İLK GÜN

475 24 0
                                    

Tarık gittikten sonra odada Çetin ile başbaşa kalmıştık.O yerine geçip oturduktan sonra yüzüme bakıp "Lütfen oturur musun?Benden çekinmene gerek yok."dedi yine gülümseyerek.Oturduktan sonra bana bakıp "Önceki iş yerine getirdiğin özgeçmişini okumuştum.Benim bir asistana ihtiyacım var düşündüm de sende bu işte tecrübelisin.Ne dersin?dedi.Ben de "olabilir."diyerek karşılık verdim.Bu demek oluyordu ki artık her gün onu görebilecektim.Bütün işlerini ayarlamasında yardımcı olucaktım.Çığlık atmamak için kendimi zor tutuyordum.İş saatlerini konuştuktan sonra yarın işe başlamak üzere şirketten çıktım.Eve gitmeyi istemiyordum.Biraz yürümek istiyordum.Hava biraz rüzgarlıydı.Ama bunu aldırış etmedim,yürümeye başladım.Biraz sonra yanımda bir araba durdu.İçinden biri "İstersen gidebileceğin yere kadar seni götürürüm." Adama hiç bakmadan "Hayır teşekkür ederim."dedim."Banu benim Tarık yabancı sayılmam atla da bırakayım gideceğin yere hadi."dedi.O an başımı kaldırıp ona baktım.Arabasına binip binmeme arasında kararsızdım."Aslında biraz hava almak istiyorum."dedim. Tarık "O zaman iyi o halde tek yürüme sana eşlik edeyim olur mu?" dedi ve arabadan indi.Yanıma gelip durunca anlamsız bir bakış attım.Ne oluyor ya diye geçirdim içimden.Sonra yanlış anlamasın diye tebessüm ettim.Beraber yürümeye başladık.İkimizde konuşmuyorduk.Evime yaklaşınca ona doğru döndüm."Teşekkür ederim buradan sonrasını tek başıma yürüsem iyi olucak zaten yaklaştık."dedim. Tarık da "Peki o halde yarın görüşürüz."dedi.Eve gidince Selin'in koltukta oturduğunu gördüm.Televizyon izlemiyordu.Düşüncelere dalmıştı."Selin."dedim.Yanına  gittim.

-İşten kovuldum.dedi.

-Nasıl ya ne diye kovdular.

-Geçen bir kızla kavga etmiştim ya kız patronla birlikteymiş meğer beni gidip patrona söylemiş patronda beni odasına çağırdı.Ondan sonrası mağlum işte kovuldum.

-Boşversene kızım gerizekalı herif şeytan diyor git karısına söyle kocasının ne mal olduğunu anlasın.Bak benim de sana bir haberim var artık bir işim var.Çetin'in asistanıyım.

Böyle dememle Selin bana doğru dönüp güldü.

-Kızııım çocuk seni yakınında görmek istiyor.Vay bee ee birşeyler konuştunuz mu ne bilim senden hoşlanıyorum falan dedi mi he söylesene.

-Yuh Selin yani daha dün bir bugün iki hiçbir şey konuşmadık.Ama bana bakıp gülmesi içimi eritiyor konuşması ses tonu beni heyecanlandırıyor.

-Ooo kızım sen artık Leyla olmuşsun.Mecnun'un seni hemen fark etmesi gerek dedi.

Selin'in bu sözünden sonra öyle bir gülme tuttu ki gözlerimizden yaş gelmişti.Morali bozuk bile olsa benim ile ilgili iyi bir şey duyunca bütün olumsuz olayları unutmuştu.Selin'in en çok bu huyunu seviyordum.

*********

Çetin bugün Banu'nun arkasından şirketten çıktı.Onu yolda yürürken gördü yanına yaklaşıcaktı.Ama o sırada başka bir araba Banu'nun yanına yaklaşmıştı.Bu araba Çetin'e hiç yabancı gelmiyordu.Arabadan inen kişiyi görünce neden yabancı gelmediğini anladı bu araba Tarığındı.Tarık Banu ile birlikte yürümeye başlamıştı.Çetin bir an donakaldı.Tarık neden Banu'nun yanına gitti.Bu ne demek oluyordu şimdi Çetin sinirlenmişti.Hem Banu'ya hem Çetin'e.Bir an kendine sordu.Neden kıskanıyorum ki diye nedenini kendisi bile bilmiyordu.Banu'ya aşık mı oluyordu.Hemen bu düşünceleri bir kenara koydu.Ve arabasını Tarığın evine doğru sürdü.Hiçbir şey olmamış gibi Tarığın evinin kapısını çaldı.

-Vayy kardeşim hoşgeldin gelsene.dedi.

Çetin hiçbir tepki vermeden içeri girdi.

-Lan bir şey mi oldu sinirlisin hayırdır.

-Bilmem bir düşün acaba neden.dedi ve sinirle ona döndü.

-Ben nereden biliyim oğlum müneccim miyim söylesene.

-Banu'nun yanında bugün ne işin vardı.

-Konu bu mu kız bugün tek başına yürüyordu.Bende ona eşlik ettim ne var bunda yanlış anlamışsın.

-Orasını bilmiyorum artık odaya girdiğimiz zaman da hareketlerin gözüme battı.Kıza yavşadın resmen karşımda.

-Aranızda birşey yok sanıyordum.Hem ben ona karşı bir şey hissetmiyorum bile ama güzel kız yani.dedi ve başını yan tarafa çevirip güldü.

-Ona bir daha yaklaşma dedi.Çetin ve evden hızla çıkıp gitti.

Tarık arkadaşının karşısında yanlış bir kelime kullandığını o an anlamıştı.Banu tamam hoş kızdı.Ama arkadaşı onu severken Banu'ya yaklaşması ibnelik olurdu.Yarın ilk işi Çetin'den bu konu için özür dileyecekti. 

SON SÖZÜMWhere stories live. Discover now