Saçma Erkek Davranışları

15.5K 851 154
                                    

1. "Aman Allah'ım işte bir kız meslek lisesi, hemen çıkışına gidip kapının önüne çöküp cazibemle okuldaki bütün kızları kendime aşık etmeliyim."

Kız meslek lisesi çıkışında saçlar horoz ibiği görünümde şekil verilip üzerine bir kutu jöle dökülmüş, elde bir tespih kıçında sanki altına sıçmış gibi aşırı düşük bir pantolon,  sıçma pozisyonunda, dirsekler dizlerin üzerinde duran güzel insanlarımız. Bir kere sen o sıçma pozisyonuyla hangi kızı etkilersin ya? Etkilenen var mı doğru söylesin söz gülmeyiz. Dalga geçtiğimi düşünmeyin çünkü gerçekten komik bir tarafı yok bu işin. Ya düşünsenize adam lise önünde evde sıçarken aldığı pozisyonu alıyor ve karşı cinsi etkileme beklentisi içinde? 

2. "Her tarafı dökülen arabamda camları açıp son ses Arsız Bela açıyorum ve sağ elim direksiyonda sol elimde bir sigara, Adriana Lima'nın bile cazibeme dayanabileceğini düşünmüyorum." 

Gürültülü kirliliği mi desem, görüntü kirliliğimi desem, çevre kirliliği mi desem yoksa hat trick mi desem bilmiyorum. Senin sayende Arsız Bela fanı olduk. Aynı yollardan kırk kere geçip gidiyorsun şarkıyı bile ezberledik be zalımın oğlu. Zaten o arabanın ahı gitmiş vahı kalmış bir tekme atsan arka taraf yere inecek. Hani bir de seçtiğin müzik o kadar garip bir şey ki insanlar şarkıyı beğenmediği gibi sokağı diskoya çeviriyorsun. Bize bu işkenceyi yapma be güzel kardeşim. 

3. "İşte çok hoşlandığım bir kız yanımıza geliyor. Hemen yanımdaki arkadaşıma hakaret edeyim. Aslında bu kızın umrunda değil ama ben böyle yaparak ilgisini çekebileceğimi düşünüyorum. Harcadığım oksijen boşuna." 

Arkadaşıyla konuşurken yanlarına karşı cins geldiğinde 360 derece değişen erkekler. Kızlar beğenir mi beğenmez mi bilmem ama çok gıcık bir şey bu. Arkadaşla konuşuyorum karşıdan hoşlandığı kız yaklaşıyor yanımıza sanki karşısında hayvan varmışta ona bir şey öğretmeye çalışıyormuş gibi davranıyor. Bir tek ateşli çember içinden atlatmadığı kaldı. Eğer hoşlanan yoksa söyleyin şöyle yapmasınlar bir gün çok güzel dayak yiyecekler. Böyle arkadaşlara dayanabilen insanların sabrına hayranım. Böyle yapan arkadaşlar varsa yapmayı hemen bıraksınlar, şiddetle tavsiye ediyorum. Kızı kazanacağım diye arkadaşınızı kaybetmeyin. Bence. 

4. "Sevgilime sürekli seks muhabbeti açıp kızı sıkıyorum ve duyguları ya da ne düşündüğü umurumda değil." 

Adam sevgili yapmış daha beş dakika olmadan hemen seks muhabbeti açıyor. Yavaş. Bu kadar belli etme niyetini. Ya da sadece o iş için çıktığını belli etme en azından. Kız arkadaşlarımdan biliyorum ben böyle erkekleri, kız seviyor ama adamın önüne geçilemez cinsellik dürtüleri yüzünden ilişkiden bıkmış ama karşı tarafı kırmamak adına ağzını açıp bir şey söylemiyor. 

+Gün doğup güneş batana kadar seviyorum seni aşkım.

- Ay aşkım çok romantiksin.

+Hadi şimdi sevişelim.

-Ne?

+Gözlerinin mavisinde boğulmak istiyorum.

-Sevgilim yaaa.

+Yarın ev boş.

-...

-Hayalim bir sen bir ben birde bebek.

+Çok romantiksin aşkım ya

-Azıcık ucundan ellet en azından ya

Senden çocuğum olsun diyen erkekten korkun arkadaşlar. O arkadaşın niyeti pistir. Seninle birlikte yaşlanmak istiyorum daha mantıklı mesela. Nereden bilelim biz senin çocuğu yaptıktan sonra bırakıp gitmeyeceğini? Ya da gelip diyor sarıma kırmızı olur musun? Belki kız Beşiktaşlı? 

5. "Sevgilimin söylediği her şeye 'Sen bilirsin hayatım' diyorum. Çünkü her hangi bir düşüncem ya da bir fikrim yok. Ot geldim saman gidiyorum."

Sevgilisi ne dese kabul eden erkekler var. Ara sıra sende fikrini söyle, yaşadığını anlayalım. Kadın dese 'Aşkım canını ver, böbreğini satıp kendime ayakkabı alıcam.' sen bilirsin diye cevap alacak diye korkuyorum. Hani tamam sevgilinizin isteklerini kabul edin ama her şeyi kabul etmek nedir? Ara sıra bir fikir verin, düşüncenizi söyleyin sizin içinde bir değişiklik olsun. 

6. "İşte şurada bir hemcinsim duruyor ve dış görünüşü hoşuma gitmedi. Gidip hemen çamur atmalıyım. Bir nedeni yok, maksat kötülük olsun."

Bazı erkekler var, durur durur sonra birden karşısındaki kişiye hakaret eder. Sebep? Kıskançlık veya düşünce uyumsuzluğu. Bu tür arkadaşların beyinlerinde gezen düşünceleri her zaman merak etmişimdir. Yani dünyada düşünce özgürlüğü diye bir şey var, senin benimsediğin düşünce bize ters düşüyorsa... hakaret etmen gerekiyor mu gerçekten? Bu arkadaşlar söylenilen kelimeleri çok farklı algılıyor bence. Mesela siz futboldan hoşlanmadığınızı söylersiniz bu arkadaş olayları şöyle anlar: 

+Ben kadınların dekolte giymesinden rahatsız oluyorum

+Sabahları yatağımı da sevgilime toplattırmıyorum kendim topluyorum

+Ev işleri benden sorulur, mahallede benden iyi cam silen yok.

7. "Sevgilim mesaj attı ve dört saat sonra cevap verdim. Ama o bana beş dakika geç cevap verirse şebekeleri götüne sokarım. Benim doğam böyle arkadaşlar, çok seviyorum çünkü."

Genelde Facebook'taki görüldü yazısı ya da online olduğu halde cevap yazmama olayı erkekler için çok önemli değildir. Ama bu şey sevgilisi olan erkekler için geçerli değil. Kendisi dört saat boyunca saçma sapan bir sürü işle ilgileniyor kız beş dakika geç cevap atınca dünyayı yok edecek kadar sinirleniyor. Sevgilisi olan erkeğe o görüldü yazısı batar, WhatsApp'taki çevrimiçi yazısı sinir krizine sokar.

Kız:  Aşkım çok geç cevap veriyorsun ya. (2012)

Erkek: Ya aşkım ne alakası var? (2016)

Kız: Kardeş ben kocasıyım aşkım falan ne oluyoruz?

Erkek: Kuzenim yazmış ya pardon.

İronik.

8. "Kızdan hoşlanıyorum ama nasılsın iyi misin muhabbeti dışında bir numaram yok. En iyisi gidip kendimi e5 yoluna atayım."

Bazı erkekler var, mesaj atarsın konuşursunuz daha sonra birden görüldü yapar. Neden?

+Merhaba.

-Merhaba.

+Naber?

-İyi sen?

+İyi napıyosun?

-Hiç sen.

+Hiç 

-(Görüldü)

Hiç mi konuşacak bir şey yok, anlatacak hiçbir şey kalmadı mı? Kıza Türk enflasyonundan bahset, ofsaytı anlat. Bilmiyorum işte takılın öyle. Birde merhaba yazınca görüldü yapanlar var, egonuzu mu tazeliyorsunuz?

9. "Sevgilim şort giymiş, hemen sinirlenip atar yapayımda başka bir şey giysin. Çünkü ben kıskanç bir erkeğim." 

İroninin kuyruklusu budur arkadaşlar. Adam 'Ben kıskanç erkeğim ya.' adı altında kıza her şeyi kısıtlar daha sonra gözleri çıkana kadar ortalıkta şortla gezen kızlara bakar. Ben plajda böyle arkadaşları çok görüyorum; kadın kapanmış, yaz gününde simsiyah giyinmiş Vendetta gibi görünüyor. Gözleri de görünmese dünyayı ruhlar bastı diye telaş yapacağım o derece. Adamda yanında oturmuş gelip geçenlerin kıçına bakıyor. Bu ne şimdi? 

10. "Ayrıldık, gururuma yediremiyorum ve arkasından hakaret ediyorum. Nedeni yok." 

