Huzuru Aramak

535 29 5
                                    



Tutkunun seni götürdüğü yere git...

-Anne With An E

                                                                     -Anne With An E

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Bölüm 5

Acı feryatların dökülmesi gereken yer hastane koridorları iken onlar yolunu şaşırmış gibi kalbimde yankılanıyordu. Yoğun bakım ünitesinin olduğu koridorun boş oluşu beni sakinleştirmek yerine kahrediyordu.

Neredeydi sevenleri bu çocuğun?
Neredeydi ona değer verenler ?
Neredeydi onu gözünden sakındığını iddia edenler?
Hiç biri yoktu. Söze gelince her şey kolaydı. Biz kendimizi yüceltecek şeyler söyleriz,bu kolay. Ama iş söyleneni yapmaya gelince herkes inine çekiliyordu.

En önemlisi ailesi neredeydi? Yoktu hiç biri. Çok küçükken reddetmişlerdi Akın'ı.

Lise başlangıcıydı. Okullar açılalı henüz bir ay olmuştu. Ben ve Akın o zamanlar tanışmıyorduk. Normal bir devlet okulunda okuyorduk. Sınıfımızda yüksek gelirli bir ailenin şımarık bir kızı vardı. İstediği her şeyi elde edebileceğini sanan tiplerdendi.

Bir gün müdür ders esnasında sınıfa geldi. Akın'ı da alıp çıktı. Çok değil on beş dakika sonra Akın sınıfa geri döndü ve eşyalarını toplayıp çıktı.

Herkes merakla bakarken ben de dayanamayıp arkasından çıkmıştım.

Ona yetişip kolunu tuttuğumda korkmuş gözlerini bana çevirdi.

"İftira."dedi büyük bir korku ile.
"Sakin ol. Ne oldu anlat bana."

"O-o bana iftira atıyor. Ben ona dokunmadım,bilekliğini de çalmadım. Yapmadım ben bir şey."

Ertesi gün Akın sakinleşince onunla yeniden konuşmaya çalıştım. Sınıfın şımarık kızı Gözde Akın'ın zorla onu taciz ettiğini ve pırlanta bilekliğini çaldığını iddia etmişti. Yıllar önce babasının terkettiği Akın'ın sığınacak tek limanı annesiydi. Onun da akli dengesi babasının gidişinden sonra bozulmuştu. Artık Akın'a bakamayacağını iddia etmiş ve evden gitmesini söylemişti.

İkimiz de okullarımızı değiştirdik. Ama hiç bir şekilde olayın peşini bırakmadık. Aslında Gözde sevgilisi ile beraber olmuştu. Çok sıkıştığını ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen sevgilisine de bilekliğini vermişti. Sevgilisi ise o günden sonra ortadan kaybolmuştu. Muhtemelen bunu yaptığı ilk kız Gözde değildi. Adamın yaşı Gözde'ye göre oldukça büyüktü.
Olay kısa bir süre sonra ortaya çıktı zaten. Gözde ve ailesi Akın'dan defalarca özür dilemiş ,tüm eğitim masraflarını karşılama sözü vermişlerdi. Fakat Akın özürü kabul etmekten öteye gitmedi.

Beni düşüncelerimden ayıran şey koridorun başındaki ses oldu. Bir kaç ayak sesi hızla yükseldi. Oraya baktığımda Ayça , Mehmet,Serkan ve Okan bana doğru geliyordu. Serkan'a ben haber vermiştim. Muhtemelen o da diğerlerine haber vermiş.

Rüya (Kitap Oldu)Where stories live. Discover now