Cinler

35.5K 434 46
                                    

Parçalar halinde anlatıyorum.
1) Cin nedir, cin ne demektir?
Cin kelimesi 'c' 'n' 'n' kelimelerinden türemiştir. Genelde bu harfle türeyen kelimelerin çoğu örtünme,gizlenme anlamı taşımaktadır.
Manevi olarak var olduğu kabul edilen varlıklara cin isminin verilmesi; hem gözle görülmemeleri ve hem de bu durumun ortaya çıkardığı bir sonuç olarak kendilerinden korkulmaları sebebiyledir.
Ve aslında "melekler"de görünmediklerinden dolayı birer "cin"dir, fakat her cin melek değildir.

2)Cin çarpması nasıl olur?
Cinlerin yaratılışlarından gereği hareketleri ışık hızındadır, ve cinler zarar vermek insanlara çarparlar, tabii ışık hızında hareket ettiklerinden dolayı o süratle insanların kaslarına,adelelerine zarar verirler. Bu nedenle insanlarda ağız, göz kayması gibi şeyler ortaya çıkar.

3)Cinler farklı kılıklara girebilir mi?
Öncelikle cinin içine giren insanların ayakları ters olur konusu tamamiyle yalandır. Din hocam gerçek bir olay yaşamış, insan kılığına giren bir cin görmüş. Anlattığı olayı ve araştırmalarımı karşılaştırınca ortak bir sonuca vardım; cinler insan kılığına girdiklerinde, veya insanın içine girdiklerinde hareketleri yavaşlar, duygusuzca hareket ederler, olaylara tepki vermezler. Sevinç,üzüntü,şaşkınlık belirtisi göstermezken kızgınlık belirtisi gösterebilirler. Cinler insan dışında bazı hayvanların kılıklarınada girebilirler.Ayrıca cinler tam olarak insanların içine gelemezler, bizim zihnimize yada bir arkadaş grubunun içinde belli birinin zihnine girebilir. Mesela siz bir cin gördüğünüzü sanabilirsiniz ama o anda arkadaşlarınız o cini görmeyebilir, çünkü cin sizin zihninizi kontrol ederek size görünür. Cinler enerjisi düşük varlıkları kontrol edip, hükmedebilir.

4)Cinler ne kadar yaşar?
Cinlerin ömürleri 700 ila 1000 sene arasında değişmektedir.

Kısa Korku HikayeleriDove le storie prendono vita. Scoprilo ora