Maymundan Rihanna'ya

15.9K 986 100
                                    

Bu günlerde internette öyle kızlar dolanıyor ki, fake hesap açıp kızlara yavşayan amcalara bazen ben bile hak veriyorum. Özellikle erkekler hakkında yorum bile yapmak istemiyorum, Allah bu arkadaşları özene bezene yaratmış artanları da sanki bana vermiş gibi. Ya da belki sadece photoshopun gücüdür, bilmiyorum.

Şimdilerde bir Instagram modası var, millet yediğini içtiğini sıçtığını fotoğraf çekip oraya atıyor. Tamam atın umurumda değil ama efektle bambaşka bir şeye dönüştürüp atmayın. Kız Instagram'a koyduğu tavuk döner fotoğrafına efekt vura vura suşiye çevirmiş burada 'ben çok doğalım' diye bizi kekliyor. Ben yemiyorum tabi ama inananlar da yok değil. Kız bir fotoğraf paylaşmış, açıklamaya 'haberim yoktu :D' yazmış. Dünyanın en yapmacık şeyi bu herhalde. Çünkü ben bu fotoğrafların çekim aşamasına bizzat şahit oldum, hamile kadınlara tavsiye ediyorum böyle arkadaşlara sakın bakmayın çocuğunuz düşebilir ya da ters doğabilir bilmiyorum. Her neyse, kız, arkadaşına veriyor kamerayı "Kanka beni bir haberim yokmuş gibi çeksene ya." bu haberim yokmuş pozunu açıklıyorum; bir ormandasınız diyelim siz yeşilliklere bakıyormuşsunuzda sanki birisi siz farkında olmadan fotoğrafınızı çekmiş gibi. Allah aşkına söyleyin bana, o kadar güzel ortam bulmuşsunuz işiniz yok ağacı izleyen adamı fotoğraf mı çekiyorsunuz? 

"Kanka haberim yokmuş gibi çek, heh tamam. Şimdi de haberim yokmuş gibi çektikten sonra sanki ben kamerayı fark etmişim gibi çek, dur şimdi de 'çekme yaa' dermiş gibi çek beni." fotoğraf o kadar yapmacık ki beğenmedim butonu olsa iki kere tıklarım. 

Bir de şu var, kız diyor ki; 'millet o kadar yapmacık ki, biraz kendiniz olun ya...' kızın Facebook'ta Retrica'sız efektsiz fotoğrafı yok. Kız profil fotoğrafında Barbara Palvin gibi, Barbara, Barbara herhalde, manken olandan, ama gerçekte görsen camide vaftiz olmuş galiba der korkup haline şükredersin. Hakaret olarak algılamayın ama gerçekten böyle bu. Kız sabah altıda kalkmış duş almış saçını makyajını yapmış tekrar pijamalarını giyip selfie çekmiş açıklama kısmına da "Yeni uyandıııııııııım. :)" yazmış. Bok yeni uyandın. Gece uykunda banyo mu yaptın sen? Akşam yatağa girmeden önce yüzünü boya rulosuyla boyayıp öyle mi yattın? Sabahta o makyaj hiçbir tarafa bulaşmadan mı kalktın? Bir de şöyle arkadaşlar var, beni fotoğraf çekilmekten soğuttular; bir fotoğraf çekiliyorsa dişi olanlardan birisi illa pipetle kola içermiş gibi dudağını büzüp kafasını yana doğru eğmek zorunda. YOKSA O FOTOĞRAF TAM ANLAMIYLA BİR FOTOĞRAF SAYILMAZ. Sizi birisi böyle poz verince çok güzel oluyorsunuz falan diye kandırdı mı? Şimdi hakaretten saymayın bunları ama öyle, çok gereksiz bir hareket bence. Dudağını büzerek "Bu dudaklar çok iş yapar." mesajı mı vermek istiyorsunuz? Umudunuzu kırmak gibi olmasın ama kızların fotoğraf çekilirken dudaklarını öne doğru verip büzerek aldıkları mimik aslında Shizofreniyanın "Katatonik Stupor" hastalarında mütemadi olarak tespit edilen mimiktir. Bu dudak büzme şeysi 'Haberim yokmuş gibi çek' sendromunun kardeşidir. Psikolojik bir sorun olsa gerek, pazartesi sendromu gibi bir şey. Hepsini geçtim bunları böyle el üstünde tutan erkekler var, kız fotoğrafı Instagram'a yüklemeden önce fotoğrafa efekt atarken NASA'nın uzak mekiği yaparken çalışmadığı kadar çok çalışıyor. Ya da bu günlerde çok moda bir fotoğraf uygulaması var; Retrica. Uzun adıyla Tanrım Beni Baştan Yarat.app. Namı diğer ergen photography entertainment ltd. şti. Gerçekten boku çıktı. Geçen sene IOS'ta Retrica var diye i-Phone alanlar bu sene Android'e geldi diye dertten sigaraya başladı. Gerçekten bu uygulamayı yapan kişiyi tebrik etmek istiyorum, maymundan Rihanna'ya teoremi bu uygulamanın sahibiyle anlam kazandı. Gerçekten bu uygulama yüzünden ilişkiler başlamadan bitiyor. Kız Retrica çıktı çıkalı sıçarken bile fotoğraf atmış, üstelik o kadar güzel görünüyor ki "Yoksa sen sıçmıyor musun? Sıçıyorsan da bokun pembe mi çıkıyor?" diye sormak istiyorum. Olaylar böyle olunca erkekler şaşırıyor. Adam Facebook'a bir giriyor, etraf taş gibi hatun dolu, ekliyor hepsini falan. Tanışıyor birisiyle, buluşmak istiyor. Buluşunca da korkudan kendini ilahi bir güçle ibadet ederken falan buluyor. Erkeklerde de böyle bu, adama bir bakıyorum profil fotoğrafı Vini Uehara gibi, gerçekte kafadan bacaklı bir şey. Hiç alınmayın şimdi.

Bunların bir de erkek versiyonları var, onlarda çok garip oluyor. Erkeklerde bu iş; bir yere oturursun genelde bu yeşillik bir alan olur, alık bir surat ifadesiyle kameraya bakarsın ya da kaşlarını falan çatarsın ama kesinlikle gülmezsin. Çünkü o zaman fotoğraf çekilmenin mantığı olmaz. Ayrıca ayağında kesinlikle supra olmalı ve ayak tabanlarını görünücek şekilde kaldırmalısın. Çünkü suprası olan tek insan sensin. 

Ya da şöyle erkekler var, adam gittiği her yerde selfie çekiyor. Yolda yürürken selfie, arabada giderken selfie, köpek kovalarken selfie, selfie selfie selfie... Biz senin nerede ne zaman ne yaptığını merak etmiyoruz ki. Ya da girdiği her ortamda yer bildirimi yapmış, bir de fotoğraf çekip internette paylaşmış. Sayesinde oraları gezmiş kadar oluyoruz. 

Bunların bir alt dalı olan fake versiyonlar, aşırı sinir bozucu oluyor. Adam gidip fake isimle fake hesap açmış, utanmadan bir de çok tanınan birisinin fotoğrafını elaleme bu benim reelim diye yutturmaya çalışıyor. Tamam aç ama gidip David Rodriguez kullanma be Müslüman. O çocuğun modası geçti artık. Kullanıla kullanıla eskidi artık o. Ya da Benjamin Lasnier. Çocuk ne olmadı ki? Canberk oldu Emre oldu Berke oldu Berke Can oldu, oldu da oldu yani. Bir ara etrafta Benjamin Lasnier fotoğrafıyla Abdurrahman diye birisi geziyordu. Yapmayın yani, burada yeni yetme kızları kandırınca ne geçiyor elinize? Özendiriyorsunuz milleti fake olmaya, adam Rihanna'yla çıkıyorum diye hava atıyor ama haberi yok çıktığı kız gerçekte Kübalı Rabiya. 

Bir de şöyle bir şey var, fake birisi var arkadaş ortamı yapmış ama arkadaş ortamı da fake. Birbirlerinin fake olduklarının farkındalar ama hiç bozmadan devam ediyorlar. Üstelik bu onları hiç rahatsız etmiyor. Sanki birbirlerini gerçekten görüyormuş kadar yakınlar. Ayrıca, gidip iki tane hesap açıp o hesaplarda arkadaş olup kendisiyle konuşan var. Sonra bir de 'Sen fakesin' deyince alınanlar var. Ya da numarası ortaya çıkınca birden kanser olanlar, ölüp gidenler. Ya siz düşünün artık devam edemiycem. 

Adamın sadece hesabı fake değil ki, hayatıda fake. Ask.fm ilk çıktığı zaman, fake arkadaşlar oralara da geldiler. Neyse, arkadaşın fake olduğu ortaya çıkınca birden kalp krizi geçirdi kanser oldu bileklerini kesti araba çarptı falan. Bu fake arkadaşların her zaman bir çok yakın arkadaşı olur. Fake arkadaş mesela bileklerini kesmiş (!), ambulansla hastaneye gidiyorlarmış bunun vefasız nankör arkadaşı da hemen girmiş Ask.fm'ine yazmış: "Üzerine gelmeyin o kanser, şu an yoldayız hastaneye gidiyoruz falan." Senin ettiğin intihardan ne olur lan? Dünya'nın en saçma kazası diye YouTube'ta bir Türk filminden kesit var, hani araba adama değilde sanki araba yolda duruyormuşta adam gelip arabaya headshot yapmış gibi görünüyor, işte sizde aynen böyle yapmacık görünüyorsunuz fake arkadaşlar, bilginize.

Bir ara iki tane kız vardı. Yakın arkadaş olmuşlar, ya da kız şizofren kendisiyle konuşuyor, kızın birisi  Facebook'a "Canım cumartesi buluşuyoruz değil mi? :*" yazmış, diğer fake arkadaşta altına "Tabiki bebeğim :*" diye yorum atmış. Bende yazdım ki "Fakeler buluşuyor :dA:Fa" saliseler içinde engel attılar. 

Hepsini geçiyorum, tüm fake arkadaşların bir bahanesi var diyelim, fake olduğun ortaya çıkınca en azından inkar etme ya. Şener Şen'in oynadığı 'Ne Olacak Şimdi?' adlı bir film vardı, Şener Şen'in karısı odaya girip kocasını bir kadınla yarı çıplak basınca Şener Şen "Yaz kızım iki yüz torba çimento, yirmi kamyon çakıl..." moduna giriyordu ya, aynen öyle görünüyorsunuz dışarıdan, aşırı itici. Yapmayın.

Eleştiriye açığım, görüşleriniz önemli.


Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin