ters. "Hm, oldu. Kapıya da dikkat köpek var yazısı asalım, gelen geçen senin sesine korkmasın." dedi.

Dişlerimi sıktım. "Ya anne sen 45 yaşında kadınsın ya! Benimle laf dalaşı yapamazsın!" dedim küskünce. Ayağındaki terliğe meylediyordu ki gülerek kaçtım oradan.

"Ortalığı sil süpür. Sonra da gel yardım et." Sabır diledim. Daha iki gün önce her yeri köşe bucak temizlemedim mi ben ya? Gören de ahırda yaşıyoruz sanacak.

Burak varken ahır filan az kalırdı gerçi.

Evin yarısını silmişken duvarda daha saatin 11 oluşunu görmek beni yıktı. Ya benim daha yeni uyanmam lazımdı ya!

Kulaklığımla dinlediğim şarkıyı, gelen mesaj kesti. Kimden olduğunu görünce yüzümü, ister istemez bir gülümseme kapladı. Hızla etrafı süzdüm. Annem yoktu. Rahatça mesajı okudum.

'Günaydın güzeller güzelim.'

Derin bir nefes aldım. Bu gayet normal olan mesaja nasıl cevap vermeliydim? Kasmamalıydım.

'Evet gün aymış. Hava çok güzel' yazdım.

Yazdığımı derhal geri sildim. Kasmamalıyım derken resmen yedi dakika geçmişti aradan.

Yıldızlar ŞahidimWhere stories live. Discover now