Experiment

255 17 3
                                    

In noaptea aceea , Daria incerca din rasputeri sa adoarma , insa camera rece a bazei care ii fusese daruita era prea intunecata pentru ea . Mai ales dupa ce se petrecuse azi . Fetei ii apareau mereu in minte imagini neclare cu planta care se incolacea in jurul ei , apoi ochii extraterestrului ce chiar parea rupt din alta lume . O lume mult mai frumoasa decat Terra . Si gandindu-se la planeta aceea grozava imaginara , Daria adormi , cateva ore .

A doua zi , Fata se infatisa pe holul inalt cu parul ei brunet frumos pieptanat , prins intr-un coc elegant .  Halatul alb se asorta cu rochita rosie de pe dedesubt , iar pantofii negri straluceau din cand in cand , la lumina becurilor de pe o parte si de alta a coridorului. Si fata Dariei  era asa frumoasa si zambitoare  , ca si cum ar fi vazut paradisul .

Insa nu a durat mult acea fericire , fiind inlocuita de teama . Coridorul era traversat de 4 medici ce mergeau pe langa un pat cu rotile impins de un barbat imbracat in negru . Pe acel pat , cineva se zbatea ca si cand ar fi fost injunghiat de zeci de cutite . 

Daria incerca sa se apropie incet , cu o oarecare curiozitate .

-Asz cerba thilcno ! se auzi un strigat .

Fata recunoscu imediat vocea si se apropie in fuga de masa . Ajunsa in spatele doctorilor , Daria il zari pe baiatul extraterestru legat cu un fel de lanturi dintr-o materie stralucitoare de marginile patului . Baiatul o privi cateva secunde si se linisti , inganand ceva , apoi un barbat in negru o impinse pe Daria astfel incat aceasta ramase in urma .  

Fata dadu insa peste seful bazei , care mergea calm in urma doctorilor .

-Ce se intampla ? Unde il duceti ? intreba Daria incercand sa isi pastreze calmul , in timp ce o suvita din coc se desprinse .

- Îl  mutam in alta celula , pentru ca peste 2 zile va fi operat , spuse barbatul calm .

- Operat ? striga fata , incruntandu-se. 

-Disecat ... raspunse omul ridicand dintr-o spranceana .

-Ce ? De ce ? ingana fata , subtiindu-si vocea inconstient .

-Asta nu cred ca te priveste pe tine , domnisoara . Singura legatura pe care o s-o aveti voi doi va fi experimentul de diseara , de altfel primul din seria de teste . Deci , domnisoara , te-ai facut cu un voluntar ! se rasti barbatul catre fata .

-Daria ramase in urma confuza si pleca spre laboratorul ei desfacandu-si parul .

                                                                                            ***

Seara , Daria astepta uitandu-se la ceas ora 9 . Mai erau 10 minute si nu se astepta ca doctorii sa aduca " pacientul " mai devreme . De obicei erau foarte punctuali . Dar deodata se auzi o usa trantita la capatul celalalt al coridorului si tipete . Aceleasi tipete ca mai devreme . 

Bruneta privea spre usa , imaginandu-si fata baiatului si se concentra la imaginea lui . Ochi albastri , parul blond ...toate astea nu si le putea scoate din minte . Intr-o fractiune de secunda realiza ca nu isi mai putea controla gandurile si imediat ii aparu in fata o pajiste verde , cu flori mici si marunte , iar in departare niste munti foarte inalti , mai inalti decat cei ai Terrei de cateva mii de ori . Langa un copac cu frunze in forma de X , stateau doi copii si o femeie imbracata intr-o rochie ciudata . Cei trei stateau in jurul copacului , asteptand , iar pe chipul unuia dintre copii stralucea o lacrima mica, firava . Femeia isi intoarse capul catre un deal , si incepu sa zambeasca , vazand cum un barbat se apropia , incarcat de bagaje . Daria il recunoscu pe acel barbat blond . Era extraterestrul , imbracat in niste haine normale , mai normale decat si-ar fi inchipuit .

Cum arata un extraterestru (pauza)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum