Kapitola 7

9 0 0
                                    

Když dojedou do nemocnice,tak vyhledají doktora Lincolna,aby se dozvěděli,jak dopadlo vyšetření Biggi. Márk z Thomasem jdou oba za ním,aby Márk mohl pomoct Thomasovi lépe pochopit co bude doktor Lincoln říkat.Thomas zaklepe a po vyzvání oba kolegové vstoupí do jeho kanceláře. "Dobrý den přišel jsem se zeptat jak dopadlo vyšetření mé přítelkyně."Řekne Thomas."Dobrý den.Zajisté pojďte dál a posaďte se výsledky už máme."Odpoví Lincoln.

Oba dva kamarádi si sednou a čekají co se dozvědí.Thomas je víc nervózní než v práci. "Takže,jak jsem se domníval vaše přítelkyně prokazuje příznaky lehké demence.Což znamená,že z vaší přítelkyní bude složitější dorozumívání,bude hodně zapomínat jak na to co prožila a hlavně kam si něco položila.Taky může být vztahovačná. Může popírat problémy.Třeba to,že je takhle nemocná. Dále může mít známky deprese.Dokonce ztratí zájmy o koníčky.A začne se jí měnit její osobnost."Začne lékař vysvětlovat.

Thomas to zpracovává a pokukuje na Márka. "Chceš něco vysvětlit?"Zeptá se Márk Thomase. "Ne děkuji.Všechno chápu jen to chci trochu vstřebat."Odpoví Thomas a Márk kývne,že mu rozumí. Nakonec se Thomas otočí na Lincolna. "a jak se tato nemoc léčí?"Zeptá se. "Pane Wächter,abych vám řekl pravdu.Tato nemoc je nevyléčitelná a ještě nikdo nenašel lék.Ale můžu vám říct,že vaše přítelkyně bude mýt léky,jelikož její nemoc je v raném stádiu.Bude brát lék kongitiva, která v počátcích nemoci zlepšuje takzvané kognitivní funkce.To znamená bude to udržovat v pozoru myšlení,paměť či orientaci.Tento lék je určen bohužel jen v lehké demenci.Maximálně na začátku střední demence."Vysvětlí lékař potřebné léky co Biggi bude muset začít Brát.

Pak chvíli mlčí,než pokračuje ve svém výkladu. "Musím vás však připravit i na nejhorší.Nemoc muže mít i rychlí průběh a pacient z touto nemocí může i nemusí žít déle jak osm let od začátku příznaků.Bohužel tato nemoc je smrtelná." Tímto smutným faktem ukončí lékař svůj výklad.

Thomas po tom co uslyší poslední zjištění,že je nemoc smrtelná,tak zbledne.Lékař zavolá sestru a řekne jí ať donese panu Wächtrovi vodu.Sestra mu jí za chvíli donese.Thomas se napije a snaží se uklidnit.A znova si opakuje vše co se dozvěděl od lékaře. "Ne to,ne to nemůže být pravda."Řekne skoro zoufale. "Bohužel,je to pravda."Přitaká lékař. Thomas zase mlčí a z těžkým srdcem přikývne. "Zkrátka se z tím musím smířit."pomyslí si pro sebe. "Tak jestli nemáte další otázky,můžete jít.Ještě mám něco na práci.Kdyby jste cokoliv potřeboval,tak se na mě můžete obrátit."Ukončí tuto debatu lékař. Márk z Thomasem se s ním rozloučí a vyjdou na chodbu.

Thomase zradí nohy a podlomí se mu.Proto se musí rychle posadit. "Ne tohle není možný.Márku řekni,že to není pravda.Řekne mi,že je to zlý sen a já se musím probudit.Je to jen sen.Biggi nic není."Začne přesvědčovat sám sebe a Márka,že Biggi je zdravá.Márk si klekne vedle něj a obejme ho kolem ramen. "Thomasi,jak rád bych ti řekl že to je sen a,že se teď snažím probrat,ale tohle je bohužel pravda.Bohužel je to krutá realita."Řekne smutně Márk. Nakonec se Thomas rozhodně jít za Biggi. Márk jde s ním.

Když Thomas zaklepe na dveře pokoje a po vyzvání vstoupí,tak Biggi ho vyzve aby šel dál.Márk jde za ním. Biggi se posadí na posteli. "Márku můžeš jít prosím ven."Řekne Biggi. Márk kývne,že ano a diskrétně se vzdálí. Thomas se,na Biggi usměje a jde k ní,aby jí políbil.Jenže Biggi ucukne,což Thomase velice překvapí.Nic neříká a tak si sedne na poste. "Lásko copak se děje?"Zeptá se zmateně. "Thomasi víš já vím co se mnou je a jak tahle nemoc končí.Proto nechci nic protahovat.Rozejděme se,dokud je čas."Řekne Biggi a tím Thomase ten den dorazí po všem tom zjištění…

BeznadějWhere stories live. Discover now