Bende anlamadım bunun nedenini. Erkek ayrılıyor, arkadaş ortamına girdiği zaman eski sevgilisiyle ilgili soru sorulunca "Bırak ya orospuydu zaten o." deyip geçiştiriyor. Madem o kız senin dediğin gibi, neden sevgili oldun? Birbirinize karşılıklı hakaret etmek için mi sevgili oldunuz? Ya da hepiniz mi daha iyilerine layıksınız? Hepiniz mi aynı dünyada yaşayan ama ayrı dünyaların insanlarısınız? 

11. "Ben istediğimi yaparım çünkü benim pipim var."

Toplumdaki erkek egemen düşünceyi anlamıyorum. Bir erkek olduğum için beni rahatsız etmiyor ama ortalarda "Lanet olsun bu hayat lanet olsun bu sevgi." diye gezinen kızlar var. Erkekler istediklerini yapıyorlar ama kızların üzerinde gereksiz bir baskı var. Çoğu şeyden kısıtlanıyorlar. Neyse, bunun farkında olan bazı erkek arkadaşlar kızlar üzerinde baskı kurmaya çalışıyor. 

"Saçlarını tara."

"Bıyıklarını al." 

"Şort giyme."

"Bence bu böyle olmadı sen bir kara çarşaf giy gel bir de öyle bakalım."

"Nefes alma."

12. "Bir sevgilim var, onu elde etmek için kendimi yırttım ama şimdi ilgimi çekmiyor. Sevgilim dışındaki tüm kızlarla ilgileniyorum ama hâlâ sevgilimden ayrılmadım. Manyağım çünkü."

Adamın sevgilisi var, üstelik yakışıklı bir şey bu arkadaş. Bir sürü kızla konuşuyor, hepsiyle de samimi. Sevgilisini elde edene kadar kendini parçalamış, yerden yere vurmuş. Elde edince sanki hiç yokmuş gibi davranmaya başlamış. Bu sanırım kedinin ciğeri bulunca sütü unutması gibi bir şey. Günde en az altı kızla konuşup iki tanesiyle flörtleşiyor, dört tanesiyle buluşuyor, beş tanesiyle çok samimi, hepsini 'just friends' olarak görüyor ve sorunca da: "Aşkım senden başkası yok sen ilksin .s" 

13. "Ortada çok hoşlandığım bir kız var, çıkma teklifi etmeyi düşünüyorum. Eğer kabul etmezse ağız burun dalarım. Yapım böyle benim."

Çocuk gidiyor çıkma teklifi ediyor, ama üslubu o kadar kötü ki ben kız olsam o teklifi "Seni dövebilir miyim?" olarak algılarım. 

"Çıksana benle

Hadi lan çıkalım işte

Naz etme işte hadi la çık benle."

Olumlu cevap veren var mı böyle tekliflere? Kız hayır deyince de bahanesi hazır, ya durumu o kadar iyi kurtarır ki şaşırırsınız.

"İyi çıkmazsan çıkma karı mı yok bana sanki?

Ben zaten sana değil başka birine etmiştim yanlışlıkla sana gönderdim." 

14. "Aşk acısı çekiyorum bileklerimi kesmek istiyorum ayrıldık ve yokluğuna dayanamıyorum, aa şurada duran kız Ayşe'mi? Ya abi ben bu kıza çok fena bayılıyorum dur gidip muhabbet edeyim."

Evde bonzai mi çekiyorsunuz napıyorsunuz anlamadım ki. Adam eski sevgilisinden ayrıldı diye ağıt yakarken güzel bir kız görüyor bütün o dert tasa gidiyor. Bu kadar mı kolay? Böyle erkek arkadaşlar insan içine çıkmadan önce aseton mu içiyorlar ne yapıyorlar bilmiyorum ama oturun birazcık üzülmüş gibi yapın.

15. "Kırk yaşın üzerindeyim, genç kızların fotoğraflarının altına tanışmak istediğimi belirten yorumlar yapıyorum ve mesaj kutularına arka arkaya mesajlar gönderiyorum. Kızların umurunda değilim, beni çoğu zaman reddediyorlar ve ölümüne ısrar ediyorum ama bunu yapmayı seviyorum. Çünkü oje içerek kafa buluyorum ve bir sübyancıyım." 

Benim teyzem daha bilgisayar nereden açılıyor onu bilmiyor, sen iyice aşmışsın olayı. Çık Esra Erol'a orada vakit geçir en azından. Bilgisayarda kendinden küçük kızlara yazacak kadar mı işsizsin? Ya da gidip şu milletin soyunduğu kameralı konuşulan sitelere girip millete 'am aç' yazacak kadar mı yalnızsın ya? Yapma ben amca. Dede, sen bırak bu işleri öteki dünya için hazırlan. 

Eleştiriye açığım, görüşleriniz önemli. 

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiWhere stories live. Discover now