Kouzelná světla noci

6 0 0
                                    

Ve společnosti veselá, upovídaná a věčně usměvavá. O samotě tichá, zranitelná, bezvýrazná, bez emocí. Dvě odlišné osobnosti, jedno tělo. Jedna se jí líbí, druhou by nejraději zahubila. Avšak ta, kterou by chtěla zničit je silnější, než ta, kterou preferuje. Snaží se vzepřít, bojovat, bohužel marně. Ať se snaží sebevíc, vždy prohraje. Je to jedna z mnoha věcí, které jí ubíjí.

Po nocích sedí v okně se sluchátky v uších a pozoruje hvězdy. Jedna z mála věcí, které v ní dokáží vyvolat opravdový pocit klidu. Zabalená v dece v bublině z hudby a s klidem v duši sedí, hledí a přemýšlí. Za jak dlouho se stane jednou z nich a bude svítit lidem na cestu. Bude pozorovat osudy lidí.

Přemýšlí, kolik dalších lidí cítí stejný klid při pohledu nad sebe stejně jako ona. Kolik lidí je vzhůru, protože chtějí, nebo proto, že nemůžou spát a mají plnou hlavu myšlenek, o které se s nikým nemůžou podělit.

Nemůže se vynadívat jejich krásou. Všechny se zdají být stejné, ale ve skutečnosti jsou každá jiná. Každá je unikátní. Jedna září ze všech sil, jiná svítí jen tak aby se neřeklo. Některá je velká, jiná malá. Některé jsou osamocené, jiné jsou v kolektivu. Samostatně jsou jen hvězdy, ale společně vytváří něco neuvěřitelně krásného – vesmír. Kouzelný nekonečný vesmír. 

Myšlenky jednoho cvokaWhere stories live. Discover now