Testesterona Sahip Çıkalım

12.1K 706 106
                                    

O bizim gomşumuz oluyo da gomşumuz oluyo bizim, hormonlardan çıkmış abazanlık. Başbakanım size sesleniyorum testesterona sahip çıkalım.

Erkek olmak, bence dünyanın en güzel şeylerinden sadece bir tanesi. Bir kere az yakıyor, vergisi de az. Mesela erkeklerin kanındaki demir oranı kadınlardan fazla olduğundan dolayı kan bıcır bıcır (?) akıp gidiyor, bu yüzden yatarken kilo verebiliyoruz. Bu kandaki demir fazlalığı yüzünden dünyaya düşen yıldırımların büyük çoğunluğu erkeklere denk geliyor ama olsun buna da şükür... 

Ya da erkek erkeğe muhabbette çok eğlenceli bence. Gereksiz dedikodular muhabbeti bulandırmaz, ortada geçen espriden kimse saçma bir anlam çıkartıp darılmaz, muhabbetin herhangi bir çıkarı yoktur. Ha, dedikodu yapanları erkekten saymıyorum ben, dedikodu yapan erkek nedir ya? Hadi tamam kızları anladım da sen niye bana milletin lafını yapıyorsun? Dedikodu yapan erkek açık ve net vurduruyordur hiç alınıp darılmayın. Aslında şu salak şeyi kızların yapmasına da çok sinirleniyorum. Al ingiliz anahtarını sok kulağından içeri olsun bitsin. 

Dünyaya yön veren erkekler var mesela, bilirsiniz. Sanatçılar,siyasetçiler vs. Kendi kitabını yazan erkekler var, daha sonra bu kitapların filmini çıkartıp yönetmenliğini yapan erkekler var. Bu tür erkekler bende ırkıma karşı garip bir gurur uyandırıyor. Bende odamda oturup birisi bana yemek getirene kadar aç bekliyorum.

Einstein'ı biliyorsunuz, adam dünyayı değiştiren bir şey yaptı, beyni parçalara bölünüp dağıtıldı, düşünceleri eskimiyor... Bende anaokuluna giderken okumayı ve yazmayı öğrendim ama bu yaşıma geldim hâlâ bir işime yaradığını söyleyemem.

Bir erkek için alışveriş işkencedir mesela. Şaka bir yana bir kadının peşinde Muson ormanı gibi bir yere giriyorsun, bir sürü kadın sırf o istedikleri 150 liralık çanta 149.90 olmuş diye almak için birbiriyle saç saça giriyorlar. Gelinlik için mağazalarda yuvarlanarak birbirini yolan kadın gördüm ben. Erkeklerde bu yok ama; bir gömlek bir pantolon. Ekstra olarak kafaya limon sıkıp zıngıl zıngıl (?) parlayan bir ceket falan giyerler. Sadece klasik Türk düğünlerinde bulunan bu türün dünyada başka bir benzeri yoktur. 

Sabah kalkarım, eğer Justin vb. özentisi değilsem saçımı yapmak için saatlerce aynayla bakışmak yerine bir defa karıştıp dışarı çıkarım. Kızlar gibi sürekli kedi gibi saçımı oraya buraya attırıp kıllarımı etrafa döküp milleti iğrendirmem.

Bizim evin yanındaki evde yaşayan bir kız var. 14 yaşında sanırım sokaktayken çıkan en küçük bir tel saça bile tel toka takıyordu. Bir ara kafası tokadan görünmüyordu hiç üşenmedim kıza gülmek için eve girip hönkürerek anırmıştım.

Ergen ve aynı zamanda erkek olmak gerçekten çok eğlenceli. Azıcıkta bad boy olunca zihniyetsiz kızların baş tacı olursunuz, sükseniz tavan yapar. Alınmayın ama böyle, Justin Bieber varken onun gibi davranmaya çalışan bir ergene tapınma derecesine gelmek neden? Neyse...

Becerikli erkekler var mesela, birçok kadından daha çok beceriklidir, en basit şeyi bile sonsuz derecede anlamlandırır. Eşref Armağan en büyük örneğidir bunun. Breaking Bad'de adam fasulyeden zehir yaptı bende periyodik cetvelde am simgesini görünce gülüyorum. Böyle hayatın geçmişini sikeyim.  İyi günler.

Eleştiriye açığım, görüşleriniz önemli.

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiWhere stories live. Discover now