19-Çünkü

604 53 34
                                    

Söylediği sözler kafamda yankılanırken, dizlerimin titrediğini fark ettim. Tüm bedenim kilitlenmişti ve bacaklarımda kendimi taşıyacak güç kalmamıştı. Dudaklarım hafif aralık, gözlerim büyümüş bir şekilde söylediklerini inkar etmesini bekliyordum..

Bir umut ''şakaydı'' ya da ''sadece tepkini merak ettim'' filan demesini bekliyordum.. Bekliyordum fakat o arkasını dönüp yürümeye başlamıştı.

Gidiyor muydu yani? Beni artık görmek istemediğini söyleyip gidiyordu?

Derin bir nefesle yan tarafımdaki banka kendimi bıraktım. Gözlerimi denize dikmiş yaşadığım şu son 10 dakikayı silmek istiyordum. Onunla yürüdüğüm sahil yolunu birbirine katmak, onunla geçirdiğim her dakikada her saniyede deli gibi atan kalbimi sökmek, ona bakarken büyüyen gözbebeklerimi, titreyen ellerimi, beni her seferinde ona götüren ayaklarımı.. Hepsini yok etmek istiyordum..

Hiç mi sevmiyordu beni? Bu kadar zaman hiç mi bir şey hissetmemişti?

Ağlayamıyordum.. Ağlarsam rahatlamazdım, ağlarsam geçmezdi, ağlarsam hafiflemezdi. Bu çok ağırdı..

🌊

Boş gözlerle denizi izlerken sağ omzumda bir el hissettim. Anlık bir korkuyla birazda umutla başımı çevirip baktım. Hâlâ Aras olmasını mı umut ediyordum? Tam bir aptaldım..

''Ege..''

''Umay iyi misin? Ne oldu?'' diye sorduğunda cevap verememiştim. ''Aras aradı.. Neler oldu niye buradasın? Nereye gitti o?''

Boğazımdaki ağrıyı yutkunarak geçirmeye çalışsamda bir etkisi olmuyordu. Derin nefesler alarak kendimi sakinleştirmeye çalışıyordum.

Ege meraklı ve korkmuş gözlerle bana bakarken dudaklarımı büzerek ona sarıldım. Bana karşılık verdiğinde dostluğunun sıcaklığını derinlerde hissetmiştim.

''Umay iyi misin?''

Sesim çıkmadığında cevabı almış gibi bana daha sıkı sarılıp ''Tamam..'' diyerek kendime gelmemi beklemeye başlamıştı.

🌊

AFRA'DAN

''Tabi sen de istersen?'' diye sordum.

''Şey.. Tabi olur sevgilim.''

''Tamam ben hazırlanıp çıkıyorum. Sakın geç kalma orada tek kalmak istemiyorum..'' dediğimde ''H-hm tamam..'' demişti zorlanarak.

Utku'nun sesinden isteksiz olduğunu anlamış olsamda bu umurumda değildi. Buluşacaktık. Hazılanmaya başladım. Saat geç olduğundan giydiklerime önem vermeme gerek yoktu. Rahat bir şeyler giyerek salona indiğimde Eray'ın meraklı bakışlarıyla karşı karşıyaydım.

''Utku'yla buluşmaya gidiyorum. Çok uzun sürmez merak etme. ''

''Merak etmeyeyim? Afra, Mina buradayken konuşmaya pek fırsatımız olmadı evet ama konuşamadığımız için Utku meselesine onay vermiş olmuyorum değil mi? Lan çocuğu tanımıyorum bile.. Her gün abuk subuk saatlerde buluşup duruyorsunuz!''

''Onay beklemiyorum Eray..''

''Öyle mi?''

Gözlerimi kaçırmaya çalışarak kapıya ilerledim. Eray'a böyle bir tepki vermek istemezdim ama kendimi tutamamıştım. Mecburdum..

Kapıdan çıktığımda Eray hiçbir şey söylememişti. Belli ki Eray'ı kırmıştım. Bir ara kendimi affettirecektim. Ama bunu bugün yapamazdım. Bir taksiye binip Utku'yla buluşacağımız yere gittim.

🌊

EGE'DEN

Yaklaşık iki saattir aynı bankta muhabbet ediyorduk. Aras'ın yaptığı öküzlüğü unutturmaya çalışıyordum. Tamam o benim dostumdu ama Umay da yeni tanımış olsamda arkadaşımdı. Üstelik o kadar olayın üstüne böyle bir öküzlüğü kaldırmak zorunda değildi. Belli ki Aras'a aşıktı..

YAKAMOZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin